-->
Call of Duty: Black Ops 2 Oyun İnceleme

Yeni oyunumuzun en büyük kozu daha öncede belirttiğim gibi 2025 yılında geçen bölümlerle birlikte aksiyonunun tavan yapması. Oyunda karşılaştığınız gelecek ne aşırı uçlarda ne de çok yakın gelecek kurgusunda. Zamansal açıdan bakıldığında 12 yıl sonrası olmasına rağmen kurgusal açıdan 12 yılda karşılaşamayacağımız durumlar tasarlanmış. Önemli olan kurgudur diyor ve tasarımcıların oluşturduğu evrene saygı duyuyoruz. Tabi […]

01.12.2012 | ulasufuk

Yeni oyunumuzun en büyük kozu daha öncede belirttiğim gibi 2025 yılında geçen bölümlerle birlikte aksiyonunun tavan yapması. Oyunda karşılaştığınız gelecek ne aşırı uçlarda ne de çok yakın gelecek kurgusunda. Zamansal açıdan bakıldığında 12 yıl sonrası olmasına rağmen kurgusal açıdan 12 yılda karşılaşamayacağımız durumlar tasarlanmış. Önemli olan kurgudur diyor ve tasarımcıların oluşturduğu evrene saygı duyuyoruz. Tabi bu evrenin nimetlerinden de bahsetmek gerekiyor. Öncelikle karakterimizin kılık kıyafeti elden geçirilmiş ve geleceğe göre tasarlanmış. Duvarlara kolaylıkla tırmanmamızı sağlayan özel ekipmanlarımız, gizlilik gerektiren görevlerde saydamlaşmamamızı sağlayan kıyafetimiz, özel elektronik şok bombalarımız gibi birçok mühimmat ve ekipmana sahibiz. Tüm bunların oyun içinde etkili olduğu anlar çok dengeli tasarlanmış.
 

 
Black Ops 2’nin getirdiği en güzel yeniliklerin başında görev öncesi ekipman seçimi ve özelleştirmesi olmuş. Göreve başlamadan önce karakterimizin tüm cephanesini seçebiliyor ve özelleştirebiliyoruz. İki ana silah taşıyabildiğimiz oyunda bu silahların türlerinden tutunda silahların etkilerini arttıracak özel ekipmanlara kadar her detayı istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Diyelim ki bir elimizde uzun namlulu bir silah, diğerinde ise pompalı tüfek olsun istiyoruz. Bu iki silahın üzerlerine istediğimiz geliştirmeleri ekliyoruz. Ayrıca yanımızda taşıdığımız bombalarda tek tip değil. Siz bombası, klasik el bombası, elektronik şok bombası gibi bir çok bomba çeşidi bulunuyor. tabi ki tüm bu ekipmanların hepsi birden kullanımımıza açık değil. Kilitli olan ekipmanları açabilmek için hem oyunda belli bir noktaya gelmelisiniz hem de ana görevlerde yer alan ufak yan görevcikleri başarmalısınız.
 

 
Oyunun sahip olduğu en önemli yenilik ise oyunun tek kişilik modunda oynanılan Strike Force modu. Bu mod seriyi fps türünden çıkarıp strateji türünün girift yapısına sokuyor. Daha önceki Call of Duty oyunlarında denenmemiş olan bu yenilik sayesinde askerlerinizi bir komutan edası ile yönetebiliyor ve bulunacakları yeri belirleyebiliyorsunuz. Yapımcıların böyle bir maceraya atılması hem biraz riskli olmuş hem de oynanış açısından biraz başarısız olmuş. Serinin geldiği noktayı hepimiz görüyoruz ama gideceği noktayı kestirmek mümkün değil.
 



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz