-->
Riot Games’in Düzenlediği League of Legends Sezon 3 Dünya Şampiyonası 4 Ekim’de Staples Center’da Yapılıyor

Dünyanın en iyi League of Legends oyuncuları Ekim ayında Sihirdar Kupası için yarışacak. Zafere giden yolda her bir karşılaşma büyük önem taşıyor Riot Games, League of Legends’ın dünya çapındaki profesyonel espor etkinliği, Sezon 3 Dünya Şampiyonası’nın ayrıntılarını açıkladı. 16 Eylül’de başlayacak olan şampiyonada dünyanın dört bir yanındaki bölgelerden gelen en iyi takımlar; Güney Kaliforniya’da bir […]

12.07.2013 | ulasufuk

Dünyanın en iyi League of Legends oyuncuları Ekim ayında Sihirdar Kupası için yarışacak. Zafere giden yolda her bir karşılaşma büyük önem taşıyor

Riot Games, League of Legends’ın dünya çapındaki profesyonel espor etkinliği, Sezon 3 Dünya Şampiyonası’nın ayrıntılarını açıkladı. 16 Eylül’de başlayacak olan şampiyonada dünyanın dört bir yanındaki bölgelerden gelen en iyi takımlar; Güney Kaliforniya’da bir ay boyunca yoğun bir çekişme içine girecek ve geçen yıl final karşılaşmalarına sahne olan Galen Center’da yapılacak yarı finallerde mücadele edecek. Yarı finallerden galip çıkanlar, Dünya Şampiyonası için profesyonel spor karşılaşmalarının yapıldığı, Los Angeles’taki (Los Angeles Lakers’ın sahası) prestijli Staples Center’a gidecek.

4 Ekim Cuma günü gerçekleşecek Dünya Şampiyonası, bu yıl profesyonel League of Legends oyunlarının zirvesi olacak. Esporun rakipsiz isimleri, karşılaşma alanındaki 10.000’den fazla espor hayranının ve milyonlarca çevrimiçi izleyicinin önünde mücadele edecek. Kazanan takım, Sezon 3 Dünya Şampiyonu olarak Sihirdar Kupası’na ve nakit 1 milyon dolara sahip olacak. Biletler yakında lolesports.com adresinde ve anlaşmalı noktalarda satışa sunulacak.

Önümüzdeki haftalarda, dünyanın dört bir yanındaki bölgelerden profesyonel takımlar elemelere katılacak. Kuzey Amerika, Kore, Çin, Güneydoğu Asya, Avrupa’nın en iyi 13 takımı ve Türkiye’nin de bulunduğu diğer bölgelerin arasından belirlenecek bir takım Dünya Şampiyonası için Güney Kaliforniya’ya gidecek. Grup aşaması ve büyük önem taşıyan tekli eleme turlarından sonra, kalan iki takım ise Staples Center’da kozlarını paylaşacak.

Türkiye’den Sezon 3 Dünya Şampiyonası’na giden yol: Türkiye Büyük Finali

Türkiye Şampiyonu, sene boyunca kazandıkları lig puanları toplamı en yüksek olan takımlar arasından seçilecek. Bu takımları, 2 kategoriye ayırdık. Turkuaz ve Kırmızı. Kırmızı kategoriden 4 takım, Turkuaz kategoriden 2 takım ve oyun içi dereceli takım elemeleri sonucu belirlenecek olan 2 en iyi takım da TBF’de kapışıyor olacak. Yani 27 Temmuz’da, KüçükÇiftlik Park’ta en iyi ekipler şampiyonluk için mücadele edecek.

 

TBF Takvimi:

20-21 Temmuz Çeyrek ve Yarı Finaller

27 Temmuz Final ve 3.lük Maçları

Türkiye Şampiyonu’nun hikayesi burada bitmiyor. Türkiye Şampiyonu, 21-25 Ağustos tarihleri arasında Köln’de gerçekleşecek olan, GamesCom’da yeni açılmış olan Riot ofislerinin bulunduğu ülke şampiyonlarına karşı mücadele edeceği bir turnuvaya katılacak. Bu turnuvada Rusya, Brezilya, Latin Amerika ve Avustralya takımları bulunacak.

GamesCom’daki turnuvadan şampiyon ayrılan takım ise Amerika’da gerçekleşecek, Sezon 3 Dünya Şampiyonası Finalleri’ne katılmaya hak kazanacak.

Karşılaşmalar, haberler, sıralamalar ve özel içerik için bu yaz gözünüz www.lolesports.com adresinde olsun.

League of Legends Dünya Şampiyonası hakkında bilgiler:

·         Her karşılaşma önem taşıyor: Dünyanın dört bir yanındaki takımlar, yaz boyunca eleme karşılaşmalarında mücadele ederek bölgelerinde zirveye çıkmaya ve Los Angeles’a gitmeye çalışacak

·         Dünyanın gözü Los Angeles’ta:  Binlerce kişinin karşılaşma alanında, milyonlarca kişinin evlerinde izleyeceği Dünya Şampiyonası, profesyonel esporda tarihe geçecek bir sezonu kapatıyor

·         Milyonlarca dolar ödül: Ekim ayının 2 milyon dolarlık ödül havuzuyla birlikte, Sezon 3 boyunca dünya çapında dağıtılan toplam ödül miktarı 8 milyon doların üzerine çıkıyor

Espora dünya çapında gösterilen ilgi, geçtiğimiz yıl rekor düzeye ulaştı. League of Legends All-Star etkinliğini seyreden tekil izleyici sayısı 18 milyonun üzerindeydi. Dünyanın her yerinden espor hayranları, etkinliğin yıldız oyuncularını belirlemek için 50 milyondan fazla oy kullandı.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!