-->
Star Trek Oyun İnceleme

Ayrıca ilk başta göze çarpan bir diğer olumsuz durum da oyunun görsel sorunları. Daha en başında oyunun kaplamalarından tutun da teknik detaylarında kadar bir çok olumsuzluğun farkına varıyorsunuz. Açıkçası bu kadar düşük kalitede bir görsellik beklemiyordum. Bu sıkıntı oyunun fiziksel kalitesini de olumsuz etkiliyor. Özellikle yoğun çatışma anlarında saçma sapan birçok hata ile karşılaşıyorsunuz. Genel […]

15.05.2013 | ulasufuk

Ayrıca ilk başta göze çarpan bir diğer olumsuz durum da oyunun görsel sorunları. Daha en başında oyunun kaplamalarından tutun da teknik detaylarında kadar bir çok olumsuzluğun farkına varıyorsunuz. Açıkçası bu kadar düşük kalitede bir görsellik beklemiyordum. Bu sıkıntı oyunun fiziksel kalitesini de olumsuz etkiliyor. Özellikle yoğun çatışma anlarında saçma sapan birçok hata ile karşılaşıyorsunuz. Genel olarak ana karakterlerimiz üzerinde biraz uğraşılmış gibi görünse de diğer bütün faktörlerde sıkıntı kendisini fazlası ile gösteriyor. Dolayısıyla Uzay Yolu yolculuğumuz daha başından sekteye uğruyor.
 
startrek_inceleme3
 

Oyunun genel oynanış sistemi ağırlıklı olarak co-op sistemi üzerine kurulu. tek kişilik oynanışta bile diğer kahramanlar sizlerin yardımında koşuyor. Tabi buna ne kadar yardım denirse. Çünkü bir çok kez zor duruma düştüğünüzde yine kendi kendinize durumu kurtarmanız gerekiyor. Bu durumda da oyundaki siper sistemi önem kazanıyor. Ancak bu konu da yapımın çok başarılı olduğunu söylemek zor. Oynanış adına göze çarpan en önemli özellik karakterler arası farklılıklar oluyor. Kaptan Kirk ve Spock serinin aslına bağlı kalınarak oldukça farklı özelliklerle donatılmış. Tahmin edeceğiniz gibi Kirk olayların içinde olmak isteyen ve çatışmanın merkezine kendisini atan bir yapıya sahiptir. Oyunda da aynen bu özellikle bizlerin kontrolüne sunulmuş. Spock ise daha gizemli bir karakter olmasında ötürü çok daha ilgi çekici meziyetlere sahip ve geri planda kalıp stratejik hamleler yapmayı seviyor.
 
startrek_inceleme4
 
Oyunun teknik yönlerine değinmek gerekirse özellikle görsel açıdan yapımın çuvalladığını belirtmeliyim. Fazlasıyla sönük ve soğuk tasarım sizlere bir uzay yolculuğundan ziyade poligon diyarına bir geziye çıkmışsınız hissi veriyor. Ayrıca yapay zekânın diplerde seyretmesi az miktardaki oynanış zevkini de baltalıyor. Teknik olarak tek olumlu yön herhalde seslerde karşımıza çıkıyor. Aslına bağlı kalınarak yapılan seslendirmeler başarılı duruyor.

Sonuç olarak yazının başında belirttiğim duygu karmaşası kısa oynanış süresinin sonunda kendini hayal kırıklığına bırakıyor. Yapımın elle tutulur tek yönü olan çoklu oyuncu modunun başarısı olmasa -ki bu da ekibin başarısına bağlı- son zamanların en sıkıcı ve başarısız uyarlaması ile karşı karşıyayız diyecektim. Neyse ki Uzay Yolunun hatırına ve yakında beyazperde ile buluşacak yapımın öncesinde güzel bir hazırlık olması adına tavsiye edebilirim…
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!