-->
Dragon’s Dogma Dark Arisen Oyun İnceleme

Ejderler Diyarına İkinci Kez Yolculuk… Az önce kontrol ettim neredeyse 1 yıl önce Dragon’s Dogma ile tanışmıştık. O dönem Capcom’un rpg türünde bir yapıma girişmesinin heyecanı ve şaşkınlığı ile yaklaşmıştık oyuna. Ancak kendisi bizi olumlu yönde bir hayli şaşırtmış ve geçen senenin sürpriz yapımlarından biri olmuştu. Farklı oynanış sistemi, bir çok başarılı rpg yapımının olumlu […]

23.05.2013 | ulasufuk

Ejderler Diyarına İkinci Kez Yolculuk…

Az önce kontrol ettim neredeyse 1 yıl önce Dragon’s Dogma ile tanışmıştık. O dönem Capcom’un rpg türünde bir yapıma girişmesinin heyecanı ve şaşkınlığı ile yaklaşmıştık oyuna. Ancak kendisi bizi olumlu yönde bir hayli şaşırtmış ve geçen senenin sürpriz yapımlarından biri olmuştu. Farklı oynanış sistemi, bir çok başarılı rpg yapımının olumlu yönlerini alması, başarılı grafikleri Dragon’s Dogma’nın geniş bir hayran kitlesine sahip olmasını sağlamıştı. Aradan geçen bir yılın ardında herkes ikinci yapımı beklerken karşımıza Dark Arisen çıkageldi. Uzun zamandır görmediğimiz bir pazarlama stratejisinin bir ürünü olan yapım olan Dark Arisen bünyesinde hem ilk oyunu hem de ek paketi barındırıyor. Yani sadece ek paketi sunmak yerine ilk oyunu da elden geçirmişler ve tümüyle yeni baştan bir oyun sunmuşlar. Peki bu enteresan satış stratejisi ne denli başarılı olmuş.
 
Dragon's-Dogma-Dark-Arisen-inceleme1
 
Öncelikle daha önce detaylı bir inceleme yaptığım için Dragon’s Dogma’nın ana oyununun üzerinde fazla durmayacağım. İlk incelemeyi merak edenler buradan http://s4y.da8.mywebsitetransfer.com/2012/06/dragons-dogma-inceleme/ ulaşabilirler. Bu nedenle daha çok yeni oyunun bir önceki oyundan farklarına değinmek istiyorum. En başta karşımıza çıkan yenilik oyunun ana ekranının daha fazla oyuncu odaklı bir hale büründürülmesi ve gelen geri bildirimler çerçevesinde kolaylaştırılması olmuş. Ayrıca karakter tasarlama ekranı gayet zenginleştirilmiş ve daha detaylandırılmış. Bu açıdan bakıldığında yeni başlayanlar için kolaylık, eski oyuncular için ise ulaşılabilirlik ön plana çıkmış.
 
Dragon's-Dogma-Dark-Arisen-inceleme2
 

Tabi oyundaki en önemli yenilik giriş ve karakter tasarlama ekranında yapılmamış. Oyuna çok büyük bir ek görev eklenmiş. Bu ek görev Bitterblack adası olarak karşımıza çıkıyor. Bu ada yeni başlayanlar için en son uğranacak yer olmalı. Zira burası daha çok ustalara yönelik bir bölüm olmuş. Ciddi anlamda zor olan bu görevin üzerine odaklanabilmek için usta bir oyuncu olmanız şart olmuş. Ancak şunu da belirtmeliyim ki oynanış süresi ciddi anlamda uzun bir ek görev olmuş. Aslında oyunun en olumlu yönlerinden biri de bu. Zaten başarılı olan bir yapımı komple elden geçirip bir de içine oldukça tatminkar bir ek görev eklenince bir kez daha oynamak ya da yeni başlamak çok cezp edici oluyor.
 



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz