-->
Company of Heroes 2 Ön İnceleme

Savaş soğuk geçecek… SEGA’nın kısa süre önce THQ’dan satın aldığı Relic Entertainment, Inc.’in merakla beklenen strateji  oyunu Company of Heroes 2’nin beta günü geldi çattı. Serinin yayıncısının değişmesi ile oyuna ne gibi yenilikler geldiği serinin nasıl bir yöne gideceği oyunun hayranları tarafından merakla bekleniyordu. Bu sorulara ufak çaplı da olsa cevap verecek oyunun Multiplayer betasını sizler için […]

16.04.2013 | ulasufuk

Savaş soğuk geçecek…

SEGA’nın kısa süre önce THQ’dan satın aldığı Relic Entertainment, Inc.’in merakla beklenen strateji  oyunu Company of Heroes 2’nin beta günü geldi çattı. Serinin yayıncısının değişmesi ile oyuna ne gibi yenilikler geldiği serinin nasıl bir yöne gideceği oyunun hayranları tarafından merakla bekleniyordu. Bu sorulara ufak çaplı da olsa cevap verecek oyunun Multiplayer betasını sizler için test ettik. İkinci Dünya Savaşı’nın doğu cephelerine gideceğimiz Company of Heroes 2’nin betasında oyunun 6 adet haritası yer alıyor. Bu haritalar 1v1, 2v2, 3v3 ve 4v4 modlarını içeriyor ve betada 40.seviyeye kadar oynama imkânı sunuyor bizlere.  Company of Heroes 2 hikâye olarak 2. Dünya Savaşının doğu tarafını seçiyor.  Daha önceki Company of Heroes oyunlarına nazaran Amerika ordusu ile değil Sovyetler orduları ile oynuyoruz. Doğu cephesinin çeşitli aşamalarında Barbarossa Harekâtı ve Berlin Muharebesinde görev alıyoruz.
 
Company-of-Heroes-2-ön-inceleme1

 

Company of Heroes 2’yi oynamaya başladığımız ilk andan itibaren oyun gözlerimize bayram ettirmeyi başarıyor. Beta olmasına rağmen atmosfer ve grafikler insanı adeta büyülüyor. Company of Heroes oyunlarında kullanılan Essence Engine 1.0 motoru kullanımı ardından, firma ikinci oyun için Essence Engine 3.0 grafik motorunu kullanmış. İlk bakışta yeni grafik motoru ne kadar yetenekli ve göz kamaştırıcı olduğunu fazlasıyla hissettiriyor. Görkemli patlama efektleri askerlerin çevre ile etkileşimi animasyonlardaki yumuşak geçişler ve çeşitliliğin gerçekçi bir şekilde oyuna aktarıldığını gösteriyor. Savaşın ağır kış şartlarında yaşanmasından dolayı kar ve donma efektlerini bol bol görüyoruz. Askerlerin ateş başında ısınmaları, soğuktan donarak can çekişmeleri dramatik şekilde oyuna yansıtılmış.
 
Company-of-Heroes-2-ön-inceleme2
 
Oyunun yeni grafik motorunun diğer özelliklerine gelecek olursak; Esence 3.0 Motoru ile beraber Company of Heroes 2’de gerçekçi ColdTech hava durumu sistemi, devrim yaratacak dinamik görüş açısı sistemi TrueSight ve gerçekçi yıkılabilirlik özellikleri ile taktik strateji türüne müthiş yenilikler getirilmiş. Oyunda DirectX 11’in yanı sıra DirectX 9 desteğide bulunuyor. Oyunun grafik bakımından eksi diyebileceğimiz yönleri ise ani hareketlerde ekranda kayma oluşması yanında birkaç ufak bug bulunması. Bu sorunların aslında oyunun beta versiyonu oluşundan kaynakladığını düşünüyorum. Oyunun tam sürümünde bu hatayı düzelteceklerine inanıyorum.
 



Popüler Haberler


Sand Land, Akira Toriyama’nın ikonik stilini ve heyecan verici oyun mekaniğini bir araya getirerek sizi benzersiz bir maceraya davet ediyor!


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!