-->
Gta 5 (İnceleme)

Elbette bir GTA yapımından bahsediyorsak her şey araba çalıp polisle kovalamacaya girişmek demek değil. Oyunda onlarca hatta yüzlerce görev sizleri bekliyor. Ana hikâyenin doyuruculuğu muazzam derecede fazla. Ama bunun yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen binlerce metrekarelik Los Santos toprakları da sizleri bekliyor. Oyunda kazandığınız paraları değerlendirebileceğiniz birçok yöntem mevcut. İster gayrimenkul zengini olabilirsiniz, ister sıkı bir […]

01.10.2013 | ulasufuk

Elbette bir GTA yapımından bahsediyorsak her şey araba çalıp polisle kovalamacaya girişmek demek değil. Oyunda onlarca hatta yüzlerce görev sizleri bekliyor. Ana hikâyenin doyuruculuğu muazzam derecede fazla. Ama bunun yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen binlerce metrekarelik Los Santos toprakları da sizleri bekliyor. Oyunda kazandığınız paraları değerlendirebileceğiniz birçok yöntem mevcut. İster gayrimenkul zengini olabilirsiniz, ister sıkı bir broker olabilirsiniz isterseniz de çatır çatır kumarda yiyebilirsiniz. İşin ekonomik kısmının yanı sıra birçok sosyal aktivite de sizleri bekliyor. Sahilde koşu yapan bayanlara laf atmak, bir spor salonunda kendinizi geliştirmek ya da teniz hocasını ayartmaya çalışmak. Tercih ve yaşam sizin.
 
Gta-5-inceleme5
 
GTA söz konusu olunca oynanış her zaman bir çok oyuncu için hikaye ile birlikte ilk tercih olmuştur. Ancak öyle de bir kesim vardır ki her zaman oyunun teknik yönlerini irdelerler ve bu yönleri öncelik sırasının üstüne koyarlar. Özellikle de görsellik onlar için en önemli kriterdir. Yıllardır Rockstar bu kesimi de tatmin edebilmek için milyonlarca dolarlık bütçe ayırıyor ve yıllardır da pişman olmayacak geri dönüşler alıyor. GTA V’te de bu kaide bozulmuyor. Gerçekten son demlerini yaşayan konsolların iç aksamlarını eritecek kadar üst düzey bir görsellik söz konusu. Hatta öyle ki nasıl oluyor da bu kadar eski bir teknoloji ile bu kadar iyi sonuçların alındığına şaşırmıyor değilim. Sadece bu yapım için değil bir çok üst düzey oyunda da performanslarının çok üzerine çıkabiliyorlar. Ancak GTA V adeta eskimiş konsolların nirvana noktası durumunda. Karakterlerin modellemeleri, şehrin mükemmel tasarımı, ışıklandırmalar, çatışma anlarındaki efektler, araba sahnelerindeki yansımalar kısacası görsellik açısından teknik ne kadar done varsa hepsinden geçer not alıyor. İşin bir de işitsel yönüne değinmek gerekirse tek kelimeyle mükemmel diyerek geçiştirmek istiyorum çünkü bu konuda konuşmaya başlarsam sayfalar yetmez.
 
Gta-5-inceleme6
 
GTA V gibi dopdolu bir yapımı her yönüyle incelemek elbette ki çok meşakkatli bir iş. Kaldı ki incelemenin boyutunu aşırıya kaçırmak çokta mantıklı değil. Sonuçta bir GTA V rehberi hazırlamıyorum. Genel olarak birçok oyuncunun daha önce yıllardır tecrübe ettiği bir ziyafetin yeni ustalar ve yeni malzemelerle tekrar sunulması ile karşı karşıyayız. Malzemeler mükemmel, işçilik fevkalade, sunum enfes olunca lezzeti tarif etmek manasızlaşıyor. Tek yol bu lezzeti tatmak olunca gerisi laf-u güzaf oluyor. Yaşı kemale ermiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki oyun dünyası GTA V’ten önce ve GTA V’ten sonra olmak üzere yeniden şekillenecek…
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!