-->
Hearthstone: Heroes of Warcraft Beta İnceleme

Oyunda en temel gereksinim duyulan şey mana gücünüz. Bir nevi hamle sayısı ve hamle gücünü de belirten bu mana miktarı tur bazına bir tane artmak üzere en sonunda on manaya kadar ilerliyor. Mana gücünün önemi kartların gereksinim duyduğu mana miktarı ile doğrudan alakalı. Örneğin basit ve görece düşük etkili kartlar 1 ya da iki mana […]

09.09.2013 | ulasufuk

Oyunda en temel gereksinim duyulan şey mana gücünüz. Bir nevi hamle sayısı ve hamle gücünü de belirten bu mana miktarı tur bazına bir tane artmak üzere en sonunda on manaya kadar ilerliyor. Mana gücünün önemi kartların gereksinim duyduğu mana miktarı ile doğrudan alakalı. Örneğin basit ve görece düşük etkili kartlar 1 ya da iki mana kullanırken büyük ve oldukça güçlü etkileri olan kartlar 6 ve üzeri manaya ihtiyaç duyuyor. Tabi bazı kartların hiç mana kullanmadığını da gözlemledim.
 
Hearthstone-Heroes-of-Warcraft-inceleme3
 
Peki, bu kartlarımız ne gibi etkilere sahip. Öncelikle bazı kartlarımızı direk ana düşmanı yok etmek için kullanabilirken bazılarını düşmanın masaya sürdüğü minyonları yok etmek için kullanabiliyoruz. Yine bazı kartlar azalan canımızı iyileştirme gibi özelliklere sahipken bazı kartlar düşmanın en güçlü kartını bir koyun kadar etkisiz hale getirme gibi sürprizlerle dolu. Tüm bu detaylı kart türlerini doğru strateji ile kullanmak çok önemli. Çünkü bir takım kartlar önce sahaya sunuluyor ama etkisini bir sonraki turda gösterebiliyorken bazı kartlar direk etkisini gösterebiliyor. Bu nedenle bazı düşmanlara karşı önce elinizdeki birçok kartı masaya sunmuş olmanız doğru bir strateji iken bazılarına karşı bekleyip direk büyük ve etkili bir saldırı yapmak daha önemli olabiliyor.

Kartların bu etkilerinin yanı sıra her kartın belli bir enerjisi ve saldırı gücü bulunuyor. Bazı kartların oldukça yüksek saldırı değerleri bulunmasına rağmen canları çok düşük olabiliyor. Bu nedenle bu kartları masada uzun süre bulundurmak pek akıllıca olmayabiliyor. Çünkü düşmanın ilgisini kolaylıkla üzerine çekiyor.
 
Hearthstone-Heroes-of-Warcraft-inceleme4
 
Oynadığım beta sürecinde olduğunu tekrar belirtmeliyim bu nedenle teknik detaylar konusunda çok üzerinde durmaya gerek yok diye düşünüyorum. Grafikler, sesler şimdilik gayet başarılı duruyor. Ancak görsellik bakımından aksiyonu biraz daha arttırabilirler. Mesela savaş sonlarındaki animasyon çok sade. Bu biraz daha renkli ve hareketli yapılabilir. Ayrıca oyun esnasında kullanılan kartların birbirine saldırmaları daha hareketli ve animasyonu bol şekilde tasarlanabilir. Ancak şimdiye kadar gördüğüm yönleri ile Blizzard’ın yine uzun süre kendinden söz ettirecek ve her platformda saatlerce oynanacak bir yapıma imza attığını söyleyebilirim. Bu arada oyunun mağaza kısmının ne kadar çeşitli olabileceğini hayal etmek güç olmasa gerek…
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!