-->
Sony İçin Oyun Geliştiren Stüdyolar

Naughty Dog   Sony Naughty Dog’a milyon kere teşekkür etse azdır (2001 yılında firmayı satın alarak Milyon kere teşekkür etmiştir zaten:)) zira öyle iki efsane seri geliştirmişlerdir ki sırf bu oyunlar için binlerce kişi Playstation sahibi olmuştur. Ama önce kısaca Naughty Dog tarihine bir göz atalım. 1986 yılında iki kafadar tarafından bağımsız oyun geliştiricisi olarak […]

04.05.2013 | ulasufuk

Naughty Dog

 

Sony Naughty Dog’a milyon kere teşekkür etse azdır (2001 yılında firmayı satın alarak Milyon kere teşekkür etmiştir zaten:)) zira öyle iki efsane seri geliştirmişlerdir ki sırf bu oyunlar için binlerce kişi Playstation sahibi olmuştur. Ama önce kısaca Naughty Dog tarihine bir göz atalım. 1986 yılında iki kafadar tarafından bağımsız oyun geliştiricisi olarak California’da kurulan firma 1996 yılında ilk Playstation oyununu geliştirdi. Crash Bandicoot isimli oyun kısa sürede bir fenomen haline geldi. 1999 yılına kadar her yıl yeni bir Crash oyunu oyunseverler ile buluştu. 2001 yılında Sony Computer Entertainment bünyesine geçtikten sonra Jak And Daxter: The Precursor Legacy isimli oyunu geliştiren firma 2006 yılında SCE Worldwide Studios bünyesine katıldı. 2007 yılı gerek Naughty Dog için, gerek Sony için gerekse de biz oyun severler için devrim niteliğinde bir yıl olacaktı. Tüm zamanların en başarılı oyun serilerinden biri olan Uncharted serisinin ilk oyunu Uncharted: Drake’s Fortune oyun dünyasına teşrif etmiştir. Sayısız ödül kazanan seri ikişer yıl arayla piyasaya sunuldu. Naughty Dog hem kendi ismini hem de Uncharted ismini serinin son oyunu ile zirveye taşıdı. Ve şu aralar üzerinde çalıştıkları The Last of Us 2012 yılının en çok beklenilen oyunları arasında yer almakta.


 
Polyphony Digital

1994-1997 yılları arasında Sony Computer Entertainment bünyesinde faaliyet gösteren kuruluş 1998 yılından itibaren Polyphony Digital ismini aldı. Japonya merkezli stüdyo, 1999 yılından itibaren Playstation için efsanevi yarış simülasyonu Gran Turismo serisini geliştirmekte. 140 dan fazla çalışanı bulunan Polyphony Digital halen SCE Worldwide Studios çatısı altında yer almaktadır.


 
Bend Studio

1994 yılında Amerika’da kurulan stüdyo ilk olarak Eidetic ismini taşımaktaydı. Eidetic olarak Playstation platformuna Bubsy 3D oyununu yapan firma daha sonra Bend Studio ismini alarak uzun yıllar devam edecek olan Syphon Filter serisini meydana getirdi. Ayrıca 2009 yılında PSP platformu için Resistance: Retribution oyununu geliştiren Bend Studio şu an PS Vita için Uncharted: Golden Abyss oyununu piyasaya sunmaya hazırlanıyor.


 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!