-->
THQ İflas Etti

THQ, iflas ettiğini açıkladı ve büyük ölçüde tüm varlıklarını teklif sahibi Clearlake Capital Group’a sattığını onayladı. Yapılan basın açıklamasında yayıncının, Delaware  bölgesinde ABD İflas Mahkemesi’nin 11.Bölümü uyarınca bir ihtiyari dilekçe açtığı açıklandı. Clearlake ise Section 363 satış sürecinde geçici teklif sahibi olarak görev yapacak. Konuyla ilgilenen diğer gruplar ise teklif yapabilecek ve şirket mahkemenin yaklaşık […]

20.12.2012 | ulasufuk

THQ, iflas ettiğini açıkladı ve büyük ölçüde tüm varlıklarını teklif sahibi Clearlake Capital Group’a sattığını onayladı.

Yapılan basın açıklamasında yayıncının, Delaware  bölgesinde ABD İflas Mahkemesi’nin 11.Bölümü uyarınca bir ihtiyari dilekçe açtığı açıklandı. Clearlake ise Section 363 satış sürecinde geçici teklif sahibi olarak görev yapacak. Konuyla ilgilenen diğer gruplar ise teklif yapabilecek ve şirket mahkemenin yaklaşık 30 gün içinde satış işlemini tamamlamak için bir program istiyor.

THQ’nun 60 milyon dolar piyasaya değeri olduğu açıklanırken, yayıncı şirketin tüm stüdyolarının açık kalacağını ve tüm geliştirme ekiplerinin görevlerine devam ettiğini belirtti. THQ dünyada çoğu bağımsız geliştirme stüdyoları ile iyi ilişkilerini koruyor. Satışın parçası olarak şirket bu stüdyoların sözleşmelerini kabul ve onay isterken, Clearlake’in bu sözleşmeleri üstleneceği söyleniyor.

Başkan Jason Rubin ise, Twitter’da bu hareketin finansal geleceklerini güvence altına almak için önemli bir adım olduğunu söyledi. Company of Heroes 2, Metro: Last Light ve South Park : The Stick Of Truth oyunlarının çıkış tarihi ile ilgili bir sorun yaşanmayacağı da belirtildi. Rubin ekledi: “ Biz THQ inanılmaz,yaratıcı yeteneklere sahibiz. Biz, yüksek kaliteli dolguya sahip oyunlar geliştirmek, geleneksel hem de dijital kanallardan yeni seriler oluşturmak için fikri mülkiyet varlıklarını kullanmaya devam edeceğiz. Biz yeni bir başlangıç için deneyimli yatırımcılar ile ortaklık için sabırsızlanıyoruz.” dedi.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.