-->
League of Legends 3. Sezon Dünya Şampiyonu Belli Oldu

League of Legends dünyasının kalbi 5 Ekim Cumartesi günü Los Angeles Staples Center’da attı. 3. sezonun en büyük takımı ve 1 Milyon Doların sahibi, onbinin üzerinde biletli seyirci ve canlı yayını izleyen milyonların karşısında belli oldu. Çin temsilcisi Royal Club Huang Zu ve Kore devi SK Telecom T1’in karşı karşıya geldiği bu muhteşem finalden 3-0’lık […]

07.10.2013 | ulasufuk

League of Legends dünyasının kalbi 5 Ekim Cumartesi günü Los Angeles Staples Center’da attı. 3. sezonun en büyük takımı ve 1 Milyon Doların sahibi, onbinin üzerinde biletli seyirci ve canlı yayını izleyen milyonların karşısında belli oldu. Çin temsilcisi Royal Club Huang Zu ve Kore devi SK Telecom T1’in karşı karşıya geldiği bu muhteşem finalden 3-0’lık net skorla SK Telecom T1 galip ayrıldı! 

Büyük bir spor müsabakasının dünya şampiyonasında olması gereken her şey, eSporun en büyüğü League of Legends’ın sezon finalinde mevcuttu. Sahne şovları, binlerce seyirciyi coşturan müzik, destansı bir kupa ve büyük ödül. Tabii bir de sezonun en iyi iki takımı.

5 maç üzerinden gerçekleşecek olan sezon finali, RC Huang Zu ve SK T1’in sahneye yükselmesiyle başladı. Her iki takım da şampiyon seçimlerinde birbirini tarttı ve mücadele Sihirdar Vadisi’ne taşındı. Finalin tamamına yansıyacak hava, daha ilk maçta ortaya kondu; SK Telecom T1, hata yapmıyordu. Rakibinin yeteneğinin farkında olan takım, “takım oyunu” ile maça damgasını vurdu. Geriye düşeceği tahmin edilen anlarda bile birlik olan Kore temsilcisi, ilk maçı önde tamamladı.

İkinci maçta benzer yasaklamalar gelince, SK T1’in rakibine olan etkisi aynen devam etti. Yine takım oyunu ile üstünlüğünü kabul ettiren Kore temsilcisi, Royal Club’ı 2-0 geriye düşürdü. Dünya Şampiyonu unvanı, 5 maç üzerinden oynanan finalde son bir galibiyet daha alması yeterli olan SK T1’in avcunun içinde gibiydi.

Çin temsilcisi için ya tamam ya devam maçı olma ihtimali yüksek olan 3. karşılaşmaya geçtiğimizde, sıra seçim ve yasaklamalara geldi. İlk iki maçta açık bırakılan ve SK T1’e iki zafer getiren şampiyonlar, bu maçta da da yasaklanmayınca skor neredeyse belli olmuştu. 20 dakika süren bir karşılaşma sonucunda League of Legends’ın 3. Sezon Şampiyonu, Kore temsilcisi SK Telecom T1 oldu!

3. Sezon Şampiyonunu buldu ve gözler 4. Sezona çevrildi. Yeni sezonda Türkiye için belirlenen yeni lig takvimi ile her hafta yaşanacak Şampiyonluk Ligi ve Yükselme Ligi mücadeleleri ile League of Legends tutkunlarını heyecan dolu bir sezon bekliyor. Gelecek sezon hakkında daha fazla ayrıntı için: http://www.lolespor.com

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!