-->
Assassin’s Creed IV: Black Flag (İnceleme)

Oyunun grafiklerine gelecek olursak Görsel olarak serinin diğer oyunlarıyla farklılık gösteriyor Assassin’s Creed 4: Black Flag hem şimdiki nesil konsollara çıkan hem de yeni nesil konsollara çıkacak bir oyun olduğu için grafik olarak büyük bir gelişim geçirmiş.Ubisoft, Assassin’s Creed 4: Black Flag’ta serinin diğer oyunlarında da yararlandığı Anvil Next isimli oyun motorunun geliştirilmiş bir versiyonundan […]

10.11.2013 | ulasufuk

Oyunun grafiklerine gelecek olursak Görsel olarak serinin diğer oyunlarıyla farklılık gösteriyor Assassin’s Creed 4: Black Flag hem şimdiki nesil konsollara çıkan hem de yeni nesil konsollara çıkacak bir oyun olduğu için grafik olarak büyük bir gelişim geçirmiş.Ubisoft, Assassin’s Creed 4: Black Flag’ta serinin diğer oyunlarında da yararlandığı Anvil Next isimli oyun motorunun geliştirilmiş bir versiyonundan faydalanmış. Ubisoft, bu oyun motorunu ilk defa Scimitar ismi ile Assassin’s Creed serisinin ilk oyununda denemişti. Sonra motor Anvil ismi ile Assassin’s Creed 2, Brotherhood ve Revelations oyunları ile karşımıza çıkmıştı.

 
Assassin’s-Creed-IV-Black-Flag-inceleme3
 
Grafik ve oynanış ile ilgili bu kadar bahsettikten sonra sıra geldi ses ve müziklere. AC serisinde özellikle AC 3 oyunuyla birlikte gayet başarılı müzikler ortaya çıkmıştı. Assassin’s Creed 4: Black Flag’in de en az onlar kadar iyi, dikkat çeken ve dinlenesi parçalar var. Ses efektlerinde ise bana göre seride en iyi iş çıkaran oyun bu. Yapay zekâda ise sınıfta kalıyor maalesef Assassin’s Creed 4: Black Flag. Arkalarından koşarak yaklaşsanız bile dönüp bakmayan düşmanlar ve az ötede yankılanan silah seslerine karşı tepkisiz kalan, hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eden korsanlar olunca, oyun keyfi oldukça zarar görüyor. Ayrıca size topluca saldıran 4 kişilik grubun birbirlerine saygı sunar gibi sıra ile gelmeleri bana eski Cüneyt Arkın filmlerini hatırlatıyor.
 
Assassin’s-Creed-IV-Black-Flag-inceleme4
 
Çok oyunculu mod, sizi uzun süre oyalayacak senaryo modundan sonra iyi gelecektir. Yeni başlayanlar için çok güzel bir eğitim sistemi bulunuyor. Hem senaryo modunda kaydettiğiniz ilerleme, hem de çok oyunculu arenada elde ettiğiniz başarılar sayesinde yeni yetenekler açıyor ve silahlar kazanıyorsunuz.

Gelelim oyun ile ilgili genel değerlendirmeye. Assassin’s Creed 4: Black Flag serinin görsel olarak en mükemmel oyunu olmuş. Hem ele aldığı dönem, hem hikâyenin geçtiği bölge, hem de kontrol edilen karakter nedeniyle serinin diğer üyelerinden ayrılarak farkını ortaya koymayı başarıyor. Kısaca özetlemek gerekirse Assassin’s Creed 4: Black Flag gerek serinin hayranları için, gerekse de tüm oyun severler için asla unutulmayacak bir deneyim sunuyor.
  



Popüler Haberler


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.