-->
Might and Magic Heroes VI: Shades of Darkness Ön inceleme

Shades of Darkness aslında ismi ile her şeyi anlatıyor. Oyun ana oyunun karanlık yönüne vurgulamak istiyor. Bu karanlık yönün merkezinde de Dungeon ırkı yer alıyor. Dolayısıyla tüm iyileştirmeler, yenilikler, sürprizler de onların payına düşüyor. Kısacası Shades of Darkness, Dungeon ırkı için kremalı pasta niteliğinde olmuş. Mesela getirilen yeniliklerden biri haritanın belli bölgelerinde gizliliği kullanarak düşmanlarınıza […]

12.04.2013 | ulasufuk

Shades of Darkness aslında ismi ile her şeyi anlatıyor. Oyun ana oyunun karanlık yönüne vurgulamak istiyor. Bu karanlık yönün merkezinde de Dungeon ırkı yer alıyor. Dolayısıyla tüm iyileştirmeler, yenilikler, sürprizler de onların payına düşüyor. Kısacası Shades of Darkness, Dungeon ırkı için kremalı pasta niteliğinde olmuş. Mesela getirilen yeniliklerden biri haritanın belli bölgelerinde gizliliği kullanarak düşmanlarınıza karşı hem savunma hem de saldırı anlamında üstünlük kullanabileceğiniz Shroud of Malassa özelliği olmuş.

Oyunun oynanışsal olarak genel dinamiklerinde ise neredeyse hiçbir değişiklik yok. Zaten bir ek pakette büyük bir değişikliği kimse beklemez herhalde. Bunun yerine genel olarak son dönemde yapıldığı gibi ana oyunun bir ırkına derinlemesine bakış tercih edilmiş. Oyun sektörünün genel gidişatı da bundan sonra bu yönde olacak gibi. Özellikle bir çok farklı ırk ve güçlü karakter içeren yapımlarda bundan sonra bu tarz ilerlemeleri oldukça göreceğiz.
 
Might-&-Magic-Heroes-VI-Shades-of-Darkness-inceleme3
 
Dungeon ırkında karşımıza çıkan farklı özellikli birimlerden en hoşuma gideni adından da nasıl bir oynanışa sahip olduğu belli olan Assassin birimi oldu. Bu birim belli bir bölgede gizlenerek düşmanlara karşı ani ve etkili saldırılar yapabiliyor. Bu nedenle olayın hücum-defans ayaklarının ikisine birden etki ediyor. Bir ek pakete göre oldukça geniş karakterlere ve özelliklere sahip olan Shades of Darkness, Dungeon ırkını tüm yönleri ile irdeliyor. Bu ırka ait bir beş farklı birim daha bulunuyor. Bunları da genel incelemeye bırakıyorum.
 
Might-&-Magic-Heroes-VI-Shades-of-Darkness-inceleme4
 
Daha önce de belirttiğim gibi Shades of Darkness yapması gereken görevi layıklıyla başaracağa benziyor. Ana oyunda yer alan bir ırkın tüm yönleri ile ve dramatik bir hikaye düzleminde bu kadar güzel anlatıldığı ender yapımlardan biri olma özelliğinde sahip. Bu nedenle Might and Magic Heroes hayranlarının mutlaka koleksiyonlarında bulunması gereken Shades of Darkness gözüme girmeyi başardı…
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!