-->
Might and Magic Heroes VI: Shades of Darkness inceleme

Gelecekleri Karanlığın Ejderha Tanrıçası Malassanın Ellerinde… Aldatma, gizlilik ve suikast konularında ustalaşmaya çalışan Dark Elflerin kaderini belirleyecek yeni Dungeon fraksiyonuna önderlik etmeye hazır mısınız? Sıra Tabanlı Strateji oyunları arasında en gözde yapımlardan birisi olan Might And Magic Heroes serisi uzun süren sessizliğini yeni ek paketi ile birlikte bozuyor. Might and Magic: Heroes IV için geliştirilen […]

11.05.2013 | ulasufuk

Gelecekleri Karanlığın Ejderha Tanrıçası Malassanın Ellerinde…

Aldatma, gizlilik ve suikast konularında ustalaşmaya çalışan Dark Elflerin kaderini belirleyecek yeni Dungeon fraksiyonuna önderlik etmeye hazır mısınız? Sıra Tabanlı Strateji oyunları arasında en gözde yapımlardan birisi olan Might And Magic Heroes serisi uzun süren sessizliğini yeni ek paketi ile birlikte bozuyor. Might and Magic: Heroes IV için geliştirilen ve kendi başına da oynanabilen eklenti paketi Shades of Darkness…

Ubisoft bu ek paketle birlikte en sevilen iki fraksiyonu ve efsanevi kahramanlarını mitolojik kötülere karşı koyan orijinal ve heyecanlı iki hikâye. Might & Magicın zengin fantastik ortamlarında Karanlığın etkileyici nüanslarını bizlerle buluşturuyor. İlk oyunu 1995 yılında piyasaya sürülen seri aradan geçen zamanda onlarca ek paket ve altı adet ana oyun ile türün hayranlarının gönlünü fethetmişti. Heroes of Might and Magic 3’le zirve yapan seri, Heroes 4 ile beraber sekteye uğrasada, çok da fena olmayan beşinci oyun ile beraber çıkışa geçerek. Altıncı oyunla köklerine geri dönüş yapabildi.
 
Might-and-Magic-Heroes-VI-Shades-of-Darkness-inceleme1
 
Oyunumuz ana oyun olan altıncı oyunun yüz yıl sonrasında geçiyor. Oyunun ana hikayesi yer altı halkının kaderinin ne şekilde ilerleyeceği üzerine kurulmuş. Kurgu olarak oldukça kaotik bir yapıya sahip olan yapım aynı zamanda dramatik bir alt temayı da içinde barındırıyor. Yeni ek paket ile beraber bizleri 2 farklı senaryo bekliyor. oyuna yeni bir ırk ekleyen Dungeon’ı, yani Dark Elves’i kontrol ederken, diğerinde Necropolis’i, yani Necromancerları yönetiyoruz. Dark Elfler, zindan temelli bir grup ve Dungeons & Dragons bağlantılı birçok özelliği kullanıyorlar. Oyun ana merkezinde de Dungeon ırkı yer alıyor. Dolayısıyla tüm iyileştirmeler, yenilikler, sürprizler de onların payına düşüyor. Oyuna eklenen yeni özelliklerden bahsetmek gerekirse 7 yaratıktan oluşan yeni bir kadro, yeni kahraman sınıfları, yeni bir şehir ve binalar, yeni bir binek, onlarca yeni tarihi eser, yetenek ve başarılardan bahsedebiliriz.
 
Might-and-Magic-Heroes-VI-Shades-of-Darkness-inceleme8
 
Mesela oyuna getirilen bir diğer yenilik ise haritanın belli bölgelerinde gizliliği kullanarak düşmanlarınıza karşı hem savunma hem de saldırı anlamında üstünlük kullanabileceğiniz Shroud of Malassa özelliği. Bunun yanında yine Dark Elves’e özgü yaratıklarımız var; bu yaratıklardan en etkili ikisi Minotaur ve Manticore. Minatour bildiğimiz boğa adam ve en büyük artısı düşman size hasar vermeden önce hamle yapacak düşmana karşılık vermesi. Böylece düşmanınızın birim sayısı düştüğünden size vururken verdiği hasar da peşin olarak azalmış oluyor. Savaş mekaniği de yine sıra tabanlı. Savaşa başlamadan önce oyun otomatik olarak genellikle savaşacak karakterlerin özelliklerine göre sıralama zarları atıyor ve savaş o sırayla ilerliyor.
 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!