-->
Company Of Heroes 2 (İnceleme)

Oynanış açısından bakıldığında tahmin etmekte zorlanmayacağınız bir strateji oyunu ile karşı karşıyayız. Amacımız ekibimizi en az zaiyat ile görevi tamamlamak. Ancak kolaydan zora doğru giden oyun yapısı ve aynı harita üzerinden ilerleyebilen bölüm geçişleri nedeniyle vurdumduymaz bir şekilde hareket edemiyorsunuz. Küçük birimlere ayrılmış ekibinizin niteliklerine göre stratejiler geliştirmek zorundasınız. Yoksa sonuç hüsran oluyor. Oyundaki asker […]

09.07.2013 | ulasufuk

Oynanış açısından bakıldığında tahmin etmekte zorlanmayacağınız bir strateji oyunu ile karşı karşıyayız. Amacımız ekibimizi en az zaiyat ile görevi tamamlamak. Ancak kolaydan zora doğru giden oyun yapısı ve aynı harita üzerinden ilerleyebilen bölüm geçişleri nedeniyle vurdumduymaz bir şekilde hareket edemiyorsunuz. Küçük birimlere ayrılmış ekibinizin niteliklerine göre stratejiler geliştirmek zorundasınız. Yoksa sonuç hüsran oluyor.

Oyundaki asker çeşitliliği ve yetenek yapısı çok çok gelişmiş olmasa bile yeterli denilebilecek seviyede. Zaten oyunun yapısı gereğince karakterlerinizi geliştirmekten ziyade en doğru strateji ile sonuca gitmeye odaklanıyorsunuz. Bu nedenle değerli sayıdaki birimleri kilit noktalara yerleştirmeniz ve her an haritayı kolaçan etmeniz gerekiyor.
 

 
Oyunun teknik yönleri ele alındığında görsel kalite kadar olmasa da işitsel öğelerde de belli bir seviyenin üzerine çıkılmış. Özellikle çatışma anlarındaki çevre efektleri oldukça gerçekçi. Zaten etrafınızdaki neredeyse her şeyin havaya uçtuğunu, yandığını, patladığını ve yıkıldığını düşünürseniz nasıl bir ses cümbüşü ile muhatap olacağınızı tahmin edebilirsiniz.
 

 
Company Of Heroes 2 bir önceki oyundan çok farklı yenilikler sunmuyor. Zaten bünyesinde barındırdığı en başarılı gelişim görsel kalite olduğu düşünüldüğünde ne demek istediğim daha iyi anlaşılabilir. Ancak son yıllarda kan ağlayan strateji türü için adeta can suyu olacak bir yapım olmuş. Özellikle seriye yeni başlayacak oyun severler için muhteşem bir seçim olacaktır.
  



Popüler Haberler


Aktör Abubakar Salim’in duygu dolu bir özlem hikayesi olarak nitelendirdiği oyun, Metroidvania türünden ilham alan, eğlenceli ve zorlu bir mücadele sunuyor


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!