-->
Aliens: Colonial Marines Oyun İnceleme

Korku Kaldığı Yerden Devam Ediyor… Şimdi şöyle bir düşünelim. Elimizde dünyanın en ilgi çekici bilim-kurgu fenomenlerinden biri var ve bu malzemeyi daha önceleri yapmış olduğu işlerle nam kazanmış maharetli ustalara teslim ediyoruz. Bu durumda beklentiler şu yönde gelişir. “Efsanevi bir Alien oyunu bizlerle buluşmalı.” Oyuncuların beklentileri her zaman bu yönde ilerlemiştir. Biz oyun eleştirmenleri ise […]

21.02.2013 | ulasufuk

Korku Kaldığı Yerden Devam Ediyor…

Şimdi şöyle bir düşünelim. Elimizde dünyanın en ilgi çekici bilim-kurgu fenomenlerinden biri var ve bu malzemeyi daha önceleri yapmış olduğu işlerle nam kazanmış maharetli ustalara teslim ediyoruz. Bu durumda beklentiler şu yönde gelişir. “Efsanevi bir Alien oyunu bizlerle buluşmalı.” Oyuncuların beklentileri her zaman bu yönde ilerlemiştir. Biz oyun eleştirmenleri ise olaya daha çok temkinli yaklaşırız. Biliriz ki tarih çuvallamış beklentiler yığınıyla doludur. Ama her zaman olumlu yönde ilerlemesi için de içimizden geçiririz. Aliens: Colonial Marines gibi çuvallamalarda ise kalemimizi çok keskin kullanırız. İncelemenin ne şekilde ilerleyeceğini tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde…
 
Aliens-Colonial-Marines-inceleme1
 
Half – Life serisi, Brothers in Arms serisi, Borderlands serisi ve tüm bu ihtişamlı yapıtların yanı sıra Duken Nukem Forever ve Aliens: Colonial Marines faciaları. Tüm bu parametreleri birlikte değerlendirdiğimizde karşımıza ilginç bir sonuç çıkıyor. Bir firma nasıl bu kadar başarılı yapımlar otaya çıkarabiliyorken bir yandan da bu kadar büyük çuvallamalara imza atıyor. İnsanın aklına komplo teorileri geliyor. Hani reklamcılığın ana kuralı vardır ya “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” diye. Sanki birileri Gearbox Software firmasına “Arada bir çağın gerisinde yapımlar çıkar, böylece ilgi çekmeyi başarırsın” tavsiyesinde bulunmuş gibi. Bu kaide reklamcılığın bir çok alanında geçerli olabilir ama dijital oyun sektöründe asla.

Şimdiye kadar dijital oyun dünyası ile buluşan Alien oyunlarının sayısı bir çok başarılı oyun serisinin kat be kat üzerindedir. İlk Alien oyununun 1982 yılında geliştirildiği düşünülürse ne denli geçmişe sahip bir serüvenden bahsettiğim anlaşılabilir. Şimdiye kadar bizlerle buluşan ve okurlarımızın hatırladığı Alien oyunlarından çoğu yılın oyunu olacak kadar büyük beklentilere sahip değildi. Oyunun kurgu olarak binlerce oyuna ilham kaynağı olduğu ise aşikar bir durumdu. Ancak her zaman belli bir skalanın üzerinde bir seyir seyreden Alien oyunlarının kalitesi, oyunun hayranları tarafından tatminkar bulunuyordu, ta ki Aliens: Colonial Marines’e kadar.

 
Aliens-Colonial-Marines-inceleme2
 
Alien kurgusu genel olarak herkesin bildiği bir hikayenin yeniden yorumlanması şeklinde ilerlemiştir. Uzayda yalnız olmadığımız fikrinden doğan ve bizleri yok etmeyi amaçlayan ne idüğü belirsiz yaratıkların insanoğlu ile etkileşimini konu alan ana kurgu yıllar boyu değişmemiştir. Ancak Aliens: Colonial Mairnes’deki kadar da basite indirgenerek anlatılmamıştır. Evet daha önce olmadığı kadar hızlı, basit ve yüzeysel bir hikayeye sahibiz. Her şey bir anda gerçekleşiyor ve damdan düşer gibi giriyoruz hikayenin içerisine.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!