-->
Starcraft 2: Heart Of The Swarm Oyun İnceleme

Hearts Of The Swarm en büyük etkiyi hikayesinde hissettirse de oyunun çok kişilik moduna yapmış olduğu devrim niteliğindeki dokunuşlar serinin hayranlarını oldukça heyecanlandırdı. Her şeyden önce oyunun sadece en iyilere hitap eden yapısı bir nebze olsa da düzeltilmiş. Yani genel olarak seriye hakim olmayan ve bir yerden başlamak isteyen oyunculara “Senin burada ne işin var […]

18.03.2013 | ulasufuk

Hearts Of The Swarm en büyük etkiyi hikayesinde hissettirse de oyunun çok kişilik moduna yapmış olduğu devrim niteliğindeki dokunuşlar serinin hayranlarını oldukça heyecanlandırdı. Her şeyden önce oyunun sadece en iyilere hitap eden yapısı bir nebze olsa da düzeltilmiş. Yani genel olarak seriye hakim olmayan ve bir yerden başlamak isteyen oyunculara “Senin burada ne işin var çaylak” edasıyla yaklaşan maç eşleştirme sistemi biraz törpülenmiş. Yeni oyuncuların da oyuna adapte olabilmeleri için bir takım eğitici ve öğretici yenilikler bulunuyor.

Herhalde herkes bir konuda hem fikirdir ki Hearts Of The Swarm online bölümde en büyük yeniliği uzun süredir oyuncuların ısrarla istediği grup ve klan sistemini getirerek yapıyor. Yıllardır hayranlarının sesine kulak asan Blizzard artık yeter tamam sakin olun istediğiniz şey geldi diye haykırıyor ve bizlere 50 kişiye kadar destek veren bir klan sistemi ve sınırsız oyuncuyu barındırabilen bir grup sistemi sunuyor. Oyunculara düşen de ekibi toplamak oluyor.
 
Starcraft-2-Heart-of-the-Swarm-inceleme6
 
Uzun bir inceleme oldu ama bir ek paketten çok daha fazlasından bahsediyoruz. O kadar dolu bir içerik var ki hala bahsetmediğim birçok detay var diye düşünüyorum. Gerçi bunlarla ilgili haberleri daha önce sitemizde bolca verdik. Sağ taraftaki ilgili haberler bölümünden ulaşabilirsiniz. Biz kısaca oyunun teknik kısımlarına da değinelim. Öncelikle Blizzard’ı bir kaz daha tebrik etmek istiyorum. Hakikaten grafiksel olarak mükemmele çok yakın bir ek paket bizleri karşılıyor. Yıllardır yeni oyunlarında bile eski teknolojili grafik motorlarını harmanlayıp bizlere sunan birçok firmanın Blizzard’ı örnek alması gerekiyor. Bir ek paket olmasına rağmen Hearts Of The Swarm görsel olarak bir önceki ek paketinin üzerine fazlasıyla koyarak çıtayı iyice yükseltmiş. Özellikle oyunun ilerleyişinde sıklıkla karşılaştığımız çevre efektleri ve bol patlamalı anlardaki görsel kalite üst noktalarda. Bu durum oyunun işitsel öğelerinde de başarıyla vurgulanmış. Zaten oyunun genel olarak teknik yönleri başarılı olsa da bu ek paket özelinde çıtanın birkaç kademe yukarı taşındığını rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Starcraft-2-Heart-of-the-Swarm-inceleme5
 
Toparlamanın vakti geldi sanırım. Her şeyden önce bu kadar uzun yazmama neden olan Blizzard firmasını esefle kınıyorum! Arkadaş bu kadar dolu dolu bir ek paket mi olur yahu. Neredeyse bir önceki ek paketle birleşse Starcraft 3 olarak piyasaya sürülebilecek kadar dolu dolu bir içerik var. Şaka bir yana Hearts Of The Swarm serinin hayranlarını tahminlerinin çok üzerinde tatmin edecek kadar dolu bir içerik sunuyor. Bunun yanı sıra neredeyse her Blizzard oyununda hissettiğimiz “Benim oyunlarımı çok eskiden beri takip ediyorsan gel yoksa git öğren de gel” durumu bu ek pakette de devam ediyor. Tamam oyun sonuçta bir ek paket. Tüm hikayeyi baştan anlatacak değil. Ancak en azından yeni başlayanlar için bir güzellik düşünülebilirdi. Tabi bu durum oyunun nazar boncuğu olacak kadar ufak bir şikayet. Editör eleştirecek bir yer bulamamış gitmiş burayı eleştirmiş dediğinizi duyar gibiyim ama evet eleştirecek pek bir yer bulamadım 🙂



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!