-->
Street Fighter X Tekken Ps Vita Oyun İnceleme

Ps Vita’nın sahip olduğu yetenekler elbette bununla sınırlı değil. En önemli özelliklerinin başında elbette ki platformlar arası entegrasyon geliyor. Bunun de etkisini en iyi online oyun modlarında görebiliyoruz. İsterseniz 3g ile herhangi bir yerden bir Ps Vita kullanıcısına ya da PS3 kullanıcısına bağlanarak online maçlar yapabiliyorsunuz. Daha yakın mesafelerde ise Wi-Fi üzerinden kapışabiliyorsunuz. Yalnız deneyimlerimde […]

23.11.2012 | ulasufuk

Ps Vita’nın sahip olduğu yetenekler elbette bununla sınırlı değil. En önemli özelliklerinin başında elbette ki platformlar arası entegrasyon geliyor. Bunun de etkisini en iyi online oyun modlarında görebiliyoruz. İsterseniz 3g ile herhangi bir yerden bir Ps Vita kullanıcısına ya da PS3 kullanıcısına bağlanarak online maçlar yapabiliyorsunuz. Daha yakın mesafelerde ise Wi-Fi üzerinden kapışabiliyorsunuz. Yalnız deneyimlerimde gördüğüm bir husus var ki o da bağlantı sürelerinin ve maç bulma sıkıntılarının olması. Zaten zor bulunan maçlar bağlanmak da bayağı zaman alıyor.

Oyundaki karakter kişiselleştirme ekranı dokunmatik ekran sayesinde ayrı bir boyut kazanıyor. İstediğiniz karaktere istediğiniz objeyi anında dokunarak entegre edebiliyorsunuz. Bu kişiselleştirme kısmı dokunmatik ekranının en keyifle kullanıldığı bölüm olmuş.
 

 
Street Fighter X Tekken gem sistemi ile oyuna farklı bir hava katmış. Oyunda kazandığınız ya da mağazadan aldığınız gemler sayesinde karakteriniz üzerinde birçok geliştirme yapabiliyorsunuz. İsterseniz karakterinizin enerjisi geliştirebilir, isterseniz de dövüş hızını arttırabilirsiniz. Bu gem sistemi kesinlikle çok iyi bir özellik. Serinin ana oyununda da bulunan bu sistem Ps Vita’da devam ediyor. Ayrıca oyunda bulunan birçok farklı oynanış modu sayesinde oynanabilirlik açısından Street Fighter X Tekken Ps Vita platformuna çıkmış en doyurucu dövüş oyunu olmuş diyebilirim.

Teknik detaylara gelecek olursak Street Fighter X Tekken bu platformun en iyi grafiklerini bizlere sunuyor. Özellikle hızlı combolardaki akıcılık ve başarılı efektler göz kamaştırıyor. Bunda en büyük etki tabiî ki de Ps Vita’nın üstün kapasitesi. Karakterlerin görselliği ve renklerin cümbüşü enfes gözüküyor. Ses ve işitsel efektler bakımından da Street Fighter X Tekken kulaklarımızın pasını siliyor. Özellikle dövüş efektleri karakterlerin haykırışları ve oyunun arka planında çalan o klasikleşmiş dövüş oyunları müzikleri çok etkileyici.
 

 
Oyun dünyası yeni nesillere yelken açarken bu yeniliğin en büyük oyuncularından olan Sony, el konsolları dünyasındaki rekabetin de en güçlü oyuncularından biri olduğunu Ps Vita platformuna çıkardığı güçlü oyunlarla kanıtlıyor. Bunun en son kanıtlarından olan Street Fighter X Tekken kesinlikle oynanması gereken bir yapım olmuş. Oyun her yönüyle o kadar dolu dolu içeriğe sahip ki, verdiğiniz paranın hakkını fazlasıyla veriyor. Sadece dövüş oyunu hayranlarının değil tüm oyun severlerin bu macerayı avuçlarının arasından bırakmamasını tavsiye ediyor ve bu faslı kapatıyorum…
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!