-->
Dead Space 3 Oyun İnceleme

Dead Space 3 kuşkusuz serinin en dolu dolu yapımı olmuş. Bunu içerik olarak fazlasıyla hissediyoruz. Ana hikayenin yan görevler ile birlikte toplam oynanış süresi fazlasıyla doyurucu. Hatta aç gözlü oyuncuları bile doyuracak kadar uzun. Bunun yanı sıra seriye ilk kez gelen co-op oynanış ile birlikte oynanabilirlik fazlasıyla artıyor. Tüm bunların yanına bir de zorluk sistemi […]

17.02.2013 | ulasufuk

Dead Space 3 kuşkusuz serinin en dolu dolu yapımı olmuş. Bunu içerik olarak fazlasıyla hissediyoruz. Ana hikayenin yan görevler ile birlikte toplam oynanış süresi fazlasıyla doyurucu. Hatta aç gözlü oyuncuları bile doyuracak kadar uzun. Bunun yanı sıra seriye ilk kez gelen co-op oynanış ile birlikte oynanabilirlik fazlasıyla artıyor. Tüm bunların yanına bir de zorluk sistemi üzerinde yapılan olumlu değişiklik de eklenildiğinde paranızın hakkını sonuna kadar verecek ve uzun süreler oynatacak bir yapım bizlere sunulmuş diyebilirim. Zorluk seviyesindeki değişikliğe daha sonra değineceğim.
 
dead-space-3-inceleme3
 
Oyuna başladığımızda menüdeki değişikliklerden sonra gözümüze ilk çarpan şey karakterimizin ilerleyişi ile birlikte kendini hissettiren “hızlanma” oluyor. Oyun daha önceki Dead Space oyunlarına göre hayli hızlanmış. Karakterimiz de bu hızlanmadan üzerine düşen payı almış ve daha bi hareketlenmiş. Bu durum aksiyon öğesine bir artı etki oluyor. Gerilim öğesine de ufak bir eksi. Zaten ilk yaratıkla karşılaştığınız anda -çok bekletmiyorlar sizi merak etmeyin- ben nereye düştüm sorusunu kendinize sormaya başlıyorsunuz. Ben bu kadar hızlı üzerimize hücum eden düşmanları daha önce hiçbir Dead Space oyununda görmemiştim. Tamam daha önceki oyunlarda klavyeyi-fareyi monitöre fırlattıran karşılaşmalar yaşanıyordu ama bunlar çok ansızın gelişen sekanslardı. Fakat bu sefer durum biraz daha farklı. Sanki tüm yaratıklar aşırı bir motivasyon ile hedefe güdümlü füze edası ile üzerimize hücum ediyorlar. Bütün bunlara ileri zorluk seviyesindeki mühimmat sıkıntı eklendiğinde adrenalin seviyenizin ne noktalara ulaştığını siz düşünün.
 
dead-space-3-inceleme4
 
Heyecan, aksiyon ve gerilim asla azalmıyor. Bu durum ne kadar isteniliyordu işte onun cevabını vermek zor. Serinin en önemli kurgusu yavaş ve temkinli ilerleyiş sonunda ansızın karşılaşılan korku üzerine kurluyken birden aksiyon ve mücadele ön plana çıkıyor. Kişisel düşünceme göre bu kadar hızlı oynanış biraz fazla kaçmış. Ama bu demek değil ki başarısız bir durum söz konusu. Tam aksine mükemmele yaklaşan bir oynanış temposu yakalanmış. Ama bu yapılırken gerilimden ödün verilmemiş değil.

Oyunda değişen bir başka şey ise envanter ve bunun gelişim sistemi olmuş. Artı çok daha gerçeğe yakın ve interaktif bir etkileşim sistemi söz konusu. Oyun boyunca keşfettiğiniz projeler sayesinde silahınızın ve diğer mühimmatlarınızın gelişimini gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyundaki silah çeşitliliği yeterli ölçüde olsa da zorluk seviyesine bağlı olarak değişen mermi miktarı ve düşmanların dayanıklılığı nedeniyle oyun boyunca fazlasıyla yumruklarınızı konuşturmak durumunda kalabiliyorsunuz.
 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!