-->
World of Tanks Güncelleme 8.4

World of Tanks’in 8.4 güncellemesine hepiniz hoş geldiniz. Bu kısa rehber, World of Tanks’in en son sürümünde karşınıza çıkacak olan çelik savaşçılar hakkında son bilgileri içeriyor. Güncelleme 8.4, ikinci takım İngiliz zırhlı araçlarını beraberinde getiriyor. Yeni tank avcıları serisinde, İngiliz mühendislerin yapım projelerinden esinlenilen 10 orijinal araç bulunuyor. Foggy Albion’dan gelen Tank Destroyer’lerinin yanı sıra […]

06.03.2013 | ulasufuk

World of Tanks’in 8.4 güncellemesine hepiniz hoş geldiniz. Bu kısa rehber, World of Tanks’in en son sürümünde karşınıza çıkacak olan çelik savaşçılar hakkında son bilgileri içeriyor.

Güncelleme 8.4, ikinci takım İngiliz zırhlı araçlarını beraberinde getiriyor. Yeni tank avcıları serisinde, İngiliz mühendislerin yapım projelerinden esinlenilen 10 orijinal araç bulunuyor.

Foggy Albion’dan gelen Tank Destroyer’lerinin yanı sıra World of Tanks’e, üç adet de Alman tankı ekleniyor. Bu hafif araçlar Seviye-1 ve Seviye-3’e eklendikleri için, üç emektar da -Luchs, Leoard ve VK 2801- birer seviye atlıyor.

SU-100Y tank destroyeri Sovyet araçlarına katılırken, Amerikan araç ağacı da yeni, üst seviye, kendiliğinden hareket eden Sexton ile güçleniyor.

İngiliz Tankları da Güçlenecek

Yeni eklenen İngiliz tank destroyerleri düşük seviyelerde çevik, hareketli iken, yüksek seviyelerde ve ağır zırhlı AT serisiyle birlikte daha hantal ancak güçlü hâle geliyorlar.

Bölüm, Seviye 2’de Universal Carrier’la başlıyor. Universal Carrier QF 2 vurucusu, bir Seviye 2 SPG’sine göre görece küçük ve 40mm ya da 57mm tanksavar silâhına sahip olabiliyor. Zırh ve hasar verme konusundaki eksikliğini, araç hızı ve çevikliğiyle kapatmasını biliyor.

Seviye 3 Valentine AT, İngiliz mühendislerin Valentine’den bir saldırı tankı yaratma amaçlarının ürünü. Gövde kabin zırhı bulunan prototip, cephaneyi Amerikan T-82 tank destroyerine benzer şekilde taşıyor. Güçlü ve isabetli silâhıyla, dakika başına yüksek hasar veren aracın dönüş ve manevra kabiliyeti gayet yeterli ancak kabin koruması ve hız konusunda o kadar da güçlü değil.

Seviye 4 Alecto modeli, Tetrarch’tan esinlenilen ve havada taşınabilen bir tank destroyeri. Yeterli hız ve görüş açısına sahip olan araç, Fransız Renault UE 57’ye göre de bir tarz sahibi. Ufak boyutları sayesinde bu destroyer, tespit edilmeden en küçük saklanma alanlarına bile sığabiliyor. Kendi silâhı haricinde bu destroyer, 57mm uzun namlulu tanksavar silâhı, 3.75”lik bir Howitzer ya da 25 pound’luk Howitzer alan topu taşıyabiliyor. İsabet oranının iyi olması, düşmanın en zayıf noktalarını tespit etmenizi ve bu noktalara, dakikada en yüksek hasarı vermenizi sağlıyor. Ufak kalibresi sayesinde de düşman tarafından görülememesi ayrı bir taktik avantaj. 25 pound’luk Howitzer alan topu, bu aracı evrensel bir savaşçıya çeviriyor, ancak Alecto’nun zırhı çabuk deliniyor.

Seviye 5-9, güçlü gövde zırhına sahip bir dizi ağır tank destroyerine ev sahipliği yapıyor. Tarihte düşman hatlarını delip geçmek için tasarlanan bu araçlar, ağır silâhlar taşıyabiliyor ve ağır hasar alabiliyorlar.

Seviye 5 AT 2 tank destroyeri, üstün 200mm’lik zırhıyla birlikte yavaş bir hıza ve aşırı güçsüz silâhlara sahip. Kalın zırh tarafından atasına benzeyen model, silâhlar konusunda AT 2 ‘den daha güçlü ve dakikada daha fazla hasar verebiliyor.

