-->
Call of Duty: Black Ops 2 Oyun İnceleme

Black Ops 2 ana hikaye ve oynanışla ilgili olarak devrim niteliğinde yenilikler yerine ufak rötuşlar yapıyor. Bu yeniliklerden bir kısmı oyunun geneline çok iyi entegre olsa da bazı yenilikler oyun severler tarafından olumlu karşılanamayabilir. Bunlardan bir tanesi de çoklu oyuncu modunda karşımıza çıkan öldürme odaklı puanlama yerine oyunun geneline yapmış olduğunuz katkıya değer veren yeni […]

01.12.2012 | ulasufuk

Black Ops 2 ana hikaye ve oynanışla ilgili olarak devrim niteliğinde yenilikler yerine ufak rötuşlar yapıyor. Bu yeniliklerden bir kısmı oyunun geneline çok iyi entegre olsa da bazı yenilikler oyun severler tarafından olumlu karşılanamayabilir. Bunlardan bir tanesi de çoklu oyuncu modunda karşımıza çıkan öldürme odaklı puanlama yerine oyunun geneline yapmış olduğunuz katkıya değer veren yeni puanlama sistemi oluyor. Artık direk öldürdüğünüz düşmanlardan değil yapmış olduğunuz asistlerden ve yardımlardan da puan alıyorsunuz. Açıkçası çoklu oyuncu modunda bu gibi yeniliklerin nasıl karşılanacağı merak konusu. Bunun yanı sıra ufak tefek yenilikler haricinde bu modda her şey bildiğiniz gibi.
 

 
Gelelim yapımın en çok canını sıkacağımız yere yani teknik detaylara. El insaf Activision, yıllardır aynı tatlıyı bize yedirmekten bıkmadın mı? Neden bahsettiğimi biliyorsunuz Kabak Tatlısından. Yahu şu grafik motorunu, oyun dinamiklerini artık değiştirin. Seri gerçekten kabak tadı vermeye başladı. Günümüz oyuncuları tonlarca para vererek bu seriyi alıyor. Serinin elde ettiği hasılatlar da ortada. Neden büyük bir sıçrama yapılmıyor grafiksel anlamda. Cevabını hepimiz biliyoruz ama artık gerçekten baydı. Bu kadar iyi bir kurgu üzerine bir eser ortaya çıkaracaksınız, her aşamasında dünyanın en iyi isimleri ile çalışacaksınız, tonlarca reklam bütçesi ayıracaksınız ama oyunun en temel teknik göstergesine el atmayacaksınız. Bu konuda çok şey söyleyesim geliyor ama grafiksel açıdan Black Ops 2 tam tahmin ettiğiniz gibi diyorum ve bu faslı kapatıyorum.
 

 
Black Ops 2 teknik olarak durumu işitsel öğeler bakımından kurtarabiliyor. Grafiksel bakımdan ne kadar negatif şey söylediysem ses ve müzikler bakımından bir o kadar olumlu şeyler söylüyorum. Özellikle müzikler fevkalade başarılı olmuş. Bunda Hollywood ve oyun dünyasının en iyi isimleri ile çalışılmasının etkisi çok fazla.

Nihayet savaş oyunlarının en büyük oyuncularından birinin incelemesinin daha sonuna geldik. Black Ops 2 genel olarak mükemmele yakın bir yapım diyebiliriz. Oyun, aksiyon olarak düşük tempo ile başlayan ve 2025 yılının anlatıldığı bölümlerde zirve yapan ve zirve noktasında da biten bir hız trenindeymişsiniz hissini fazlasıyla sağlıyor. Teknik olarak grafiksel çağ dışılık dışında mükemmele yakın olan yapım genel olarak da serinin en iyilerinden biri olmuş. Tıpkı bu incelemenin sonu gibi savaşların da son bulması ve sadece oyunlarda kalması dileğiyle…
 
 



Popüler Haberler


Devolver Digital tarafından yayınlanan Human Fall Flat’in devam oyunu Human Fall Flat 2’nin 2026 yılına ertelendiği resmi olarak açıklandı.


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”