-->
Little Big Planet Karting Oyun İnceleme

Sackboylar Gaza Gelirse… Bazı oyunlar hayatın ciddi yönlerini sanal dünyaya uyarlar (savaş, dövüş, yarış gibi) bazı oyunlar ise sadece eğlence yönünü vurgular. Bu incelememizin konusu ise ikinci olgu üzerine yani katıksız eğlence. İşin bu kısmı söz konusu olduğunda ise exclusive oyunlar arasında ilk akla gelen Sony’nin uçuk kaçık bez bebekleri olan Sackboylar akla gelir. Kendi […]

20.12.2012 | ulasufuk

Sackboylar Gaza Gelirse…

Bazı oyunlar hayatın ciddi yönlerini sanal dünyaya uyarlar (savaş, dövüş, yarış gibi) bazı oyunlar ise sadece eğlence yönünü vurgular. Bu incelememizin konusu ise ikinci olgu üzerine yani katıksız eğlence. İşin bu kısmı söz konusu olduğunda ise exclusive oyunlar arasında ilk akla gelen Sony’nin uçuk kaçık bez bebekleri olan Sackboylar akla gelir. Kendi “Küçük Dev Gezegenlerini” bizlere açtıkları andan beri adeta ailemizden biri haline gelen sevimli bez bebeklerimiz oyun dünyasının en eğlenceli kahramanları arasındaki yerlerini alıyorlardı. Kendine özgü oynanış tarzı, geliştirmeye açık dünyası, sayısız bölüm tasarımları ile kısa sürede gönüllerde taht kurmayı başlayan ve adeta fenomen haline gelen Little Big Planet kısa sürede Sony’nin en başarılı oyun serilerinden biri oluyordu. İlk iki oyunun ardından bizleri karşılayan üçüncü oyunumuz ise hareketli seriyi adeta uçurmaya hazırlanıyor. İki boyutlu evreninden Karting dünyasına ve üçüncü boyuta terfi eden seri eğlenceyi de tavan yaptırmaya hazırlanıyor. Kemerleri bağlayın pistler hareketleniyor…
 

 
Little Big Planet denildiğinde bizleri en çok heyecanlandıran şey sackboyların dinamik oynanışı ve yaratıcı bölüm tasarımları olmuştur. Bunda en büyük etken de kuşkusuz oyuncular tarafından tasarlanan hayal gücünün sınırlarının zorlandığı bölümleri sackboyların hünerli elleri ile hoplaya zıplaya oynamaktı. Tasarım sistemi sadece bölümler için değil sackboyların kişiselleştirmesi konusunda da sonuna kadar kullanılıyordu. İşte tüm bu Little Big Planet’ı efsaneleştirilen güzel şeyler yeni oyunumuzun mayasını oluşturuyor.
 

 
Öncelikle bizleri selamlayan sevimli bez bebeklerimizin hikayesinden başlamak istiyorum. Hikaye derken kendine özgü derin konular barındıran bir ana hikaye düşünmeyin. Aslına bakarsanız oyunumuz ufak hikayeciklere ayrılmış. Genel itibariyle ana bir düşman söz konusu olsa da her bölümün ve her yarışın kendine özgü bir konusu bulunuyor. Bu farklı ve dinamik hikaye tasarımları sayesinde oyuncunun ilgisi devamlı yüksek tutulmaya çalışılmış. Bu başarılı olmuş mu derseniz kesinlikle diye cevap veririm.
 



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.