-->
Remember Me [ İnceleme ]

Hikayenin ilgi çekici yönleri gayet iddialı ve cesurca hazırlanmış. Bu açıdan özgün fikri tebrik etmek gerekiyor, ancak uygulama açısından bakıldığında teknik açıdan bazı sıkıntılar göze çarpmıyor değil. Öncelikle bu başarılı kurgu ileleyiş açısından daha cesur olabilirdi. Yani yapımcıların senaryo açısından giriştikleri risk, kısıtlı ve çizgisel oynanış nedeniyle bir nevi boşa gitmiş görünüyor. Oyunda mekan tasarımları […]

21.06.2013 | ulasufuk

Hikayenin ilgi çekici yönleri gayet iddialı ve cesurca hazırlanmış. Bu açıdan özgün fikri tebrik etmek gerekiyor, ancak uygulama açısından bakıldığında teknik açıdan bazı sıkıntılar göze çarpmıyor değil. Öncelikle bu başarılı kurgu ileleyiş açısından daha cesur olabilirdi. Yani yapımcıların senaryo açısından giriştikleri risk, kısıtlı ve çizgisel oynanış nedeniyle bir nevi boşa gitmiş görünüyor. Oyunda mekan tasarımları oldukça başarılı, kadın karakterin estetik ve hız açısından uyumu gayet mantıklı ancak belirttiğim gibi sizi sınırlayan bir ilerleyiş bir şeylerin eksik kalmasına neden oluyor.

Kahramanımız Nilin daha önce de belirttiğim gibi oldukça yetenekli. Sonuçta kendisi de eskiden sistem için çalışıyordu. Nilin yapabildikleri açısından bir Lara Croft, Connor ve Nathan Drake karışımı diyebiliriz. Zaten oyunun oynanış dinamikleri de bu başarılı oyunlardan bölümler barındırıyor. Ancak kendine özgü bir çok detaya da sahip. Özellikle combo sistemi bir hayli zengin ve doyurucu. Oyun severler bu nedenle aksiyon anlarında oyunun zevkinin doruklarına varabilecek diyebilirim.
 

 
Remember Me teknik olarak oynanıştaki tek düzelik ve yapay zeka konusundaki sıkıntılar haricinde ortalamın üstü bir yapım olmuş. Özellikle görsel detaylar bakımından daha önce de belirttiğim gibi yapımcı firma iyi iş çıkarmış. Ne ütopik bir Paris tasarlanmış ne de demode bir şehir görünümü verilmiş. Zaman ne gösterir bilinmez ama 2084 yılının Parisinin tasarımcıların kurguladığı şekilde olması kimseyi şaşırtmaz. Bol ışıklı, rengaren ve yaşayan bir şehir izlenimi gayet iyi yansıtımış. Ayrıca karkter tasarımları da mükemmel olmasa da oldukça başarılı. Tüm bu olumlu yönlerin yanı sıra göze batan bir çok aksaklıklar da mevcut.
 

 
Sonuç olarak cesur ve yenilikçi bir işe girişen yapımcılar zor da olsa, eksiklikler de olsa işin altından kalkmayı başarabilmişler. Remember Me özellikle kurgusal açıdan uzun zaman unutulmayacak bir yapım. Bu türün müdavimleri açısından ise kesinlikle alınması ve denenmesi gereken farklı bir lezzet. Son dönemde oyun dünyasında sert esmeye başlayan özgün fikirlerin devam etmesi dileğiyle…



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!