-->
Gran Turismo 6 Efsanevi Bathurst Pistini Sunuyor

Sony PlayStation, araba yarışı tutkunlarına hayallerinin ötesinde bir armağan sunuyor. Avustralya’daki Mount Panorama Araba Yarışı Pisti Bathurst ilk defa Gran Turismo®’da boy gösteriyor. Bonus içerik ile birlikte sunulan GT6™’in ön siparişi çok yakında başlayacak. Sony Computer Entertainment Europe ve Polyphony Digital Inc. 6 Aralık 2013’te piyasaya sürülecek olan Gran Turismo®6’da Avustralya’daki ünlü Bathurst pistinin de bulunacağını açıkladı. […]

03.10.2013 | ulasufuk

Sony PlayStation, araba yarışı tutkunlarına hayallerinin ötesinde bir armağan sunuyor. Avustralya’daki Mount Panorama Araba Yarışı Pisti Bathurst ilk defa Gran Turismo®’da boy gösteriyor. Bonus içerik ile birlikte sunulan GT6™’in ön siparişi çok yakında başlayacak.

Sony Computer Entertainment Europe ve Polyphony Digital Inc. 6 Aralık 2013’te piyasaya sürülecek olan Gran Turismo®6’da Avustralya’daki ünlü Bathurst pistinin de bulunacağını açıkladı. Pist, Gran Turismo® tarihinde ilk defa oyun içinde sunuluyor. 2013 yılında dünya çapında 70 milyonluk satış rakamını aşan Gran Turismo® PlayStation® tarihinin en başarılı oyun serilerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Efsane yarışların pisti ilk kez Gran Turismo®’da

Tam adı Mount Panorama Araba Yarış Pisti Bathurst olan pist, motor sporlarının Avustralya’daki evi olarak biliniyor. New South Wales eyaletinde bulunan pist, zengin bir motor sporları tarihine sahip. Burada gerçekleştirilen ilk yarış, 1938 Avustralya Grand Prix olurken, pist bugün Bathurst 12 Hour ve Bathurst 1000’in yanı sıra daha birçok yarışa daha ev sahipliği yapıyor. 6.213 km uzunluğundaki bu zorlu pist, sürpriz dik eğimlere, dağ üzerinde kıvrılan ve en iyi yarışçıların dahi zorlandığı dar kısmı ve hataları affetmeyen çok az kaçış alanına sahip.

Gran Turismo’nun yaratıcısı ve Polyphony Digital Inc. Başkanı Kazunori Yamauchi bu müthiş yenilikle ilgili yaptığı açıklamada: “Gran Turismo 6’da bulunan genişletilmiş yarış pistleri seçeneklerimiz arasına Bathurst’ü de katabilmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 15 yıl önce yaratılmasından bu yana hayranlarının sesine daima kulak vererek ekstra özellikler ekleyen Gran Turismo, bugün dünyanın dört bir yanından 1.200 otomobil ve 33 pist sunuyor. Bunların arasına efsanevi Mount Panorama pistinin eklenmesi de doğru bir karar oldu. Artık oyunseverler dünyanın en zorlu pistlerinden birinde otomobil sürme şansını yakalayacak. Kimileri tarafından Avustralya’nın Nürburgring’i olarak tanımlanan pist, PlayStation oyuncularına heyecan verici bir yeni meydan okuma sunacak” dedi.

PlayStation® sahipleri kendilerini Bathurst pistinde bulacak

Gran Turismo 6, dünyanın dört bir yanındaki oturma odalarında Bathurst’e hayat verecek. Polyphony Digital’ın yarattığı lokasyonlarda detaya gösterdiği efsanevi özen ve 3D model renderlemeyi her zamankinden daha iyi hale getiren gelecek nesil teknolojisi ile ortaya çıkardığı Bathurst pistinin sanal tıpatıp kopyası, oyunu tüm oyuncuları tam anlamıyla içine çeken bir deneyim haline getiriyor.

Gran Turismo 6 videoları, resimleri ve haberleri, www.gran-turismo.com adresinden de temin edilebiliyor.

 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.