-->
500 Milyon Dolarlık Oyun Pazarı, GameX 2013’te Bir Araya Geldi

Dijital oyun ve eğlence dünyasının en yeni ürünlerinin sergilendiği GameX 2013’de oyunseverler, Türkiye’ye ilk kez gelen oyunları deneyimleme ve doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Fuar, Türkiye’deki 500 milyon dolarlık oyun pazarına önemli bir katkı sağladı. Dijital oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan “Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı GameX 2013” bu yıl 8’nci kez inanılmaz şovlar, […]

05.09.2013 | ulasufuk

Dijital oyun ve eğlence dünyasının en yeni ürünlerinin sergilendiği GameX 2013’de oyunseverler, Türkiye’ye ilk kez gelen oyunları deneyimleme ve doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Fuar, Türkiye’deki 500 milyon dolarlık oyun pazarına önemli bir katkı sağladı.

Dijital oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan “Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı GameX 2013” bu yıl 8’nci kez inanılmaz şovlar, yeni oyunların lansmanları ve dünya çapındaki oyun turnuvalarına ev sahipliği yapmak için İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 8 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan GameX 2013, yerli ve uluslararası birçok oyun firmasını bir araya getirirken, 500 milyon dolarlık oyun pazarına da önemli bir katkı sağladı.

Türkiye’den ve tüm dünyadan oyun severlerin buluşma noktası haline gelen ve İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde düzenlenen GameX 2013’ün ilk gününde, dijital oyunların dünya prömiyerlerinin yanı sıra kıyasıya mücadelelerin yaşandığı ödüllü turnuvalar da başladı. Oyun dünyasının kalbinin attığı GameX 2013, bu endüstrideki öncü şirketlerin yepyeni oyunlarını ve son teknolojilerini ilk kez meraklıların beğenisine sunduğu alanlar ile görkemli bir şöleninin ev sahipliğini üstlendi.

Rönesans Fuarcılık Başkanı H.İsmet Göksel açılış töreninde yaptığı konuşmada GameX 2013’nin dijital oyun ve eğlence sektöründe dünyanın en önemli şirketlerini buluşturduğunu belirterek, “Teknoloji şirketlerinin en son yeniliklerini sunacağı ve bunun yanında ödüllü turnuvaların da yer aldığı GameX 2013’de tam bir şov yaşanıyor. Giderek artan büyüklüğü ile dünyada önemli sektörlerden biri haline gelen dijital oyun sektörünün önde gelen temsilcilerini İstanbul’da ağırlamaktan çok mutluyuz. GameX, Türkiye’nin değil bölgenin tek önemli oyun fuarı olma özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Gelecek yıllarda, sadece uluslararası oyun firmalarının değil yerli oyun firmalarının da fuarımıza daha yoğun katılım göstermelerini ümit ediyoruz” dedi.

500 Milyon Dolarlık Oyun Pazarı

Göksel, Türkiye’deki oyun pazarını değerlendirerek, “Türkiye’de oyun pazarı büyümeye devam ediyor. Şu anda 500 milyon doları aştı. Dünyada milyar dolarlardan söz etmek mümkün. Mobil oyunlar çok hızlı büyüdü ve bu alana yatırımlar arttı. Türkiye’de de mobil oyun pazarında gelişmeler gayet iyi. Online oyun pazarının büyümesi donanım sektörünü de aynı paralelde etkiliyor. Oyun takipçileri yeni oyunlar çıktıkça bilgisayarlarında bir üst model tercih ediyor. Türkiye’deki 25 milyon oyuncu sayısı Avrupa’daki 3-4 ülkenin toplamına eşdeğer. Bu gelişmeler de bizleri oldukça memnun ediyor” diye konuştu.

GameX 2013’ün açılış töreninde OYUNDER Başkanı Tansu Kendirli, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF) Başkanı Barış Özistek ve OASİS Games  Dünya Başkanı Wang Yuhui yaptıkları konuşmalarda, dijital oyun sektörüyle ilgili bilgiler verdiler.

