-->
Sniper: Ghost Warrior 2 Oyun İnceleme

Oyunda üç adet silahınız bulunuyor. Bunlar yakın dövüş için keskin bir bıçak, deşifre olduğunuzda işi hızlıca bitirebilmeniz için susturuculu bir tabanca ve asıl olması gereken uzun namlulu dürbünlü tüfeğiniz. Bu silahlardan ilk ikisine neredeyse hiç ihtiyaç duymayacağınızı belirtmeliyim. Geriye kalan keskin nişancı tüfeğiniz ise en yakın yoldaşınız oluyor. Silah çeşitliliği oldukça kısıtlı ve oyunda öldürdüğünüz […]

25.03.2013 | ulasufuk

Oyunda üç adet silahınız bulunuyor. Bunlar yakın dövüş için keskin bir bıçak, deşifre olduğunuzda işi hızlıca bitirebilmeniz için susturuculu bir tabanca ve asıl olması gereken uzun namlulu dürbünlü tüfeğiniz. Bu silahlardan ilk ikisine neredeyse hiç ihtiyaç duymayacağınızı belirtmeliyim. Geriye kalan keskin nişancı tüfeğiniz ise en yakın yoldaşınız oluyor. Silah çeşitliliği oldukça kısıtlı ve oyunda öldürdüğünüz düşmanların silahlarına müdahale edemiyorsunuz. Var olanla idare etmeniz gerekiyor.
 
Sniper-Ghost-Warrior-2-inceleme5
 
Gelelim oyunun en çok merak edilen ancak en çok da eleştiri alan yönüne yani görselliğine. Cry Engine 3 ismini duyunca heyecanlanmamak elde değil elbette. Sonuçta markanın kalitesi ortada.Peki bunu keskin nişancılık oyununa entegre ettiğimizde ne gibi detaylarda özenli bir görsellik beklerdik diye düşündüğümüzde elbette akla ilk gelen şey kaplamalar ve çevre etkileşimi oluyor. Bu noktalara bakıldığında ilk başta göze hoş gelen grafikler biraz dikkatli bakıldığında gerçeklikten uzaklaşan ve donuklaşan bir görüntü söz konusu. Oyun sakin, konsantre ve dikkat gerektiren bir oyun olduğuna göre, bizim odaklandığımız düşmanlarımız da uzak mesafede olduğuna göre derinlik bakımından başarılı grafikler olması şart. Ancak bunun yerine yakın planda ışıklandırma ve yansımalar bakımından başarılı bir oyun karşımızda. Biraz kurgu- grafik uyumsuzluğu söz konusu diyebilirim. Asıl olması gereken noktaya değil de oyunun türü ile alakasız noktalara özen gösterilmiş sanki. Bir diğer teknik konu olan işitsel öğeler ise kulaklarınızın pasını silecek kadar başarılı demek isterdim ama bunun tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Özellikle seslendirmeler kesinlikle çok vasat. Müzikler yersiz ve oynanışa hiçbir olumlu etkisi yok.
 
Sniper-Ghost-Warrior-2-inceleme1
 
Son kısımlarda biraz fazla vurmuş olsam da oyun çoklu oyuncu modundaki görece başarısı ve oynanış yönünden keyifli yönleri ile ortalamanın biraz üzerinde bir yapımla karşı karşıyayız. Teknik yönden ve hikaye yönünden ise beklentilerin oldukça altında kalan yapım gelecek için umudumuzu kırmış olsa da yapıcı eleştirilerden ders almalarını ümit ediyor ve elimizdekinin keyfini çıkarmaya çalışıyoruz.
  



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!