-->
Call of Juarez Gunslinger İnceleme

Barut kokusu ciğerlerinizi dolduracak… Kovboy oyunlarının biz Türk oyuncularının gönlünde apayrı yeri vardır her zaman. Bunun nedenleri arasında toplum olarak ezelden beri ateşli silahlara olan ilgimizin yanı sıra kovboyların kendine özgü tavırları, isyankar ve özgür yaşam tarzları, yıllar boyunca bizlere yansıtılan karizmatik halleri bulunmaktadır. Tabi bu konuda tek televizyon döneminin, çizgi romanların etkisi yadsınamaz. Tüm […]

20.06.2013 | ulasufuk

Barut kokusu ciğerlerinizi dolduracak…

Kovboy oyunlarının biz Türk oyuncularının gönlünde apayrı yeri vardır her zaman. Bunun nedenleri arasında toplum olarak ezelden beri ateşli silahlara olan ilgimizin yanı sıra kovboyların kendine özgü tavırları, isyankar ve özgür yaşam tarzları, yıllar boyunca bizlere yansıtılan karizmatik halleri bulunmaktadır. Tabi bu konuda tek televizyon döneminin, çizgi romanların etkisi yadsınamaz. Tüm bu faktörler bir arada düşünüldüğünde kovboyluk kavramının ne denli önemli bir kavram haline dönüştüğü çok daha iyi anlaşılıyor. Tabi konumuz kovboyluk kavramının sosyolojik etkilerini irdelemek değil. Dolayısıyla bu girizgahtan sonra asıl mevzuya yani call of juarez gunslinger’ı incelemeye geçebiliriz.

 
Call-of-Juarez-Gunslinger-inceleme1
 

Farklı bir anlatım ile giriş yapmak istedim. Çünkü Gunslinger bende en büyük etkiyi anlatımıyla yapmıştı. Dolayısıyla hikayenin izlediği yoldan gitmek istedim. Gerçekten de son dönemlerin en ilginç hikaye anlatımı ile bizleri karsiliyor Gunslinger. Silas isimli büyük bir kovboyun tıpkı avcı toplantılarında anlatılan abartılı hikayeleri ile başlıyor maceramız. Bir western kasabasındaki bar taburesinde otururken geçmişinde yaşadığı bol aksiyonlu hikayeleri anlatırken tanışıyoruz Silas ile. Kendisi azılı ve eli kanlı bir kovboy. Dolayısıyla hikayesi de bol barut kokulu. Silas yalnız daha önceki birçok kovboydan farklı bir kişiliğe sahip ve aşırı derecede muzip. Bu mizahi yapısı hikayenin ana noktasını oluşturuyor.

Hikaye olarak anlatımı ile bizleri ilk başta etkilemeyi başaran Gunslinger ikinci bombasını da görselliği ile patlatıyor. Oyunda hakim olan ana gorsel doku, mizahi anlatıma uyumlu olarak comic tarz da tasarlanmış. Tıpkı borderlands da olduğu gibi. Evet yapım bu yőnde oldukça benzerlik taşıyor. Peki bu bizi rahatsız ediyor mu, kesinlikle hayır. Kim borderlands tadında bir kovboy oyunu oynamak istemez ki.
 
Call-of-Juarez-Gunslinger-inceleme2
 

Oyunun daha önceki yapımlarında eksik olan ve oldukça eleştirilen yönü oynanistaki yavanlıktı. Özellikle vuruş hissi bakımından sınıfta kalan yönleri fazlasıyla çoktu. Gunslinger en çok bu yönleriyle merak ediliyordu. Çok şükür ki bu konuda yapımcılar daha önceki oyunların eksik tüm yönlerini en iyi şekilde analiz etmişler ve ortaya her yönüyle başarılı bir oyun çıkmış. Elbetteki oyunun eksik yönleri hala mevcut ancak genel itibariyle bakildiginda daha onceki yapımların ilerisinde bir call of juarez sunulmuş. Bu değerlendirmeyi sadece oyunun dinamikleri için yapmiyorum. Gunslinger bir fps oyununun sahip olması gereken birçok şeye sahipken aynı zamanda bir kovboy oyununda bulunması gereken tüm detaylara da sahip.

 



Popüler Haberler


Türk Telekom eSüper Lig’in heyecan dolu finali sona erdi ve Trabzonspor, Ankaragücü’nü 6-0 ve 4-0’lık skorlarla mağlup ederek şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı!


Kılıç dövüşlerinin heyecanını ve vahşetini dorukta yaşamak isteyenler için hazır olun!


Uzun yıllardır heyecanla beklenen Blizzard’ın yıllık oyun etkinliği BlizzCon, 2024 yılında düzenlenmeyecek.


ESL Pro Lig Sezon 19 heyecanı devam ediyor! Malta’da düzenlenen turnuvada A ve B gruplarındaki mücadeleler pazar günü sona erecek.