-->
Grid 2 inceleme

Araba yarışları konusunda oldukça deneyimli olmama rağmen joystikle kontrolde zorlandığımı hissetmemle birlikte direksiyon setini kurmaya başlamam bir oldu. Grid 2 size daha iyi oyun keyfi için bunun bir gereklilik olduğunu sert bir şekilde vurguluyor. Yalnız buradan şu çıkarılmasın, Grid 2 direksiyon setsiz oynanamayacak kadar zor bir kullanışa sahip değil. Ancak daha fazla keyif istiyorsanız bu […]

20.06.2013 | ulasufuk

Araba yarışları konusunda oldukça deneyimli olmama rağmen joystikle kontrolde zorlandığımı hissetmemle birlikte direksiyon setini kurmaya başlamam bir oldu. Grid 2 size daha iyi oyun keyfi için bunun bir gereklilik olduğunu sert bir şekilde vurguluyor. Yalnız buradan şu çıkarılmasın, Grid 2 direksiyon setsiz oynanamayacak kadar zor bir kullanışa sahip değil. Ancak daha fazla keyif istiyorsanız bu yönteme başvurmalısınız.

Oyunun genel dinamikleri son dönemin trend anlayışı yani hayran kitlesi mantığı üzerine kurulu. Sizden istenilen yarışlarda olabildiğince üst düzye başarı sağlayıp hayran kitlenizi arttırmak. Bunun size geri dönüşü daha iyi araçlar, daha iyi sponsorlar olarak dönüyor. Yeri gelmişken sponsor sistemine de değinmek gerekiyor. Oyunda gerçekte de olduğu gibi reklam veren sponsorlar oyunun kaderini önemli ölçüde etkiliyor. Bu etki sadece maddi olarak değil başarımlar olarak da kendini gösteriyor. Kimi sponsorlar size belli bir hayran kitlesi sağlamada yardımcı olurken kimileri ise performans olarak gelişiminizi kolaylaştırıyor. Bu tercihler ise sizin oynayış tekniğinize göre önem arz ediyor.

 

 
Grid 2 teknik olarak mükemmel bir yapım değil. Zaten buna da ihtiyaç duymuyor. Çünkü oyunun derdi sadece keyif almanız ve oynanışa odaklanmanız olmuş. Bunu ben değil direk yapımcılar söylüyor. Tabi byle deyince vasat görsellik olduğunu da düşünmeyin. Herşeyden önce Grid 2 harikulade şehir modellemeleri ve ışık detayları ile gözdoldurmayı başarıyor. Oyunda yarıştığınız her parkur size ayrı bir haz veriyor. Bunun yanı sıra araç modellemeleri de olduça başarılı. Ancak yapımın her platformda değişen görsel kalitesi de yadsınamaz. Ayrıca kokpit kamerası eksiklği görsel açıdan oldukça negatif bir etki oluşturuyor. İşitsel öğeler açısından bakıldığında ise olması gereken kalitede bir yapım olduğunu söyleyebilirim.
 

 
Genel olarak bakıldığında Grid 2 Codemasters’ın en mükemmel araba yarışı yapımı değil ancak serinin kaderi açısında bakıldığında Grid 3,4,5,6,7’nin mutlaka yapılması gerektiğini büyük bir özgüvenle vurguluyor. Bir önceki oyuna göre çıtayı biraz daha yükselttiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca oyunun çoklu oyuncu modlarının ana hikayeden çok daha keyifli olduğu da göz önüne alındığında uzun zamandır kaliteli bir araba yarışı oyununa hasret oyuncuların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak bir yapım.
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!