-->
Hitman Hd Trilogy Oyun İnceleme

Görsel olarak yapılan bu iyileştirme paketteki tüm oyunlarda farklı oranlarda hissediliyor. Hitman efsanesinin müdavimleri için grafikler hiçbir zaman bir numaralı etken olmamıştır. Böylesine muhteşem bir oynanış varken grafikler kimin umurunda. Tabi Ajan 47 bir piksel bile olsa biz yine de oynarız diyen çılgın fanatikler olduğu gibi “grafiksiz oyun hiçbir şeydir” diyen bir grup da söz […]

17.02.2013 | ulasufuk

Görsel olarak yapılan bu iyileştirme paketteki tüm oyunlarda farklı oranlarda hissediliyor. Hitman efsanesinin müdavimleri için grafikler hiçbir zaman bir numaralı etken olmamıştır. Böylesine muhteşem bir oynanış varken grafikler kimin umurunda. Tabi Ajan 47 bir piksel bile olsa biz yine de oynarız diyen çılgın fanatikler olduğu gibi “grafiksiz oyun hiçbir şeydir” diyen bir grup da söz konusu olunca yapımcıların yapmak istediğini gayet iyi bir şekilde becerdiğini söyleyebilirim. Oynanış demişken biraz o konuya değinelim. Üçleme paketinin ilk oyunu olan Silent Assassin kahramanımızın en gizlilik temalı oyunuydu denilebilir. Bu kurgu HD versiyonunda da aynen korunmuş. En karakteristik özelliklerimizden olan kılık değiştirme, fark edilmeme ve sessizlik gibi öğeler sınırları zorlayacak noktaya kadar götürülmüş. Tabi bu zorluk yeni nesil “casual” oyuncular için biraz ağır gelebilir düşüncesi ile de her oyunun her bölümüne özel zorluk seviyelerini seçme menüsü eklenmiş. Böylelikle serinin hem müdavimleri hem de yeni misafirlerinin gönülleri alınmış olmuş.
 
Hitman-HD-Trilogy-inceleme3
 
Serinin üçüncü, Trilogy paketinin ikinci oyunu olan Contracts bana göre Hitman serisinin en komplike oyunu. Neden böyle düşündüğümü izah edeyim. Öncelikle serinin Contracts’dan önceki iki oyunu Ajan 47’nin sabır ve sakinlik içinde işini sessizce halletmesine bizi alıştırmıştı. Neredeyse ateşli silahımızı kullanmak bile aklımıza gelmiyordu. Hatta serinin ilk iki oyununda sıktığımız toplam merminin sayısı çift haneleri geçmiyordu bile (biraz fazla mı abarttım..). Ancak Contracts ile birlikte oyun öyle bir aksiyon yumağının içine giriyor ki Ajan 47 tam bir ölüm makinesine dönüşüyor. HD versiyonumuzda bu durum detaylı görsellik ile çok daha çarpıcı hale geliyor.

HD Trilogy içeriğinde en cafcaflı duran yapım elbette ki Blood Money. Serinin belki de en etkileyici yapımı. İnanılmaz detaylı yapay zekası, daha önce hiçbir oyunda görülmemiş oynanış kurgusu ve Ajan 47’nin olgunlaştığının ve kusursuz yeteneklerinin zirveleştiği yapım. Bu kadar ballandırarak anlattığım yapımı bir de HD düşünün. Her yönüyle mükemmel olan ve yayınlandığı dönemde en iyi oyunlar arasına giren Blood Money, oynanış olarak oldukça geniş zorluk seviyeleri sunuyor.
 
Hitman-HD-Trilogy-inceleme4
 
Tüm içeriğin görsel değerlendirmelerini her oyunun içeriğinde ufak ufak yapmaya çalıştım. Sonuçta daha önce sıklıkla karşılaştığımız “HD” uyarlama yapısının bu pakette de aynı şekilde ilerlediğini söyleyebilirim. Serinin ilk oyunlarında kendini çok hissettirmeyen görsel gelişim kronolojik olarak ilerledikçe etkisini arttırıyor. Bunun yanı sıra sesler konusuna gelecek olursak işte bu noktada görsel gelişimin çok ötesinde bir iyileştirme kulağımıza çalınıyor. Neredeyse her yapım için özenle çalışıldığını ilk anda hissediyorsunuz. Oynanış açısından bakacak olursak, genel olarak çok büyük farklılıklar söz konusu olmasa da özellikle oyunların zorluk derecelerinin belirlenmesi konusunda oyuncuya sağlanan serbestlik başarılı duruyor.

Oyun dünyasında devrim yaptığı gibi 47 sayısına unutulamayacak bir anlam katması nedeni ile matematik dünyasını da derinden sarsan Ajan 47, daha önce hiç olmadığı kadar net ve kusursuz bir şekilde koleksiyonumuzu süslemeye hazırlanıyor. Serinin müdavimlerinin mutlaka arşivlerinde bulunması gereken Hitman HD Trilogy, seriye yeni başlayacak olan konsol oyuncuları için de bulunmaz bir nimet…
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!