-->
Gears Of War: Judgment Oyun İnceleme

Her şeyden önce oyunun en göze çarpan yönünün kuşkusuz çoklu oyuncu modları olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kısmın detaylarına ise sonra değineceğimi de belirterek heyecanınızı arttırmak istiyorum. Yavaş yavaş ilerleyelim. Öncelikle oyunumuzun senaryo modu oldukça uzun olmasına rağmen bölüm uzunlukları kısa tutulmaya çalışılmış. Bunun altında ise oldukça önemli bir yeniliğin barınması yatıyor. Nedir o derseniz hemen […]

06.04.2013 | ulasufuk

Her şeyden önce oyunun en göze çarpan yönünün kuşkusuz çoklu oyuncu modları olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kısmın detaylarına ise sonra değineceğimi de belirterek heyecanınızı arttırmak istiyorum. Yavaş yavaş ilerleyelim. Öncelikle oyunumuzun senaryo modu oldukça uzun olmasına rağmen bölüm uzunlukları kısa tutulmaya çalışılmış. Bunun altında ise oldukça önemli bir yeniliğin barınması yatıyor. Nedir o derseniz hemen belirteyim. Oyunumuzda normal ilerleyişin yanı sıra zorlaştırılmış yan görevler de eş zamanlı olarak bulunuyor. Yani bir bölüme başladığınızda normal ilerleyişin yanı sıra GoW logosu altında beliren yan görevler göze çarpıyor. Bu yan görevler normal ilerleyişi aşırı zorlaştıran Challenge’lar barındırıyor. Misal olarak içinde bulunduğunuz bölümü sadece belli bir silahla veya belli bir kill sayısında öldürme gibi. Peki bu yan başarım sistemi ne işe yarıyor derseniz işte onun cevabını da bir sonraki paragrafta vereyim.
 
Gears-Of-War-Judgment-inceleme3
 
Evet efendim söz verdiğimiz gibi bu yan (declassified) görevlerin ehemmiyetinden bahsedelim biraz. Öncelikle oyunda yer alan yıldız ve puan sisteminden bahsetmek gerekiyor. Sizin de tahmin edeceği üzere bir nevi başarı sistemi söz konusu. Hikaye modunda bölümleri tamamlayış şeklinize göre belli bir puan ve yıldız topluyorsunuz. Bu yıldızlar sayesinde her türlü geliştirmeyi gerçekleştirebiliyorsunuz. İşte yan görevlerin önemi de burada yatıyor. Yan görevler tamamlanıldığında normal görevden fazlasıyla başarım puanı kazanıyorsunuz. Tabi her şey maddiyat değil elbette. Bir kere yan görevlerin çeşitliliği oldukça başarılı ve oynanışa fazlasıyla olumlu katkı sağlıyor.
 
Gears-Of-War-Judgment-inceleme4
 
Oyunun müdavimleri için aslına bakarsanız tüm bu anlattıklarımdan çok daha önemlisi çoklu oyuncu modundaki yenilikler. Sonuçta klasik bir Gears Of War yapımı ile karşı karşıyayız. Ancak oyunun çoklu oyuncu modları tam anlamıyla devrim yaratıyor. Hemen derinlere inmeye başlayalım o zaman. Tahmin ettiğiniz gibi her şey karşı karşıya modu ile başlıyor. Beşe beş karşılıklı yapılan maçlarla başlayan çoklu oyuncu modları, kendini bölge savaşlarına, puan bazlı kapışmalara kadar uzatıyor. Her biri kendi içerisinde farklı oynanış sistemleri barındırsa da temel olan çoklu oyuncu modlarındaki sınıflar olarak göze çarpıyor.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!