-->
Might and Magic Heroes VI: Shades of Darkness inceleme

Dungeon ırkında karşımıza çıkan farklı özellikli birimlerden en hoşuma gideni adından da nasıl bir oynanışa sahip olduğu belli olan Assassin birimi oldu. Bu birim belli bir bölgede gizlenerek düşmanlara karşı ani ve etkili saldırılar yapabiliyor. Bu nedenle olayın hücum-defans ayaklarının ikisine birden etki ediyor. Bir ek pakete göre oldukça geniş karakterlere ve özelliklere sahip olan […]

11.05.2013 | ulasufuk

Dungeon ırkında karşımıza çıkan farklı özellikli birimlerden en hoşuma gideni adından da nasıl bir oynanışa sahip olduğu belli olan Assassin birimi oldu. Bu birim belli bir bölgede gizlenerek düşmanlara karşı ani ve etkili saldırılar yapabiliyor. Bu nedenle olayın hücum-defans ayaklarının ikisine birden etki ediyor. Bir ek pakete göre oldukça geniş karakterlere ve özelliklere sahip olan Shades of Darkness, Dungeon ırkını tüm yönleri ile irdeliyor.

Oyunun grafiklerine gelecek olursak bu aşamada Ufak tefek iyileştirmeler dışında gözle görülür bir değişiklik ile karşılaşmıyoruz. Sıra tabanlı strateji oyunları ile karşılaştırdığımızda Shades of Darkness grafikleri fazlası ile iyide diyebiliriz. Ancak grafiklerde belli başlı sorunlarda bazen can sıkabiliyor bunlara örnek vermem gerekirse gölgelendirmelerdeki tırtıklanmalar ve animasyonlardaki saçmalıkları listenin başına ekleyebilirim.
 
Might-and-Magic-Heroes-VI-Shades-of-Darkness-inceleme7
 
Oyunun sesleri ise genel anlamda oldukça iyi ancak serinin diğer oyunlar ile kıyaslandığında pek fazla bir değişiklik olmadığını söyleyebiliriz. Onun dışında seslerde hiçbir sıkıntı yok oldukça etkileyiciler. Atmosferi yansıtan ses efektlerine baktığımızda çok hoşuma giden en önemli şey yankı sesleri olmuş, Müzikler ise azımsanmayacak derecede güzel diyebiliriz.

Oyunun oynanışsal olarak genel dinamiklerinde ise neredeyse hiçbir değişiklik yok. Zaten bir ek pakette büyük bir değişikliği kimse beklemez herhalde. Bunun yerine genel olarak son dönemde yapıldığı gibi ana oyunun bir ırkına derinlemesine bakış tercih edilmiş. Oyun sektörünün genel gidişatı da bundan sonra bu yönde olacak gibi. Özellikle birçok farklı ırk ve güçlü karakter içeren yapımlarda bundan sonra bu tarz ilerlemeleri oldukça göreceğiz.
 
Might-and-Magic-Heroes-VI-Shades-of-Darkness-inceleme4
 
Daha önce de belirttiğim gibi Shades of Darkness yapması gereken görevi layıklıyla başaracağa benziyor. Bu tür yapımlardan hoşlanıyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer hiç Sıra Tabanlı Strateji (TBS) tecrübeniz yoksa muhteşem bir başlangıç oyunu olabilir. Geniş macera haritalarını keşfedeceğiniz, kaynaklar toplayıp ve şehirler kuracağınız. Taktiklerinizi mükemmelleştirerek kahramanlarınızı geliştireceğiniz 13 saatlik bir oynanış deneyimi sunan Shades of Darkness Serinin hayranlarını fazlası ile memnun edeceğini düşünüyorum.
  



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!