-->
LittleBigPlanet Vita Oyun İnceleme

Avuç Dolusu Eğlence… Söz konusu olan eğlenmek ise oyun oynamak bunun ilk akla gelenidir. Oyun ve eğlence denildiğinde ise Little Big Planet vazgeçilmez bir köşe taşıdır. Oyun dünyasının en kendine özgü evrenine ve karakterlerine sahip olan bu minik devasa gezegen, Sony’nin en önemli başyapıtlarından birisidir. Exclusive oyunlar denildiğinde çok iddialı, devasa bütçeli ciddi oyunlar akıllara […]

26.12.2012 | ulasufuk

Avuç Dolusu Eğlence…

Söz konusu olan eğlenmek ise oyun oynamak bunun ilk akla gelenidir. Oyun ve eğlence denildiğinde ise Little Big Planet vazgeçilmez bir köşe taşıdır. Oyun dünyasının en kendine özgü evrenine ve karakterlerine sahip olan bu minik devasa gezegen, Sony’nin en önemli başyapıtlarından birisidir. Exclusive oyunlar denildiğinde çok iddialı, devasa bütçeli ciddi oyunlar akıllara gelse de Little Big Planet kendi evreninde oyunculara sunduğu tarifi mümkün olmayan katıksız eğlencesi ile exclusive oyun kavramını da yeniden tanımlandırmıştır. Sony’nin ana platformunda harikalar yaratan yapım yeni oyuncağımız Ps Vita’da da hünerlerini sergiliyor. Sackboyların soluksuz serüveni artık avuçlarınızın arasında…
 

 
Aslına bakarsanız Sackboylar Ps Vita’ya daha çok yakışmış. Büyük abisi Ps3 platformunda harikalar yaratmış olsa da minik kahramanlarımız avuçlarımızın arasına gelince daha bi sevimli olmuşlar. Ps Vita’nın üstün marifeti ile de harmanlanınca Sackboylar adeta bizden bir parça haline bürünmüşler. Tüm bu hikayesel betimlemelerimin altında yatan gerçekleri tek tek açıklamaya başlayayım o zaman.

Her Ps Vita incelemesinde Ps Vita’nın özelliklerini saymayı bırakmanın vakti geldi diye düşünüyorum. Yeni bir platform olduğu için her incelemede çift analog kontrol, ön ve arka dokunmatik ekran, harekete duyarlı alıcılar, yüksek çözünürlüklü ekran, işlemci gücü gibi özelliklerini sayma gereği duyuyordum ama gına gelmişti (bi dakka ben az önce yine mi Ps Vita özelliklerinden bahsettim. Alışkanlık işte…) Söz bundan sonra özelliklerinden bahsetmeden direk detaylara geçeceğim.
 

 
Bildiğiniz üzere Little Big Planet Sackboy adındaki bez bebeklerimizin yaşadığı renkli, maceralı ve bol hareketli bir dünya. Bu dünya ile tanışmamız eskilere dayanıyor. Ps 3 platformunda iki oyunluk bir seriye dönüşen yapım artık Ps Vita ile birlikte çok daha hareketli bir seriye dönüşüyor. Öncelikle her incelememizde olduğu gibi hikayemizden başlayayım. Evet bu minik dünyamızda keyifli bir hikaye üzerinden ilerliyoruz. Carnavivalia adındaki bir dünyadayız. Bu dünya, adından da anlaşıldığı üzere yaşayanların her günü bir karnaval tadında yaşadığı, gösteri dünyasının egemen olduğu bir yer. Ancak günün birinde isminin Puppeteer olduğunu öğrendiğimiz bir kukla oynatıcısının hakimiyetine geçtiğinde tüm bu mutlu anlar ancak mazideki hatıralara dönüşüyor. Kötü niyetli kukla oynatıcısı bu sevimli gezegendeki mutluluk kaynağı olan her şeyi yok ediyor. Bizim amacımız ise Carnavivalia’yı tekrar neşeli bir diyar haline getirmek.
 



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.