Seviye 6’da da, temel bölümün yanı sıra dikkat çekici bir makineli var. Churchill I temel alınarak tasarlanan Gun Carrier Churchill’de, yere yakın konumda 32 pound’luk bir silâh bulunuyor. Kendisine eşdeğer model de Fransız Seviye 6 ARL V39 TD: Silâhı güçlü olan tank avcısı, sağlam zırhıyla da epey dirençli ancak ekstra zırh, aracın manevra kabiliyetini düşürüyor.

Bu sıradaki Seviye 7 makinelisi biraz özel. AT 7’yi diğerlerinden ayıran özelliği silâhlarında bulunuyor… Amerikan Seviye 4 M3 Lee orta düzey tankına benzer şekilde silâh tarete değil, tankın sağ yanındaki sponsona monte edilmiş. Model, selefi olan AT 8’den daha güçlü zırha sahip ve İngiliz tipi A 20 librelik silâhı sayesinde yüksek DPM’e, iyi isabet oranına ve makul zırh delme değerine sahip.

Gövde tasarımı açısından Tortoise saldırı tankına benzeyen AT 15, tüm Seviye 8 tank destroyerleri arasında en yüksek DPM’e sahip. Zırhı, AT indeksli diğer modellere göre daha güçsüz ve zayıf noktalara bakılmaksızın delinebiliyor.

AT serisinin son aracı da, selefinin hantallığını ve zırhını alan Seviye 9 A39 Turtoise. Modelin ayırıcı özelliği, inanılmaz bir DPM değerine, isabet oranına ve yeterli deliciliğe sahip 120mm’lik güçlü silâhı.

İngiliz tank avcılarının en değerli parçası, 183mm’lik silâhıyla FV215b (183). Aracın ağır silahı ve atış başına verdiği müthiş hasar, düşmanın korkulu gözlerle FV215b’ye saygı duymasını sağlıyor. Diğer taraftan bu tank avcısı sadece 90 derece dönebiliyor (saat 12 yönünün her iki tarafına 45’er derece),

Alman Araçlarının Tanımlanması

Alman Araç Ağacı da şu üç hafif makineliye merhaba diyor: Pz.I, Pz.I Ausf.? and Pz.II Ausf.G.

Çevik ve hareketli yeni Pz.1 tankı, zırh ve silâh bakımından Tier 2 emektarı Panzerkampfwagen II’den görece daha güçsüz.

Seviye 3 Pz.I Ausf.?, 79km/h hızıyla en hızlı hafif tank olma özelliğini elinde bulunduruyor. Bu atik araç, sahip olduğu 40 adet mühimmat depolanabilen 7.2mm otomatik Mauser topuyla Seviye 1-3 tankları etkisiz hâle getirebiliyor.

Alman ağacındaki son yeni araç da tipik bir anti-kâşif aracı olan Seviye 3  PZ.II Ausf.G. Model, dinamikleri açısından  Pz.I Ausf. C’yle benzerlik gösteriyor ancak konu silâhlara geldiğinde C’yi geride bırakıyor. Araç, 30mm’lik otomatik topunu Efsanevi Messerschmitt Me 262 Schwalbe’den alıyor. Tungsten gülleleri kullanan top, zırhta 95mm’lik yarıklar oluşturuyor. Topun eksileri arasında düşük isabet oranı, zayıf DPM, uzun hedef alma süresi ve kısıtlı görüş açısı bulunuyor.

PzKpfw II Luchs, yeni eklenen tanklarla bir seviye daha atlıyor. Seviye 4 makinelisi, ekstra dayanıklılık ve manevra kabiliyeti kazanıyor. Bunların yanı sıra artık araç, 30mm’lik otomatik top ve uzun namlulu 50mm’lik top gibi daha güçlü silah seçenekleri sunuyor.

VK 1602 Leopard’ın maksimum hızı 60km/h’ye düşürüldü. Seviye 5’e taşınan tank, daha dinamik ve çevik; aynı zamanda 30mm’lik yeni bir silâha sahip.

VK 2801 de Seviye 6’ya taşındı. Maksimum hızı 72km/h’den 60km/h’ye düşürülen araç, saldırı tankından anti-kâşif aracına çevrildi.

Diğer Yenilik ve Ekler

8.4’le gelen diğer değişiklik ve eklemeler arasında:

  • Sovyet tank destroyeri SU-100Y,
  • Üst seviye kendiliğinden hareket eden Amerikan topu Sexton,
  • Yeni saldırı eğitimi,
  • Canlı oyunda seyirci modu ve tekrarları izleme.
  • Yeni rendering ve ışıklandırma sistemine sahip dört ek harita: Steppes, Fisherman’s Bay, Ensk ve Live Oaks bölgeleri olarak oyuna dahil ediliyor.

 

BASIN BÜLTENİ

 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!