-->
LittleBigPlanet Vita Oyun İnceleme

Tüm bu sevimli hikayeyi oyun başında bizlere yardımcı olan bir dostumuzdan öğreniyoruz. Kendisi aynı zamanda oyunun tüm dinamiklerini de bize öğretiyor. Bu başlangıç bölümünde aynı zamanda Ps Vita’nın hünerlerinin oyuna nasıl entegre edildiğini de görüyoruz. Özellikle dokunmatik ekranımızın daha önce hiçbir Ps Vita oyununda olmadığı kadar mıncıklanacağını da bu giriş bölümünde görüyoruz. Oyunun tüm yapısı […]

26.12.2012 | ulasufuk

Tüm bu sevimli hikayeyi oyun başında bizlere yardımcı olan bir dostumuzdan öğreniyoruz. Kendisi aynı zamanda oyunun tüm dinamiklerini de bize öğretiyor. Bu başlangıç bölümünde aynı zamanda Ps Vita’nın hünerlerinin oyuna nasıl entegre edildiğini de görüyoruz. Özellikle dokunmatik ekranımızın daha önce hiçbir Ps Vita oyununda olmadığı kadar mıncıklanacağını da bu giriş bölümünde görüyoruz. Oyunun tüm yapısı adeta interaktif kullanıcı tabanlı tasarlanmış. Her an oyunun içinde olmalısınız. Bunu sade Sackboy’u kontrol ederken değil, oyunun her anında yapmalısınız. İşin özeti sol eliniz Sackboy’u yönlendirirken sağ eliniz tuşlar ve dokunmatik ekran arasında mekik dokuyacak…
 

 
Dokunmatik ekranın oyundaki önemi özellikle bulmacaların çözülmesinde ve engellerin aşılmasında kendini gösteriyor. Oyun boyunca etraftan topladığınız balonlardaki dekorasyon ürünlerini ve çıkartmaları menünüzden seçerek belirtilen yerlere tam istenilen şekilde yapıştırmak gibi bir çok etkileşime giriyorsunuz. Diyelim ki bir kapının açılması için duvarda bulunan tahtaya bir şekil yapıştırmanız isteniliyor. O şeklin yer aldığı baloncuktan az evvel geçmiş olmanız gerekiyor. Hemen ekipman menüsünü açıp, söz konusu çıkartmayı seçip tahtaya kolaylıkla yapıştırıyorsunuz. Bu dediğim Ps3 için geçerliydi. Ps Vita’da söz konusu çıkartmayı yapıştırmak için önce dokunmatik ekran ile seçip, yerine götürüp, sonra açısını iki parmağınızla döndürüp, boyutlarını da ayarlayıp yapıştırmanız gerekiyor. Yani oyun dinamikleri dokunmatik ekranın yardımı ile daha bi etkileşimli hale gelmiş. Artık bulmacaları geçmek için daha fazla düşünmek ve hareket etmeniz gerekiyor.
 

 
Peki ya engeller söz konusu olduğunda dokunmatik ekran nasıl devreye giriyor? İşte bu noktada da mavi süngerimsi öğeler işin içine karışıyor. Oyun boyunca sıklıkla karşınıza çıkacak olan bu objeler bazen bir yüksekliğe ulaşmanız için yardımcı olacak, bazen de kendisi bir engel olacak ve tutup indirmeniz veya kaldırmanız gerekecek. Bu yenilik özellikle oyunun eleştirel yönlerinden biri olan durup düşünmeden hızla ilerleme sistemini de biraz dengelemiş oluyor. Özellikle çoklu oyuncu modunda bir karakterin alıp başını gitmesi, diğer karakterlerin engellerle uğraşması gibi dengesizlikler biraz törpüleniyor.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!