-->
Sony İçin Oyun Geliştiren Stüdyolar

Sony’nin Mutfağı… Hayatımız Oyun ekibi olarak bu dosya konumuzda oyun dünyasının devlerinden olan Sony’nin mutfağına göz atıyoruz. Bizlere yıllardır hepsi bir birinden muhteşem oyun tatlarını tattıran aşçıları, yani Sony için oyun geliştiren stüdyoları inceliyoruz. Bu stüdyoların kuruluş tarihleri, kuruluş yerleri ve şimdiye kadar geliştirmiş oldukları ve halen üzerinde çalıştıkları oyunlardan bahsedeceğiz. İlk bölümde Sony için […]

04.05.2013 | ulasufuk

Sony’nin Mutfağı…

Hayatımız Oyun ekibi olarak bu dosya konumuzda oyun dünyasının devlerinden olan Sony’nin mutfağına göz atıyoruz. Bizlere yıllardır hepsi bir birinden muhteşem oyun tatlarını tattıran aşçıları, yani Sony için oyun geliştiren stüdyoları inceliyoruz. Bu stüdyoların kuruluş tarihleri, kuruluş yerleri ve şimdiye kadar geliştirmiş oldukları ve halen üzerinde çalıştıkları oyunlardan bahsedeceğiz. İlk bölümde Sony için oyun geliştiren bağımsız oyun stüdyolarına göz atacağız. Tabi şunu belirtmek gerekir ki, bunlardan bazıları Sony Computer Entertainmant tarafından satın alındı. İkinci bölümde ise Sony Computer Entertainment Worldwide Stüdyoları bünyesinde yer alan lokal stüdyolara değineceğiz. Hadi bakalım o muhteşem oyunlar kimlerin hünerli ellerinden çıkmış…

Evolution Studios

 

 

 

 

 

1999 yılında  Martin Kenwright ve Ian Hetherington tarafından İngiltere de kuruldu. Eylül 2007 de Sony tarafından Big Big Studios ile birlikte satın alındı. Geliştirdiği oyunlar World Rally Championship ve Motorstorm serileri. Şu an Playstation 3 ve Playstation Vita için Motorstorm: RC üzerinde çalışıyor. Oyunun 2012 içerisinde çıkması planlanıyor.

 

Guerilla Games


 
 
 
 
 
 
 
İsmini Killzone serisi ile bütünleştiren stüdyo 2005 yılından itibaren Sony adına faaliyet göstermekte. 2000-2005 yılları arasında bağımsız oyun geliştiricisi olan Guerilla Games Hollanda merkezli. Şu an Killzone 4 üzerinde çalışan ekip umarım Sony’nin ve bizlerin de desteğiyle yeni oyunda Türkçe dil desteğini devam ettirir.


 
Media Molecule

2006 yılında İngiltere de kurulan Media Molecule stüdyoları, ilk oyunlarını 2008 yılında piyasaya sunduğunda kimse böyle bir oyunun devrim yaratacağını düşünmüyordu. Sayısız ödül kazanan bu zeka ürünü oyun Little Big Planet’tan başkası değildi. 2011 yılında serinin ikinci oyunu bizlerle buluştu. Bu arada 2010 yılının başlarında Sony tarafından satın alınan stüdyo şu aralar yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.

 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!