-->
Need for Speed: Most Wanted Oyun İnceleme

Daha Hızlı, Daha Öfkeli, Daha Eğlenceli… Araba yarışları tutkunları için çok şey ifade eder NFS serisi. Hatırlarım o eski püskü bilgisayarlarımızda buz üstünde kayar gibi ilerleyen serinin ilk oyunlarını ne heyecanla oynardık. O zamanlar hasar nedir bilmezdik. Son sürat istediğimiz duvara çarpar sonra lastik top gibi yola geri dönerdik. Geçekçilikten çok uzaktı ilk başlarda otomobil […]

27.11.2012 | ulasufuk

Daha Hızlı, Daha Öfkeli, Daha Eğlenceli…

Araba yarışları tutkunları için çok şey ifade eder NFS serisi. Hatırlarım o eski püskü bilgisayarlarımızda buz üstünde kayar gibi ilerleyen serinin ilk oyunlarını ne heyecanla oynardık. O zamanlar hasar nedir bilmezdik. Son sürat istediğimiz duvara çarpar sonra lastik top gibi yola geri dönerdik. Geçekçilikten çok uzaktı ilk başlarda otomobil yarış oyunlar. Tabi yıllar geçtikçe önce hasar sistemi geldi, daha sonra araçların parçalarına müdahale etmeler ve işin içine polislerin girmesi. Tüm bu unsurların birlikte harmanlandığı en leziz tat şüphesiz Most Wanted’dı. Aradan yedi yıl geçtikten sonra aynı isimle yeni bir NFS oyunu geleceğini duyduğumuzda beklentilerimiz çok ama çok yükselmişti. Mükemmel araçlar, enfes grafikler, polisten kaçmalar, bol bol modifikasyon, son sürat adrenalin. Ama oyun piyasaya çıkıp deneyimleyince anladık ki kazın ayağı öyle değilmiş. Peki nasılmış…
 

 
Yukarıdaki başlıkta da belirttiğim gibi mükemmel bir NFS oyunu yapmak için elimizde tüm malzemeler var ama bir şeyler eksik. Nedir o eksik olan şey derseniz belki ruh, belki hikaye, belki de var olan her şeyin eski tadı yok derim. Biraz karışık oldu ama açıklayacağım. Öncelikle NFS denildiğinde bizi en çok etkileyen yönü, her zaman yenilikçi olarak bizleri şaşırtması ve adeta istediğimizin ne olduğunu bilip onu karşılamasıydı. Açıkçası yeni oyunumuzdan bu yenilikçiliği devam ettirmesini ve daha fazlasını beklemiyordum. Sonuçta yapımcılar da bu iddiada değillerdi. Kaldı ki oyunun ismiyle nasıl bir yeniden uyarlama olacağı da az biraz belliydi. Ancak bu kadar da basite indirgenmiş bir yapım beklemiyordum.
 

 
Öncelikle NFS: MW bir hikayeden yoksun. İsim olarak çok güzel anılar hafızamızda canlanıyor. Aslına bakarsanız bu hikayenin üzerine oldukça iyi girift senaryolar yazılabilir. Kimsenin “Hızlı ve Öfkeli filminin kopyası olmuş” diyemeyeceği özgün bir kurgu tasarlanabilirdi. Hadi özgünlükten geçtim tamamen kopya bir hikaye de olurdu ama hikaye namına hiçbir şey yok. Oyun başlıyor ve siz fıstık gibi bir son model araçla kovalamacaya başlıyorsunuz. Evet yanlış duymadınız oyun hikayeden yoksun olduğu gibi bir ilerleyişten de yoksun. Bu durumu en çok da modifikasyon sisteminde görüyorsunuz. NFS: MW bizlere yenilik adına ufak detaylar haricinde bir şey vermediği gibi en çok arzuladığımız gelişmiş modifikasyon sistemini de kaf dağının ardına gönderiyor. Adeta asırlar öncesinin modifikasyon sistemi ile karşı karşıyayız. Oyunda elinize geçen (Gerçek anlamda öyle) son model araçlara birkaç segmentte ve birkaç aşamada modifikasyon yapıyorsunuz. Detaylara ineyim, lastikleri şöyle seçeyim, nitroyu şöyle ayarlayayım, şanzımanı ince ayarlarla özelleştireyim diye heyecanlanıyorsanız üzgünüm önünüzdeki maçlara bakmalısınız. Bu anlamda oyun beklentileri hiç mi hiç karşılamıyor. Hatta hiç modifikasyon menüsü olmasıydı daha iyi olabilirdi bile diyebilirim.
 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!