-->
Tomb Raider Oyun İnceleme

Silahlar her Tomb Raider oyununda en merak edilen konulardan biri olmuştur. Çünkü bir define ve gizem avcısı olan karakterimiz işine yarayacak silahlarla ilerlemeyi kendine düstur edinmiştir. İşini ok ve yayla kolaylıkla halledebilecekse daha fazlasına tenezzül etmez ancak tehlike sertleştikçe de ortalığı yakıp kavurmaktan asla çekinmez. Yani gözünü budaktan sakınmaz. İşte bu noktada oyunumuz bizlere geliştirebilir […]

07.03.2013 | ulasufuk

Silahlar her Tomb Raider oyununda en merak edilen konulardan biri olmuştur. Çünkü bir define ve gizem avcısı olan karakterimiz işine yarayacak silahlarla ilerlemeyi kendine düstur edinmiştir. İşini ok ve yayla kolaylıkla halledebilecekse daha fazlasına tenezzül etmez ancak tehlike sertleştikçe de ortalığı yakıp kavurmaktan asla çekinmez. Yani gözünü budaktan sakınmaz. İşte bu noktada oyunumuz bizlere geliştirebilir bir silah yelpazesi sunuyor. Oyun boyunca birçok yoldan kazandığınız deneyim puanları sayesinde silahlarınızın ve yeteneklerinizin geliştirmelerini yapabiliyorsunuz. Ayrıca yine etrafta karşınıza çıkan bazı objeler yardımı ile de silahlarınızın geliştirmelerini yapıyorsunuz. Silah gelişim sistemi genelde bu tarz oyunlarda hep ikinci plana aldığım bir olgu olduğu için yeterli ve kararında olmuş diyerek konuyu geçiyorum.
 
Tomb-Raider-2013-inceleme5
 
Oyunun en etkileyici yönü elbette ki oynanışı. Ancak bunun yanı sıra benim çok beğendiğimi bir diğer yönü ise sunumu. Bakın grafik veya hikayesi demiyorum. Kaldı ki o yönleri zaten mükemmele yakın. Ancak sunum bir çok oyunda es geçilen bir durum olmasına rağmen Crystal Dynamics bu noktada sinema filmlerinin üzerine çıkacak bir cürette bulunmuş. Bu sınırları zorlama fikri aslında yanlış işlenilseydi ellerine yüzlerine bulaşabilirdi. Ancak tam olması gereken kıvamda olmuş. Tebrik etmek lazım.

Grafiksel yönlerden de birkaç kelam etmek lazım elbette. Tabi oyunun çoklu platform olduğunu belirtmeliyim. Bu durumda pc versiyonu ile konsol versiyonları arasında fersah fersah fark olduğunu da ayrıca vurgulamalıyım. Bu durum gayet normal. Ancak konsol versiyonlarında bile sonu gelen neslin tüm sınırlarının zorlandığı bir gerçek. İş pc versiyonuna geldiğinde ise gözlerimiz bayram ediyor adeta. Bu noktada tek kusur aşırı sistem gereksimi ve bazı noktalarda dengesizleşen kaplamalar oluyor. İş Lara’nın tasarımına gelince; benden size tavsiye fazla yakından bakmayın yoksa gençliğinizi heba edebilirsiniz. Bir dönem birçok dostumun Lara’ya gönlünü kaptırdığı ek bilgisini de sunayım.
 
Tomb-Raider-2013-inceleme7
 
Teknik olarak oyunun eleştirilebilecek tek noktası ise; müziklerin çok daha başarılı kullanabileceği aksiyonun zirve yaptığı noktalarda biraz sönük kalan vurguların tercih edilmiş olması diyebilirim. Seslendirme konusunda zirve yapan oyun efektlerde ve ambiyansın hissettirilmesi noktasında da kusursuza yakın iş çıkarmış.

Son dönemde birbirinden başarılı yapımlar boy göstermeye başladı. Dead Space 3, Metal Gear Rising: Revengeance, Crysis 3 derken şimdi de karşımızda Tomb Raider. Çıta her geçen gün daha da yükseliyor. Önümüzdeki günlerde bunun çok daha iddialı yapımlarla devam edeceğini düşünürsek oyun dünyası yeni nesile kucak açmaya hazırlanırken eski nesli tüm ihtişamı ile uğurluyor. Ancak Tomb Raider sadece son dönem de değil beklide yıllardır oynadığım en başarılı oyun olmuş. Bir oyun her yönüyle kendini bu kadar mı oynatabilir. İddia ediyorum Tomb Raider birçok oyuncunun birçok kez bitirdiği bir yapım olacak. Bu oyunu alın, mutlaka alın, kesinlikle alın. E artık alın yahu…
  



Popüler Haberler


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.


Rockstar Games tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın resmi fragmanı Aralık 2023’te yayınlandı.