-->
Epic Mickey 2 The Power Of Two Oyun İnceleme

Boya Badana İle Dünya’yı Kurtarmak… Kuşkusuz biz çoğumuzun çocukluk kahramanları arasında en masumane duran ve en sevimli olan kahramanlardan biri de Mickey’di. Fare gibi soğuk ve tiksinti uyandıran bir hayvanın bu kadar popüler ve sevimli bir hale getirilebileceğini Kolera salgını yaşayan Avrupalılara söylesek bizi yanlarından kovarlardı. Ama bu beceri isteyen işi Disney mükemmel bir şekilde […]

23.12.2012 | ulasufuk

Boya Badana İle Dünya’yı Kurtarmak…

Kuşkusuz biz çoğumuzun çocukluk kahramanları arasında en masumane duran ve en sevimli olan kahramanlardan biri de Mickey’di. Fare gibi soğuk ve tiksinti uyandıran bir hayvanın bu kadar popüler ve sevimli bir hale getirilebileceğini Kolera salgını yaşayan Avrupalılara söylesek bizi yanlarından kovarlardı. Ama bu beceri isteyen işi Disney mükemmel bir şekilde başardı. 1928 yılında kurgulanan ve Disney’in en önemli simgesi haline gelen bu sevimli kahramanımızın dijital oyun dünyasına teşrifi ise biraz geç olmuştu. İlk Mickey Mouse oyunu 1981 yılında Nintendo için geliştirilmişti. Daha sonraları sayısız Mickey oyunu oyun seveler ile buluştu. Ancak 2010 yılına geldiğimizde Epic Mickey hikayesi başladı. Sadece Nintendo Wii için geliştirilen ilk Epic Mickey oyunun üzerinden iki yıl geçtikten sonra yapımcılar bu hikayeyi bir seriye dönüştürme ve çoklu platform haline getirme kararı aldılar. Ve karşımıza sevimli kahramanımızın neşeli, bol renkli ve bol müzikli hikayesi olan Epic Mickey 2 The Power Of Two çıktı.
 

 
Uzun bir Mickey Mouse tarihçesi yaparak incelemeye giriş yapma gereksinimi duydum. Çünkü tarihin en önemli çizgi film karakterlerinden birine saygı duruşunda bulunma zorunluluğu hissettim. Dile kolay 84 yıllık bir serüvenden bahsediyoruz. Yapımcılara sunduğumuz bu saygı dolu girişten sonra biz asıl mevzumuza geri dönelim ve Epic Mickey 2’yi incelemeye koyulalım. Yalnız şimdiden uyarayım evde varsa boyacı tulumunuzu giyin çünkü ortalık rengarenk olacak…

Öncelikle en önemli konudan giriş yapalım. Oyunumuz Türkçe alt yazı desteği ile geliyor. Hikayemiz ilk Epic Mickey oyununun devamında geçiyor. İlk oyundan aşina olduğumuz Çılgın Doktor’umuz yine iş başında. İlk oyunda sevimli tavşan Oswald ile birlikte yaşadığı dünyayı kurtaran Mickey, yeni oyunumuzda ise yine eski dostu Oswald ile Çılgın Doktor’u doğruluğa yöneltmeye çalışıyor. Oyunun hikayesi çizgi film tadında olduğu için fazla detaya girerek büyüyü bozmak istemiyorum. Genel ilerleyişin ne şekilde olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ayrıca oyunun Türkçe hikaye anlatım videolarına göz atmanızı tavsiye ederim.
 

 
Oyunun hikayesi tahmin ettiğimiz gibi ilerliyor. Oynanış dinamikleri ise hiç olmadığı kadar hareketli ve renkli bir şekilde ilerliyor. Mickey, elinde sulu boya fırçası yanında Oswald’ın sihirli kumandası ve yol boyunca karşılaştığı dostlarının yardımı ile önüne çıkan engelleri bertaraf ediyor. Bunu yaparken Mickey’nin fırçası adeta itfaiye hortumu gibi etrafa tonlarca boya ve tiner saçıyor. Boyanın ve tinerin etkileri ise farklı. Yol boyunca karşınıza çıkan engelleri ve düşmanları atlatabilmeniz için etrafta bulunan objeleri ya boyayarak somut hale getiriyorsunuz ya da tinerle boyasını çıkararak görünmez hale getiriyorsunuz. Bu sistem tüm oyun boyunca işliyor. Etrafta bulunan bir çok obje ile etkileşime girebiliyorsunuz. Bunlardan bazılarına fırça darbeleri vurduğunuzda parçalanıyor ve size puan olarak geri dönüyor. Düşmanlarınıza ise fırçanızla uzun süreli boya fırlattığınızda bir süreliğine etkisiz hale geliyor.
 



Popüler Haberler


Devolver Digital tarafından yayınlanan Human Fall Flat’in devam oyunu Human Fall Flat 2’nin 2026 yılına ertelendiği resmi olarak açıklandı.


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”