Yeni Oyunlar İlk Kez Türkiye’de

Bu yıl Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Heroes Of Newerth, oyunseverlere bambaşka tecrübeler yaşatmaya hazırlanan GameX Dijital Oyun Fuarı’nda yer aldı. Ayrıca Game X 2013’de oyunseverler, Legend Online ile son yıllarda büyük atak yaparak Uzak Doğu’nun parlak oyun firmalarından biri halini alan Oasis Games’in de yeni oyunlarına merhaba deme fırsatı buldu.

PaybyMe ile birlikte boy gösteren, World of Tanks ile dünya çapı başarıya ulaşan Wargaming ve Football Superstars ile ünlenen CyberSports da GameX 2013’e renk kattı. Yakın zamanda Warface ile piyasaya girecek olan Crytek’in yanı sıra, yıllarca Türkiye’nin en çok oynanan oyunlarından birisi olan Knight Online, EPIN ve PaybyMe tarafından Türkiye’ye getirilen Steam de GameX’in gözdelerinden oldu.

GameX Caddesi Doldu Taştı

GameX Uluslararası Dijital Oyun Fuarı’nın bu yılki bir diğer konsepti ise GameX Cadde, oyunseverlerin akınına uğradı. Teknoloji deneyiminizi bir üst seviyeye taşımak için, Kingston, AOC, PHILIPS, Kaspersky, Arma, Dream Harvester gibi önemli donanım ve yazılım firmaları GameX Cadde çatısı altında buluştu.

Ödüller Sahiplerini Buldu

İlk kez 2012 yılında oyun sektörünün en iyilerini belirlemek adına verilmeye başlanan GameX Ödülleri, 2013 yılı için En İyi’ler listesini de halk oylamasıyla belirledi. Oylamalarla oyun severlerin belirlediği liste; bağımsız jüri tarafından değerlendirilerek düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.

En iyi yerli oyun Top Dance

En İyi Mobil Oyun Asfalt 7

En İyi Oyun Yapımcısı Crytek

En İyi Oyun Yayıncısı Joygame

En İyi Bağımsız Oyun Monochroma

En iyi FPS Oyunu WolfTeam

En İyi Freee2play Oyunu Mstar

En İyi Oyun Müziği Crysis3

En İyi Web tabanlı oyun Legend Online

En İyi MMORPG Oyunu Cengizhan 2

Özel Jüri Ödülü Nfinity Games

Kıyasıya Heyecan Ödüllü Turnuvalarda

Dünyanın önde gelen MOBA oyunlarından Heroes of Newerth’ün Nfinity Games sayesinde oyuncularla buluşacağı GameX, Nfinity Games’in bir diğer büyük etkinliği olan 90.000 TL ödüllü 2. Ulusal Turnuva’ya da ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin heyecanla beklediği bir diğer etkinlik, dünyanın e-spor olimpiyatları olarak adlandırılan World Cyber Games’in ülke finalleri, bu yıl 3 farklı oyunla GameX Uluslararası Dijital Oyun Fuarı içerisinde yer aldı. League of Legends, FIFA 2014 ve Star Craft II’de yarışacak olan oyuncular, GameX’teki WCG Türkiye Büyük Finalleri’nde en iyi olmak için çalıştı.

Turnuvanın 3 farklı oyunda kazananları ise Türkiye ekibini oluşturarak Çin’deki WCG Büyük Finalleri’ne katılmaya hak kazanacak. GameX tarafından Çin’e gönderilecek olan Türkiye takımı, World Cyber Games Büyük Finalleri’nde dünyanın en iyi takımlarına karşı mücadele edecek.

Ayrıca, Pazar günü ana sahnede Cosplayer’lerin katılımıyla Cosplay defilesi ve yarışması düzenlenecek. Yarışmada birinciliği elde eden Cosplayer’e ise ödül olarak Bilge Adam tarafından online oyun eğitimi verilecek.

Playstore da GameX 2013’de

Riot Games’in ülkemizde de oldukça ses getiren oyunu League of Legends’ın, EA Sports’un fenomen oyunu FIFA’nın ve Blizzard’ın RTS oyunu StarCraft II’nin de bulunduğu GameX’te, Türkiye’nin dijital oyun mağazası Playstore, 500 metrekarelik devasa alanıyla henüz piyasaya çıkmamış ünlü oyunları hediye etti.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz