-->
Hitman Hd Trilogy Oyun İnceleme

Barkod Kafa Hiç Olmadığı Kadar Net… 2000 yılından önce 47 sayısı oyunseverler için sıradan bir sayıdan ibaretti. Ta ki IO Interactive bizlerle Barkod kafalı üst düzey suikastçı Ajan 47’yi tanıştırana kadar… Kendisi, esrarengiz kimliği, üst düzey zekası, keskin hisleri ve buz gibi soğukkanlılığı ile oyun dünyasının temellerini sarsan bir kahraman olacağını taraflı tarafsız herkese hissettirmişti. […]

17.02.2013 | ulasufuk

Barkod Kafa Hiç Olmadığı Kadar Net…

2000 yılından önce 47 sayısı oyunseverler için sıradan bir sayıdan ibaretti. Ta ki IO Interactive bizlerle Barkod kafalı üst düzey suikastçı Ajan 47’yi tanıştırana kadar… Kendisi, esrarengiz kimliği, üst düzey zekası, keskin hisleri ve buz gibi soğukkanlılığı ile oyun dünyasının temellerini sarsan bir kahraman olacağını taraflı tarafsız herkese hissettirmişti. Ve tarihler 2000’i gösterdiğinde raflarda yerini alan ilk Hitman oyunu olan Hitman Codename 47 ile birlikte 47 sayısı artık hiç olmadığı kadar önemli hale gelmişti….

Nostaljik bir giriş yapmak istedim. Bu noktada duygularımı gizleyecek değilim. Ajan 47 oyun dünyasında en sevdiğim karakterlerin başında geliyor. Tarihe geri dönüp bakınca ne kadar yaşlandığımı hatırladım bir anda… Zaman bizim için yıkıcı bir şekilde ilerlese de Ajan 47 için bu durum pek öyle gözükmüyor. Geçtiğimiz aylarda bizlerle buluşan Hitman Absolution’da daha da fitleşen bir Ajan 47 bizleri karşılamıştı. Neyse konumuza dönelim biz. 12 yıllık bir sürecin ardından Hitman efsanesi bir çoğunuz için çok büyük anlamlara sahip olsa da yeni nesil konsol oyuncularının büyük bir kısmı Ajan 47 ile son oyunda tanışmış olabilir. Bu durumun farkında olan yapımcılar son yılların popüler pazarlama taktiği olan “Üçleme” yöntemi ile seri halindeki oyunların “HD” adı altında makyajlanarak tekrar servis edilmesinden büyük zevk alıyorlar. Böylelikle yeni nesil oyunculara ulaşmanın en kestirme yolunu kullanıyorlar. Bu durum bazı oyunlarda çuvallasa bile bir çok oyunda başarıya ulaşıyor. Bakalım Hitman serisinde işler nasıl ilerlemiş.
 
Hitman-HD-Trilogy-inceleme1
 
Hitman Hd Trilogy içerik olarak ilk oyun (Hitman Codename 47) ve son oyun (Hitman Absolution) haricindeki oyunları içeriyor. Hatta buna Hitman Absolution ön siparişi ile birlikte gelen ve oldukça başarılı bulduğum hediye oyun Hitman Sniper Challenge eklenirse 3,5 oyun içeriyor. Yapımcıların ilk oyunu içeriğe dahil etmemesinin teknik nedenleri olabilir. Ancak konsol platformlarına özel hazırlanan bu arşivlik yapıma ilk oyunun da eklenmesini beklerdim. Bu noktada notumu kırıyorum. Tamamen duygusal bakıyorum olaya. Sonuçta böylesine arşivlik bir paket için ne kadar teşekkür etsek azdır…

Tahmin edeceğinizi üzere serinin ikinci, üçlemenin ilk oyunu olan Hitman 2: Silent Assassin ile başlıyorum. Serinin tüm oyunlarını defalarca oynamış olan okurlarımıza saygısızlık etmemek adına sizlere her oyunun ayrı ayrı incelemesini yapacak değilim. Kaldı ki buna sayfalar dolusu inceleme yazmam gerekir. Hiç gerek yok bunun yerine yapılan ufak tefek iyileştirme ve detaylar üzerine yoğunlaşacağım.
 
Hitman-HD-Trilogy-inceleme2
 
Hitman 2 Silent Assassin hatırlanacağı üzere Ajan 47’nin kendi iç dünyası ile hesaplaşmalarını anlatan bir kurguya sahipti. Tabi bu iç hesaplaşma işi Ajan 47’nin direktifler almaya başlaması ile birlikte çığrından çıkıyordu. Yenilenmiş ve makyajlanmış yapımımızda ilk göze çarpan şey boyutlandırma olarak full HD olmasa da HD (720p) formatına uygun hale getirilmiş olması oluyor. Bu durum kendini en iyi Blood Money’de hissettirse de her oyunu tek tek dikkatlice irdelediğinizde gözle görülür bi iyileştirme olduğu farkediliyor. Tabi muhteşem grafikler beklemeyin. Sonuçta aynı kaplamalar, aynı efektler, aynı dokular. Değişen ise boyutlandırma ve ufak tefek iyileştirme dokunuşları.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!