-->
Stereo Kulaklıklarınızı Oyunlar İçin 7.1 Çevresel Sese Dönüştürün

Razer Surround ses motoru, hayran kitlesine ve Child’s Play yardım derneğinin desteğine teşekkür etmek amacıyla 2013 yılı boyunca isteğe bağlı bağış seçeneğiyle birlikte ücretsiz olarak sunulacak Dünyanın yüksek performanslı oyun donanımı, yazılım ve sistem lideri Razer™ bugün yazılım ailesinin en yeni ferdini tanıttı: Razer Surround. Razer Surround tüm stereo kulaklıklarla 7.1 sanal çevresel ses sunabilen, […]

27.06.2013 | ulasufuk

Razer Surround ses motoru, hayran kitlesine ve Child’s Play yardım derneğinin desteğine teşekkür etmek amacıyla 2013 yılı boyunca isteğe bağlı bağış seçeneğiyle birlikte ücretsiz olarak sunulacak

Dünyanın yüksek performanslı oyun donanımı, yazılım ve sistem lideri Razer™ bugün yazılım ailesinin en yeni ferdini tanıttı: Razer Surround.

Razer Surround tüm stereo kulaklıklarla 7.1 sanal çevresel ses sunabilen, son teknoloji ürünü bir ses motoru. Şu an mevcut olan sanal çevresel ses teknolojisi genellikle pek isabetli olmayan sonuçlar vermektedir, çünkü kişiler farklı kulak büyüklük ve şekilleri yüzünden sesi birbirlerinden farklı algılamaktadır. Bu yüzden sanal çevresel ses teknolojileri, çevresel ses desteği olan ses sistemlerine kıyasla çok geride kalmaktadır.

Patent bekleyen Razer Surround ses motoru sayesinde kullanıcılar bir dizi dinleme testi yoluyla kendi kişisel çevresel ses ayarlamalarını yapabilecekler ve böylece mevcut sanal çözümlerden kat kat üstün bir çevresel ses imkanına sahip olacaklar. Razer Surround oyunculara tam anlamıyla kişiselleştirilmiş 7.1 çevresel ses ve ayarlanmış 3D ses deneyimi sunacak, oyunlarda akustik destekle düşmanların yerlerini tam olarak belirlemelerini sağlayarak kendilerine “haksız avantaj” sağlayacak.

Razer Surround, Razer’ın Synapse 2.0 uygulamasına entegre olabilen tamamlayıcı yazılım eklentisi şeklinde sunulacak ve sanal 7.1 çevresel ses ve kişisel ses bilgilerinin bulut sunucusu üzerinde saklama imkanı verecek. Oyuncular bu ayarlara diledikleri zaman erişebilecek ve yeni sistemlerini de daha önceden kalibre ettikleri ayarları kullanacak şekilde otomatik olarak güncelleyebilecekler.

Razer oyun camiasının kendisine vermiş olduğu desteğe teşekkür etmek amacıyla, oyun camiasındaki ticaret ortaklarının da desteğiyle 2013 Aralık ayı sonuna kadar Razer Surround’un $19.99 olan fiyatından feragat edecek, yani bu dönemde kayıt olan oyuncular programa ücretsiz olarak erişebilecekler. Yine bu dönem boyunca isteyen oyuncular indirme işlemi başladıktan sonra Child’s Play (www.childsplaycharity.org) yardım derneğine bağış yapma seçeneğine sahip olacaklar. 1 Ocak 2014 ve sonrasında kayıt olanlar ise, fiyat olarak $19.99 ödemek zorunda olacak.

Child’s Play bağışları tamamen gönüllüğe dayanıyor ve oyuncular isterlerse Razer Surround’u tamamen ücretsiz olarak indirilebilecek olsalar da, Razer dünyanın dört bir yanındaki hastanelerde tedavi görmekte olan çocukların da bizler gibi oyunlardan keyif alabilmelerine yardımcı olmak için oyuncuların ufak da olsa katkıda bulunacaklarını umuyor.

Child’s Play görev amacını şu şekilde özetliyor: “… dünyanın dört bir yanındaki hastanelerde tedavi görmekte olan çocukların hayatlarını video oyun sektörünün iyilikseverliği ve cömertliği ve oyunların gücü sayesinde daha güzel hale getirmek.” Bu basın bülteninin yayınlandığı tarih itibariyle 5 milyon doların üstünde bağış toplanmıştır.

“Razer Surround’un kişiye özel ayarları sayesinde 7.1 sanal çevresel seste yeni bir standart belirliyoruz,” diyor Razer kurucu ortağı, CEO ve kreatif direktörü Min-Liang Tan. “Hayranlarımıza ve oyun camiasına teşekkürlerimizi sunmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz, Razer Surround’u Child’s Play derneğine bağış seçeneğiyle birlikte ücretsiz olarak sunarak şimdiki ve gelecekteki oyunculara bize olan desteklerinin karşılığını vermeye devam edeceğiz.”

Razer Surround Hakkında

Razer Surround oyunculara tüm stereo kulaklıklarla gelişmiş sanal 7.1 çevresel ses deneyimi elde etme imkanı vermektedir.

Razer Surround’a güç veren son teknoloji ürünü çevresel ses algoritması inanılmaz derecede isabetli çevresel ses yaratmakta ve oyuncuların pozisyonel sesleri kişisel tercihlerine uygun olarak kalibre edebilmelerini sağlamaktadır. Bu kalibrasyon sayesinde Razer Surround oyunlarda son derece isabetli sonuçlar vermekte ve oyunculara haksız avantaj sağlamaktadır.

Özellikler:

  • Kişisel tercihlerinize göre kalibre etme imkanı
  • Tüm Razer Ses ürünleri için önceden ayarlanmış kalibrasyonlar
  • Bas desteği – daha güçlü bas için
  • Ses normalleştirme – gürültü değişimlerini azaltmak için
  • Ses berraklığı – Kristal netliğinde gelen ses iletişimi için
  • Ses seviyesi – Gelen ses iletişimi seviyesini ayarlamak için
  • Özel & 11 önceden ayarlı ekolayzır ayarı
  • Tüm stereo kulaklık/kulaklık setleri ile çalışır

İşletim Sistemi Desteği:

  • Microsoft Windows 8 (32-bit ve 64-bit)
  • Microsoft Windows 7 (32-bit ve 64-bit) Starter / Home Basic / Home Premium / Professional / Ultimate
  • Microsoft Windows Vista (32-bit ve 64-bit) Starter / Home Basic / Home Premium / Professional / Ultimate

Sistem Gereksinimleri:

  • 100 MB boş hard disk alanı
  • Ürünün tüm özelliklerini aktifleştirmek ve yazılım güncellemeleri için Razer Synapse 2.0 kaydı (geçerli bir email adresi gerektirir), yazılım indirme, lisans kabulü ve internet bağlantısı gerektirir. Aktifleştirdikten sonra tüm özellikleri opsiyonel çevrimdışı modda da kullanabilirsiniz.

Çıkış Tarihi:

Tüm Dünya – Satışta

Fiyat:

2013 boyunca – Ücretsiz

1 Ocak 2014’ten itibaren – 19.99 USD



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!