-->
WWE 13 Oyun İnceleme

Büyük bir yenilik olmasa da WWE 13’de yer alan kişiselleştirme özelliklerinden de bahsetmek gerek diye düşünüyorum. Daha önceki yapımlardan da bildiğimiz gibi oyun dünyasında kişiselleştirmeyi en iyi şekilde yapan oyunlardan biri WWE serisi. Oyuncuların kullandığı tüm objelerden başlayan bu kişiselleştirme detayları stadyumun ayrıntılarına kadar ilerliyor. Yine bu yıl da Creation Suite modu uzun süre sizleri […]

15.11.2012 | ulasufuk

Büyük bir yenilik olmasa da WWE 13’de yer alan kişiselleştirme özelliklerinden de bahsetmek gerek diye düşünüyorum. Daha önceki yapımlardan da bildiğimiz gibi oyun dünyasında kişiselleştirmeyi en iyi şekilde yapan oyunlardan biri WWE serisi. Oyuncuların kullandığı tüm objelerden başlayan bu kişiselleştirme detayları stadyumun ayrıntılarına kadar ilerliyor. Yine bu yıl da Creation Suite modu uzun süre sizleri meşgul edeceğe benziyor.
Oyunda yenilikçi modların yanı sıra oynanışa etki eden büyük geliştirmelerde söz konusu. Mesela yenilenen dövüş dinamikleri sayesinde 300’e yakın yeni hareket yapabiliyoruz. Predator Technology 2.0 oyun motorunun bir velinimeti olarak OMG hareketleri de oyuna eklenmiş. Bu sistem sadece belli oyuncular tarafından ve sadece belli anlarda yapılabilen kontra ataklar üzerine kurulu. Dövüşün tüm seyrini değiştirebilen OMG anlarında etrafta bulunan tüm objeleri kullanarak muhteşem dövüş ambiyansları yapabilirsiniz. Ancak dediğim gibi bunu yapmak için belli bir anı kollamanız gerekiyor.
 

 
WWE 13 grafiksel olarak bir önceki oyuna göre kendini fazlasıyla geliştirmiş. Özellikle seyirciler açısından gözle görülür iyileştirmeler söz konusu. Ancak sporcuların dövüş anlarındaki estetik yoksunu hareketleri bu oyunda da devam ediyor. Ayrıca kamera açılarındaki sıkıntı da çözülebilmiş değil. Bazı hareketlerde ardı ardına kombolar yaparken kameranın kendi kafasına göre hareket etmesi sıkıntı aratabiliyor. Ancak bunlar haricinde WWE 13 serinin grafiksel olarak en başarılı yapımı denilebilir.

Teknik detaylar bakımından değerlendirildiğinde özellikle sesler ve efektler açısından WWE 13 serinin en gerçekçi oyunu olmuş. Sunumun çok önemli olduğu Amerikan Güreşi organizasyonu için de bu eksikliğin giderilmesi hayati öneme sahipti. Tamamen gerçekçiliğe odaklanan THQ devrim kurgusunu seslerde ve efektlerde başarı ile gerçekleştirmiş. Görsellik bakımından ise bazı olumsuzluklar hala devam ediyor. Kamera açılarındaki gariplikler oynanış zevkini bozabiliyor. Ancak ışık efektleri, hareketlerde gerçekçiliğe yaklaşan oyun fiziği ve karakter modellemeleri oldukça başarılı.
 

 
Geldik ilk paragrafta yer alan ikinci sorunun cevabına. Yani WWE kendini tekrarlıyor mu? İncelemeden de anlaşıldığı üzere bu sorunun cevabı kocaman bir HAYIR. Yapımcıların da bas bas bağırdığı gibi WWE 13 gerçek anlamda bir devrim yapıyor. Yeni oyun modları, her yıl ciddi manada artan oynanabilir oyuncu sayısı ve yenilenen oynanış dinamikleri ile tekrar oyunlarının en büyük dezavantajı olan yenilenebilirliği başarı ile sağlamış gözüküyor. Sonuç olarak serinin en dolu dolu, en geniş, en terli, en yıkıp döken oyunu ile karşı karşıyayız. Bize de düşen ringe çıkıp oyunun keyfini çıkarmak.

  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!