-->
PlayStation All-Stars Battle Royale Oyun İnceleme

Oyunumuz sadece dövüş yapıp önüne geleni haklamak üzerine kurulu değil. Kendine özgü bir hikayesi de var. Ama hikayeyi kim yazmışsa tebrik ederim. Bu kadar yaratıcı bir hikaye daha önce görmemiştim! Hikaye kısmına çok girmeyeceğim zaten anlatacak da bir şey yok. Polygon Man denilen garip şey! Sony evrenini tehtit ediyor. Biz de onu yok etmeliyiz. Biz […]

27.12.2012 | ulasufuk

Oyunumuz sadece dövüş yapıp önüne geleni haklamak üzerine kurulu değil. Kendine özgü bir hikayesi de var. Ama hikayeyi kim yazmışsa tebrik ederim. Bu kadar yaratıcı bir hikaye daha önce görmemiştim! Hikaye kısmına çok girmeyeceğim zaten anlatacak da bir şey yok. Polygon Man denilen garip şey! Sony evrenini tehtit ediyor. Biz de onu yok etmeliyiz. Biz asıl mevzunun döndüğü geniş içeriğe odaklanalım. Zaten oyunun en can alıcı noktası da çeşitlendirilmiş içeriği. Öncelikle tek kişilik oynanış moduna bakacak olursak burada karşımıza dört alt bölüm çıkıyor bunlar ; Tutorial, Trials (tutorial kısmında karakter eğitimi odaklı bir durum var bu kısımda ise hareket ve combo odaklı), Arcade Mod (Kısaca ana hikaye modu) ve son olarak Practice mod (işin en eğlenceli kısmı ). Buraya kadar anlattıklarımla sınırlı olduğumuzu sanmayın. Bu modlar sadece tek kişilik oynanış modları. Daha bir de çoklu oyuncu modları var ki onları sonlara sakladım…
 

 
Yavaş yavaş ortamı ısıtmanın vakti geldi. Karakterimiz hazırsa dövüşe başlayabiliriz. Ama o da ne karakterimiz hala hazır değil. Bunun nedeni kişiselleştirme ekranını kurcalarken saatler akıp geçmiş. Evet oyunun karakter özelleştirme bölümü aşırı derecede zengin olmuş. Aklınıza gelebilecek tüm detaylara müdahale edebiliyor ve oyun boyunca ilerledikçe açılan yeniliklerin etkisini hemen görebiliyorsunuz. Oyunun bu kısmı çok ilgi çekici olduğu için merak uyandırması bakımından detay vermeyeceğim. Biliyorum kızıyorsunuz ama oyunu oynuyor olduğunuzda bana hak vereceksiniz.
 

 
Oyunun ilginç dövüş dinamiklerinden bahsetmiştim. Biraz daha derine inmek gerekirse; oyunda düşmanlarınızı öldürmek için onların enerjilerini bitirene kadar dövmekle uğraşmıyorsunuz. Çünkü bir enerji barı yok. Belli bir süre içerisinde düşmanlarınıza indireceğiniz darbeler sonucunda kazandığınız puanlar sayesinde ekranın alt kısmında dolan bir süper combo barınız bulunuyor. Bu bar ne kadar dolarsa ona göre öldürücü vuruşu yapabiliyorsunuz. Tabi düşmanınız size vurmaya başlayınca bu bar geriye doğru inmeye başlıyor. Süper combo ile düşmanı öldürdüğünüzde bir daha canlanarak dövüşe devam ettiğine şahit oluyorsunuz. Bu daha önce alışık olmadığımız bir oynanış şekli. Ayrıca oyunda dövüştüğünüz mekanlar da oldukça zekice tasarlanmış. Malum her kahraman kendine özgü bir dünyadan geliyor. Biz de her bölümde bir kahramanın evrenine konuk oluyoruz. Bu durumda da hoş bir interaktiflik söz konusu oluyor. Mesela Little Big Planet evreninde kahramanımız bir objeyi tutup fırlatabiliyor.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!