-->
Little Big Planet Karting Oyun İnceleme

İşin içinde sackboylar varsa hiçbir şey asla sıradan olamaz. Bu kaide karting camiasında kuralların yeniden yazılmasına bile neden olabilir. Tüm emeğinizle kazandığınız ananınız ak sütü kadar helal puanlarınız sayesinde çeşitli modifikasyon araçları temin edebiliyor ve bu sayede yolların tek hakimi olma yönünde avantaj sağlayabiliyorsunuz. Ancak bu durum tek yönlü değil. Hem gerçek rakipleriniz, hem de […]

20.12.2012 | ulasufuk

İşin içinde sackboylar varsa hiçbir şey asla sıradan olamaz. Bu kaide karting camiasında kuralların yeniden yazılmasına bile neden olabilir. Tüm emeğinizle kazandığınız ananınız ak sütü kadar helal puanlarınız sayesinde çeşitli modifikasyon araçları temin edebiliyor ve bu sayede yolların tek hakimi olma yönünde avantaj sağlayabiliyorsunuz. Ancak bu durum tek yönlü değil. Hem gerçek rakipleriniz, hem de yapay zeka da boş boş durmuyor. Onlar da sizin gibi en hızlı olmak adına devamlı bir gelişim içine giriyorlar. Bu durumda aracı en hızlı olan değil, zekası en kıvrak olan yarışları kazanabiliyor. İşte bu noktada işin içine Little Big Planet evreni ile ne kadar aşina olduğunuz devreye giriyor. Böylelikle sevimli bez bebeklerimizin ellerindeki kancalar ile neler yapabileceklerini çok iyi tahmin edebiliyorsunuz. Rakipleriniz sizin için hain planlar kurarken siz üst tarafta gözünüze kestirdiğiniz bir patika yolu kullanarak onlara hoş sürprizler yaşatabiliyorsunuz. Ya da tam yarışı kaybettim diye üzülürken zekice bir planla aracınızı daha da hızlandırabiliyor ve bitiş çizgisinde ipi göğüsleyebiliyorsunuz.
 

 
Tüm bu dinamik oyun yapısını başka hangi karting oyununda bulabilirsiniz ki…
Şimdiye kadar bahsettiğim her şey Sackboyların lehine işleyen oyunun en güzel yönleriydi. Biraz da minik bez bebeklerimizin canını sıkacak yönlerine değinelim. Öncelikle oyunun en büyük artısı olan kişiselleşebilir bölüm tasarımları ve karakter tasarımlarının yol açtığı curcunadan bahsetmek gerekir. Bu sistem oyunun en büyük artısı olduğu kadar bir yönden de ciddi bir sıkıntıya dönüşebiliyor. Bir kere oyunun daha önceden hiç oynamamış oyun severler nasıl bir kaosun içinde bulunduklarını kavrayamayabilirler. Daha oyun açılır açılmaz başlayan curcuna içerisinde neyin nereden fırladığını, hangi hareketin nasıl yapılacağını, kahramanlarımızın meziyetlerinin nasıl kullanılacağının kavranması yeni kullanıcılar için oldukça zor gelebilir. Bunun yanı sıra grafiklerdeki bu karışıklık belli bir noktadan sonra oyundan soğumaya neden olabilir. Buna bir de kullanıcılar tarafından tasarlanan bölümler ve absürt büyüklükteki saldırı ekipmanları eklendiğinde oyun bir noktadan sonra tamamen uçuk kaçık bir boyuta geçebilir. Bu can sıkıcı detayların haricinde ise teknik olarak ve oyunun kimyası bakımından fazla da bir kusur gözüme çarpmadı. Ancak daha anlaşılır ve sakin bir oynanış bekleyen oyuncular curcunada yem olabilirler şimdiden uyarayım.
 

 
İncelememizin sonuna geldiğimizde tüm paragraflarda oyunun olumlu yönlerini saydıktan sonra son paragrafta kişisel eleştiri ve önerilerime yer vermem oyunun genel intibasının da bu yönde olduğu düşüncesini akıllara getirmesin. Tam aksine Little Big Planet Karting tartışmasız serinin en hareketli, en eğlenceli ve en uçuk kaçık oyunu olmuş. Yaklaşan yılbaşı akşamı için henüz bir etkinlik planlamadıysanız, evde bir parti yapmayı düşünüyorsanız alınacaklar listesine cips ve içeceklerin yanı sıra Little Big Planet Karting’i dahil etmeyi aman unutmayın…
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!