-->
GameX 2013’e, 120 Bin Oyun Sever Akın Etti

Dijital oyun ve eğlence dünyasının en yeni ürünlerinin sergilendiği GameX 2013, bu yıl 120 bin oyun severi bir araya getirdi. Oyun tutkunları,   Türkiye’ye ilk kez gelen oyunları deneyimleme ve doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Fuar, 500 milyon dolarlık oyun pazarına büyük katkı sağlarken, dünya digital oyun pazarında Türkiye’yi önemli bir noktaya taşıdı.  Dijital oyun dünyasının en […]

09.09.2013 | ulasufuk

Dijital oyun ve eğlence dünyasının en yeni ürünlerinin sergilendiği GameX 2013, bu yıl 120 bin oyun severi bir araya getirdi. Oyun tutkunları,   Türkiye’ye ilk kez gelen oyunları deneyimleme ve doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Fuar, 500 milyon dolarlık oyun pazarına büyük katkı sağlarken, dünya digital oyun pazarında Türkiye’yi önemli bir noktaya taşıdı. 

Dijital oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 8’cisi düzenlenen “Uluslararası Dijital Oyun Fuarı GameX 2013”, uluslararası ve yerli oyun firmalarının bir araya getirirken, 120 bini aşkın oyun severi de buluşturdu. İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde 5 Eylül Perşembe günü kapılarını açan fuar, son gününde de büyük ilgiyle karşılandı. GameX 2013, Türkiye’deki 500 milyon dolarlık oyun pazarına da önemli bir katkı sağladı.

Oyun dünyasının kalbinin attığı GameX 2013, bu endüstrideki öncü şirketlerin yepyeni oyunlarını ve son teknolojilerini ilk kez meraklıların beğenisine sunduğu alanlar ile görkemli bir şölene ev sahipliği yaptı. İlk gününde 20 binin üzerindeki katılımcı sayısına ulaşan fuar, 120 binden fazla oyun severi ağırladı. Ziyaretçilerin kapısında uzunca kuyruklara girdiği GameX 2013, 4 günün ardından sona erdi.

Rönesans Fuarcılık Başkanı H.İsmet Göksel, fuara olan ilginin her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, “Yerli ve uluslararası birçok oyun firmasını, oyun severlerle buluşturan GameX 2013, bu yıl de hedeflediğimiz başarıyı yakaladı. Her sene bir önceki seneyi aşan bir ivme elde ediyor olmaktan çok mutluyuz. Bu ilgi, dünya pazarında da yükselişimize katkı sağlamakta. İlk gün 20 bin oyun severe kapılarını açan fuarımız, 4 günün sonunda 120 bini aşkın oyun ve eğlence tutkununu bir araya getirdi. Ülkemizde dijital oyun ve eğlence sektörünün gelişimi için en önemli adımlardan bir tanesini attığımıza inanıyoruz. Küresel oyun şirketleri, geliştiricileri ve uzmanları, iş ortakları ve şirketleri ile gelecek vaat eden İstanbul merkezli bir platform oluşturulması planlarımız doğrultusunda hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yeni Oyunlar İlk Kez Türk Oyun Severlerle Buluştu

Bu yıl Türkiye’ye lansmanı yapılan Heroes Of Newerth, GameX 2013’te oyunseverlerin beğenisine sunuldu. Ayrıca oyun severler, Legend Online ile son yıllarda büyük atak yaparak Uzak Doğu’nun parlak oyun firmalarından biri halini alan Oasis Games’in de yeni oyunlarına merhaba deme fırsatı buldu.

PaybyMe ile birlikte boy gösteren, World of Tanks ile dünya çapında başarıya ulaşan Wargaming ve Football Superstars ile ünlenen CyberSports da GameX 2013’e renk kattı. Yakın zamanda Warface ile piyasaya girecek olan Crytek’in yanı sıra, yıllarca Türkiye’nin en çok oynanan oyunlarından birisi olan Knight Online, EPIN ve PaybyMe tarafından Türkiye’ye getirilen Steam de GameX’in gözdelerinden oldu.

GameX Caddesine Büyük İlgi

GameX Uluslararası Dijital Oyun Fuarı’nın bu yılki bir diğer konsepti ise GameX Cadde, oyunseverlerin akınına uğradı. Teknoloji deneyiminizi bir üst seviyeye taşımak için, Kingston, AOC, PHILIPS, Kaspersky, Arma, Dream Harvester gibi önemli donanım ve yazılım firmaları GameX Cadde çatısı altında buluştu.

GameX 2013’te #oyunageldik

GameX 2013, sosyal medya üzerinden de anlık olarak takip edilirken, #oyunageldik hashtag’ini yazan herkes, bu konuşmaya dahil oldu.

8. Uluslararası Dijital Oyun Fuarı GameX 2013’ü en iyi anlatan fotoğraflar,  twitter üzerinden #oyunageldik hashtagi ile paylaşıldı. GameXNow sayfasında oylamaya sunulan fotoğraflar arasında yapılan oylama sonucunda dereceye giren fotoğraf sahiplerine sürpriz hediyeler verilecek.

Ödüller Sahiplerini Buldu

İlk kez 2012 yılında oyun sektörünün en iyilerini belirlemek adına verilmeye başlanan GameX Ödülleri, 2013 yılı için En İyi’ler listesini de halk oylamasıyla belirledi. Oylamalarla oyun severlerin belirlediği liste; bağımsız jüri tarafından değerlendirilerek düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.

En iyi yerli oyun: Top Dance

En İyi Mobil Oyun: Asfalt 7

En İyi Oyun Yapımcısı: Crytek

En İyi Oyun Yayıncısı: Joygame

En İyi Bağımsız Oyun: Monochroma

En iyi FPS Oyunu: WolfTeam

En İyi Freee2play Oyunu: Mstar

En İyi Oyun Müziği: Crysis3

En İyi Web tabanlı oyun: Legend Online

En İyi MMORPG Oyunu: Cengizhan 2

Jüri Özel Ödülü: Nfinity Games

Turnuvalarda Ödüller Dağıtıldı

Dünyanın önde gelen MOBA oyunlarından Heroes of Newerth’ün Nfinity Games sayesinde oyuncularla buluştuğu GameX 2013, Nfinity Games’in bir diğer büyük etkinliği olan 90.000 TL ödüllü 2. Ulusal Turnuva’ya da ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin heyecanla beklediği bir diğer etkinlik, dünyanın e-spor olimpiyatları olarak adlandırılan World Cyber Games’in ülke finalleri, bu yıl 3 farklı oyunla GameX Uluslararası Dijital Oyun Fuarı içerisinde yer aldı. League of Legends, FIFA 2014 ve Star Craft II’de yarışan oyuncular, GameX’teki WCG Türkiye Büyük Finalleri’nde en iyi olmak için çalıştı.

Turnuvanın 3 farklı oyunda kazananları ise Türkiye ekibini oluşturarak Çin’deki WCG Büyük Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. GameX tarafından Çin’e gönderilecek olan Türkiye takımı, World Cyber Games Büyük Finalleri’nde dünyanın en iyi takımlarına karşı mücadele edecek.

GameX 2013’te oyun severler birbirinden eğlenceli saatler geçirirken, oyun dünyasının en renkli karakterlerine bürünen Cosplayer’lar da bugün ana sahnede düzenlenen defilede boy gösterdi. En iyi Cosplay yarışmasını kazanan oyun severe ise Bilge Adam tarafından online oyun eğitimi hediye edildi.

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.