-->
Hitman: Absolution Oyun İnceleme

Oynanışla ilgili yenilikler sadece zorluk modları ile kısıtlı değil. Kahramanımızın yüzündeki kırışıklıklar boş yere oluşmadı. Yılların tecrübesi Ajan 47’yi kusursuz bir katile dönüştürdü. Bu durum da İçgüdülerine yansımalıydı. Evet şu üzerine çok konuşulan meşhur İçgüdü özelliği hakkında bizlerde birkaç kelam edelim artık. Kişisel olarak söylemeliyim ki kim düşünmüşse gerçekten tebrikler. Bu özgüme bazı Hitman fanları […]

28.11.2012 | ulasufuk

Oynanışla ilgili yenilikler sadece zorluk modları ile kısıtlı değil. Kahramanımızın yüzündeki kırışıklıklar boş yere oluşmadı. Yılların tecrübesi Ajan 47’yi kusursuz bir katile dönüştürdü. Bu durum da İçgüdülerine yansımalıydı. Evet şu üzerine çok konuşulan meşhur İçgüdü özelliği hakkında bizlerde birkaç kelam edelim artık. Kişisel olarak söylemeliyim ki kim düşünmüşse gerçekten tebrikler. Bu özgüme bazı Hitman fanları kızabilir çünkü İçgüdü özelliğinin serinin tüm kimyasını bozduğu, oyunu basitleştirdiği ve gerçekçilikten uzaklaştırdığı konuşuluyor. Ancak ben bunların tam aksini düşünüyorum. Sonuçta yıllardır kusursuz cinayetleri yapabilen ve ardında hiçbir iz bırakmadan her olaydan anlının akıyla sıyrılabilen bir kiralık katilin düşmanlarının hareketlerini önceden sezebilme, konuşulanları uzaktan duyabilme, duvarların arkasını görebilme gibi meziyetleri olabilmeli. Ayrıca ana hikayeyi bilenler hatırlarla Ajan 47 özel ve gizli bir DNA operasyonunun ürünü, dolayısıyla bir takım insan üstü yeteneklere de sahip olabilmeliydi. Bu içgüdü özelliği, kolay oynanış modlarında cılkından çıkabilse de ileri düzey zorluk modlarında oyunun kritik anlarında sınırlı miktarda kullanılabilmesi bakımından da oynanışa başarılı şekilde etki etmekte.
 

 
Ajan 47 serinin diğer oyunlarında olduğu gibi hedefleri isterse bol aksiyonlu ve bol kanlı bir şekilde öldürebildiği gibi tüm oyunu sadece meşhur boğma teli ile de bitirebiliyor. Hatta bölümler sonunda kazandığınız deneyim puanlarının hesaplanmasında yapmış olduğunuz her tercihin farklı şekilde puanlanması da oynanış serbestisini etkiliyor. Bir bölümü hiç kimseyi öldürmeden bitirebilirseniz farklı bir puan kazanımı elde edebiliyorsunuz. Yapımcıların söylemine göre tüm oyunu da hiç kimseyi öldürmeden bitirebiliyorsunuz. Bunu kim ister ayrı bir konu… Her Hitman oyunda olduğu gibi bu oyunumuzda da cesetler en büyük baş ağrımız. Bu nedenle cesetleri kimsenin görmeyeceği yerlere saklamalıyız. Bu konuda yeni oyunumuzda farklı saklama yerleri olsa da bu saklama yerlerine belli kapasitede ceset saklayabiliyoruz. Bu nedenle yapacağımız infazları stratejik noktalarda gerçekleştirmeliyiz. Yeri geldiğinde ceset sakladığınız kutuya saklanmak zorunda da kalabilirsiniz.
 

 
Yıllarca Diana tarafından verilen iş kontratları ile birbirinden zorlu görevleri gerçekleştirdik. Şimdi ise sıra kendi Kontratlarımızı hazırlamaya geldi. Evet yeni oyunla birlikte gelen Kontrat sistemi sayesinde oyun içinde elde ettiğiniz belli bir başarıyı belli bir değer ile kontrat halinde işe çevirebiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse belli bir üniforma ile belli bir sürede belli sayıda hedefi ortadan kaldırma gibi görevleri online olarak piyasaya sunuyorsunuz. Tabi bunu yapabilmek için de öncelikle sizin o kontratı belirttiğiniz şekilde başarmanız gerekiyor. Yani kafanızdan imkansız görevler oluşturamıyorsunuz. Bu online rekabet sistemi çok başarılı bir yenilik. Bakalım zaman geçtikçe sosyal platformlarda ne gibi görevler ne rekorlar dolaşacak…
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!