-->
Gears Of War: Judgment Oyun İnceleme

Adaletin Bu Mu Dünya… Exclusive yapımlar oyun dünyasının her zaman en çok tartışılan olaylarından biri konumundadır. Sadece belli bir platform için geliştirilen bu “eşsiz” oyunlar son dönemde giderek azalsa da ya da daha doğrusu eşsizlik özelliği genele yayılsa da her daim özel olma durumlarını devam ettirmişlerdir. Her platformun göz bebeği olan bu mükemmel oyunlar olmasa […]

06.04.2013 | ulasufuk

Adaletin Bu Mu Dünya…

Exclusive yapımlar oyun dünyasının her zaman en çok tartışılan olaylarından biri konumundadır. Sadece belli bir platform için geliştirilen bu “eşsiz” oyunlar son dönemde giderek azalsa da ya da daha doğrusu eşsizlik özelliği genele yayılsa da her daim özel olma durumlarını devam ettirmişlerdir. Her platformun göz bebeği olan bu mükemmel oyunlar olmasa oyun dünyası belki de bu kadar sınırları zorlayan konuma gelmezdi. Sony denildiğinde nasıl Uncharted serisi, Metalk Gear Solid serisi akla geliyorsa Xbox 360 denildiğinde de Halo serisi, Forza serisi ve incelememizin de konusunu oluşturan Gears Of War serisi akla gelmektedir. Konsolla bütünleşen bu yapımlar yeni nesilde sayılarını daha da arttıracaklardır. “Konsol aldıran” olarak da tanımlanabilen bu eşsiz yapımlardan bu sefer Xbox 360 cephesine odaklanıyoruz. Platformun en önem verdiği yapımlarından bir olan ve oyun severlerin de en çok rağbet gösterdiği serilerden biri olan Gears Of War serisi son oyunumuz olan Judgment ile artık “eski” diyebileceğimiz Xbox 360 a büyük bir şölenle veda ediyor. Tüm oyunsevelerin davetli olduğu bu oyun ziyafetinden akıllarımızda kalanları sizlere sunmaya çalışacağız.
 
Gears-Of-War-Judgment-inceleme1
 
Gears Of War Judgment (Bundan sonra Judgment olarak anılacaktır.) her şeyden önce anlatım olarak bizleri şaşırtarak olaya giriş yapıyor. Sondan başa doğru ilerleyen girift hikaye kurgusuna sahip olan yapım başlangıç sekansında bizleri bir yargılama odasına götürüyor. Hikayenin akışı ile birilikte bizler de neden bir yargılama içinde bulunduğumuzu, tüm olayların nasıl geliştiğini en başından öğrenmeye çalışıyoruz. Bu devrik hikaye anlatımı beyazperdede oldukça sık vurgulanan bir durum haline gelmişken oyun dünyasının da son dönemde sıklıkla başvurduğu bir yol haline geldi.
 
Gears-Of-War-Judgment-inceleme2
 
Hikayemiz herkesin artık yakinen tanıdığı Sera gezegeninde geçiyor. Yine azılı düşmanımız Locust ve onun ekibi. Ancak bu sefer bizim ekip biraz daha farklı. Başımızda Damon Braid bulunuyor ve ismimiz de Kilo Squad. Amacımız ise Sera gezegeninin istila öncesi tahliyesinde meydana gelen kaosu ve talanı kontrol altına almak ve düşmanlarımızı bertaraf etmek. Artık aşina olduğumuz bir konu gibi görünse de aslına bakarsanız ilerleyiş ve kurgu bakımından oldukça etkileyici bir yapı söz konusu. Kendi içerisinde bir çok bölüme ayrılarak anlatılmaya çalışılan hikaye alt mesaj olarak oldukça ilginç temalara da sahip. Tüm bu gizemi sizlere bırakıp oyunumuzu diğer Gears Of War yapımlarından ayıran yönlere değinmek istiyorum.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!