-->
Far Cry 3 Oyun İnceleme

Oyun geliştirilirken gerçekçilik adına her şey fazlasıyla düşünülmüş. Gerçek bir tropikal adada ne olması gerekiyorsa neredeyse hepsi tasarlanmış. Bu durum alıp başınızı istediğiniz yere sanki kordon boyunca yürüyormuşçasına rahat dolaşmanızı engelliyor. Sonuçta bu adanın tek kötü karakteri korsanlar değil. Vahşi bir doğa ile başbaşasınız ve gezilecek, görülecek çok yer var. Bir yanda içinizi kemiren “Acaba […]

29.11.2012 | ulasufuk

Oyun geliştirilirken gerçekçilik adına her şey fazlasıyla düşünülmüş. Gerçek bir tropikal adada ne olması gerekiyorsa neredeyse hepsi tasarlanmış. Bu durum alıp başınızı istediğiniz yere sanki kordon boyunca yürüyormuşçasına rahat dolaşmanızı engelliyor. Sonuçta bu adanın tek kötü karakteri korsanlar değil. Vahşi bir doğa ile başbaşasınız ve gezilecek, görülecek çok yer var. Bir yanda içinizi kemiren “Acaba şu tepenin ardında ne var” sorusu, diğer yanda “Ulan başıma bir iş gelmesin” korkusu. İşte bu duygusal ikilemin arasında kalarak yolunuza devam edebilmeniz için çok temkinli olmalısınız. Yaban hayat Far Cry 3’de daha önce bir fps oyununda olmadığı kadar iyi yansıtılmış. Vahşi adada avladığınız hayvanlar hem koruma amaçlı hem de etinden derisinden yararlanmak amaçlı olabiliyor. Kaldı ki çevre etkileşimi sadece vahşi hayvanlarla kısıtlı değil, etraftaki şifalı nebatat ile de ilgileniyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunun hikayesi gereği karşılaştığınız iyi niyetli insanlarla da bir ekip kurmaya girişiyorsunuz. Kısacası bu koca adada hiç mi hiç yalnız değilsiniz.
 

 
Far Cry 3 karakter geliştirme açısından da farklı bir sisteme sahip. Karakterimiz için bu tehlikeli adada yeteneklere çok ihtiyacı olacağı kesin. Yeteneklerimizden bazıları saldırı üzerine kurulu iken bazı yetenekler ise sağlık ve hızlı koşma ile ilgili olabiliyor. Tüm bu geliştirmelerin ardından bir nevi Tarzan’a dönüşüyorsunuz ve ada benden sorulur edası ile ilerliyorsunuz.
 

 
Neredeyse devasa bir büyüklüğe sahip olan bu adada farklı türde ekipmanlarla da haşır neşir oluyorsunuz. Gezinti esnasında bulduğunuz bir sahipsiz arazi taşıtı hayati öneme sahip olabiliyor. Sonuçta tüm adayı yürüyerek gezmek hem çok tehlikeli hem de çok zaman alıcı. Ancak koca bir arazi taşıtı ile etrafta dolaşmak düşmanlarınızın da ilgisini çekebiliyor. Sonuçta oyunda yapay zekanın eli armut toplamıyor. Çıkardığınız sesler ile hem yabani hayvanların hem de adanın işgalcilerinin hedefi haline geliyorsunuz. Tabi beni etkilemez düşman falan derseniz oyun size birbirinden güçlü ekipmanlar da sunuyor ama yetenekleriniz kısıtlı iken gizlilik içerisinde ilerlemekte fayda var.
 



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz