-->
Anarchy Reigns Oyun İnceleme

Hikaye konusuna gelince açıkçası benim de pek anlamadığım, anlama konusunda da üstün çaba sarf etmediğim vur-kır-parçala temalı bir hikayemiz söz konusu. İyi tarafın ve kötü tarafın kıyasıya mücadelesi oyunun ana konusu. Bu mücadeleyi birbirinden ilginç ve bir o kadar da fantastik karakterlerimiz ile yaşıyoruz. Oyundaki en iyi yönlerden biri belki de tek iyi yönlerden biri […]

25.01.2013 | ulasufuk

Hikaye konusuna gelince açıkçası benim de pek anlamadığım, anlama konusunda da üstün çaba sarf etmediğim vur-kır-parçala temalı bir hikayemiz söz konusu. İyi tarafın ve kötü tarafın kıyasıya mücadelesi oyunun ana konusu. Bu mücadeleyi birbirinden ilginç ve bir o kadar da fantastik karakterlerimiz ile yaşıyoruz. Oyundaki en iyi yönlerden biri belki de tek iyi yönlerden biri karakter zenginliği ve oynanış dinamiklerindeki aşırı hızlı yapı. Oyunun türü göz önüne alındığında oynanış dinamiklerinin yerinde ve başarılı olduğunu söyleyebilirim. Zaten tüm oyun hakkında iyi sözler sarf edeceği birkaç konudan biri oynanış olgusu. İçinizde etrafı vurup parçalama, düşmanlarınızın ciğerlerini söküp ellerine verme gibi vahşi düşünceler kol geziyorsa Anarchy Reigns duygularınıza tercüman olacaktır.
 
Anarchy-Reigns-inceleme3
 
Anarchy Reigns nereden durumu kurtarır diye düşündüğümde aklıma iki nokta geliyor. Birisi az önce açıkladığım fantastik dövüş sistemi ve karakter zenginliği, diğeri ise çoklu oyuncu modu. Yapım gerçekten çoklu oyuncu modunda doyurucu bir içeriğe sahip. Daha önceki bir çok yapımın sahip olduğu modların haricinde kendine özgü (Ölü bedenler futbolu gibi) modlarında bulunduğu ondan fazla seçeneği ile Anarchy Reigns tek kişi oynanmadıkça keyifli hale gelebilir. Tabi bu grafiksel çöküntüye ne kadar tahammül edebilirsiniz onu bilemem.

Hadi sunumu geçtik diyelim, hikaye olarak da pek bi beklentimiz yok farz edelim. Ancak grafiklerde de bu çağda bu kadar çuvallamaya kusura bakmasın ama hiç kimse kayıtsız kalamazdı. İnsanın şunu diyesi geliyor; “Arkadaş göz var nizam var bu nesilde bu grafik nedir yahu…” Kantarın topuzunu biraz sert salıyor olabilirim ama emin olun yapımcılar bunları hak ettiler (İçimdeki Dexter ortaya mı çıkıyor ne) kaplamalardaki özensizlik, karakterlerin saçma sapan tasarımları ve mekanların sıradan ve soğuk dokuları insanı oyundan rahatlıkla soğutuyor. Bir oyunun en önemli dinamiklerinden biri olan görsellik kalesi düşünce de mağlubiyet kaçınılmaz oluyor.
 
Anarchy-Reigns-inceleme4
 
Sadede gelecek olursak son yılların en başarısız yapımlarından biri ile karşımıza çıkan yapımcıların aynı zamanda son yılların en beklenen yapımını da geliştiriyor oldukları göz önüne alındığında Anarchy Reigns’in işleri çığırından çıkardığını ve insanın beyninde dilemmalar yarattığını belirtebilirim. Çok başarılı olabilecek bir yapım aceleciğin mi desem, baştan savmalığın mı desem ya da tüm bunların hepsi/hiç birinin kurbanı olmuş. Elde kalan ise çoklu oyuncu modunun hatırına oynanabilecek basit bir yapım…Son zamanların popüler reklamında denildiği gibi bir yapımcı bu kadar kötü bir yapım yaparken nasıl oluyor da bir efsaneyi geliştiriyor…
  



Popüler Haberler


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.


Rockstar Games tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın resmi fragmanı Aralık 2023’te yayınlandı.