-->
Habbo Hotel Bir Oyun Platformu Açıyor

Online gençlik topluluğu Habbo Hotel’in arkasındaki şirket Sulake, dünyanın her yanından oyun stüdyolarının Habbo Hotel oyun platformuna yönelik oyunlar geliştirmesi için bir API (Uygulama Programlama Arabirimi) açıyor. Habbo Hotel, global kullanıcı tabanıyla geliştiricilere 150’den fazla ülke ve 12 dilden aylık 4 milyon kullanıcıya erişim şansı veriyor. API, Habbo’da yeni ve mevcut tarayıcı oyunlarını yayınlamanın kolay […]

28.11.2012 | ulasufuk

Online gençlik topluluğu Habbo Hotel’in arkasındaki şirket Sulake, dünyanın her yanından oyun stüdyolarının Habbo Hotel oyun platformuna yönelik oyunlar geliştirmesi için bir API (Uygulama Programlama Arabirimi) açıyor. Habbo Hotel, global kullanıcı tabanıyla geliştiricilere 150’den fazla ülke ve 12 dilden aylık 4 milyon kullanıcıya erişim şansı veriyor.

API, Habbo’da yeni ve mevcut tarayıcı oyunlarını yayınlamanın kolay bir yoludur. Oyun geliştiriciler oyunlarını kendi sunucularında çalıştırırken, API onların Habbo’nun sosyal grafiğine ve parasallaşmaya erişimini sağlar. Mevcut bir oyunun entegrasyonu genellikle bir haftadan kısa sürmektedir.

Habbo’nun platformunun diğer oyun platformlarından farkı, 13-18 yaş arası oyun sever gençlere odaklanması ve oyunları pazarlayabilmesidir. Oyun merkezi şu anda Habbo’nun ana menüsünde göze çarpmaktadır ve tüm yeni oyunlar Habbo ekosisteminde ücretsiz olarak tanıtılacaktır.

Chat Republic oyun stüdyosunun CEO’su Andreas von Koskull “Sulake’nin iyi belgelenen API’si bizim için kolay bir entegrasyon süreciydi. Atanmış Habbo topluluğu hizmetimizi daha da sosyal ve eğlenceli bir hale getirdi ve açılışın ardından sadece birkaç gün içinde üç basamaklı bir günlük aktif kullanıcı artışıyla karşılaştık,” diye belirtirken, oyun stüdyosu Seepia’nın CEO’su Jani Tietäväväinen ise şöyle diyor:

“Habbo API’nin kullanımı çok kolay ve dolambaçsız; bu yüzden tüm geliştirme süreci sorunsuz ilerledi.”

Habbo Hotel kullanıcıları, Habbo’da yeni oyunlar denemek konusunda son derece heyecanlı. “Böyle yetenekli oyun stüdyolarıyla çalışacağımız için son derece heyecanlıyız,” diye belirten Sulake Başkan Yardımcısı Antti Viitanen sözlerine şöyle devam ediyor: “Habbo geliştiricilere dev Habbo kullanıcı tabanı için oyunlar yaratma fırsatı veriyor. Özellikle platform henüz oyunlarla dolu değilken, bu son derece önemli bir şans.”

API hakkında ilave bilgilere şu adresten ulaşılabilir: dev.habbo.com. Platform ve genel olarak geliştirme süreciyle ilgili sorular ise, şu adrese gönderilebilir: games@sulake.com.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!