-->
Dead Space 3 Oyun İnceleme

Oyundaki yapay zeka konusu zorluk seviyesine göre değişiklik gösteriyor. Düşük seviyelerde oynadığınızda yaratıklar sizi daha geç fark edebiliyor ya da yaratıkların ölüm eşiği daha düşük olabiliyor. Ayrıca yaratıklarımızın parçalanmadan sonra saçaklı hale dönüşümleri de zorluk seviyesine göre daha sık ya da daha az şeklinde değişiyor (Aklıma tekrar geldi de o ne sıkıntılı yaratıklar öyle. amaaaan). […]

17.02.2013 | ulasufuk

Oyundaki yapay zeka konusu zorluk seviyesine göre değişiklik gösteriyor. Düşük seviyelerde oynadığınızda yaratıklar sizi daha geç fark edebiliyor ya da yaratıkların ölüm eşiği daha düşük olabiliyor. Ayrıca yaratıklarımızın parçalanmadan sonra saçaklı hale dönüşümleri de zorluk seviyesine göre daha sık ya da daha az şeklinde değişiyor (Aklıma tekrar geldi de o ne sıkıntılı yaratıklar öyle. amaaaan).

Dead Space oyunlarının olmazsa olmazı olan bulmaca ve objelerle etkileşim sistemi aynen devam ediyor. Bulmacaların zorlukları can sıkıcı seviyelerde değil. Kolaylıkla üstesinden gelebileceğiniz seviyedeler. Ayrıca bir diğer önemli konu da yaratıklarla yakın mesafede giriştiğiniz mücadeleler sonucunda devreye giren quick-time durumları işinizi zorlaştırıyor.
 
dead-space-3-inceleme5
 
Dead Space 3 genel olarak en büyük eleştiriyi grafiksel yönden alıyor. Bunda da haklılık payı fazlası ile var. Atmosfer, ışıklandırma, ambiyans ve efektler konusunda oldukça başarılı bir yapım söz konusu olsa da kaplamalar konusunda aynı şeyleri söylemek güç. Ayrıca oyun boyunca karşılaştığınız bazı teknik sıkıntılar da cabası. Yine de oyun hissettirmek istediği atmosferi ve duyguyu görsel olarak muhteşem işleyen sinematikleri ve genel dokusuyla çok iyi başarıyor.

Dead Space oyunlarının en önemli teknik detaylarından biri de işitsel öğeler olmuştur. Korku-gerilim denildiğinde bu konunun ne kadar önemli olduğunu izaha gerek yoktur sanırım. Yıllarca türün en başarılı yapımları arasında yer alan Dead Space markası son oyununda da haklı başarısını bir kez daha bizlere kanıtlıyor. Yapım, bazı aksaklıklar dışında (yaratıkların “ben geliyorum” der gibi çok önceden bağırmaya başlaması gibi) işitsel açıdan mükemmele çok yaklaşmış.
 
dead-space-3-inceleme6
 
Son dönemde korku-gerilim türünün önlenemez dönüşümünden Dead Space serisi de payına düşeni alıyor. Ama bu dönüşümü kendine çok iyi entegre ederek bir dezavantaj olmaktan çıkarıp büyük bir avantaja dönüştürüyor. Tabi bunu başarılı kurgu, mükemmele yakın oynanış, teknik olarak üst düzey detayları ve oldukça zengin içeriği ile başarıyor. Sonuçta da karşımıza son yılların en başarılı korku-gerilim yapımlarından birisi çıkıyor. Dead Space serisi açısından değerlendirildiğinde ise Visceral Games’in bir sonraki oyunda fazla mesai yapması gerçeği ortaya çıkıyor…
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!