-->
Assassin’s Creed 3 Oyun İnceleme

Connor’ın dövüş sistemi de daha önceki oyunlara göre değiştirilmiş. Özünde her zaman olduğu gibi kontra atak saldırılara dayanan yakın dövüş sisteminde hedef seçim mantığı biraz daha kolaylaştırılmış. Ancak bu durum yapay zekanın da moronlaşmasına neden olmuş. Kalabalık bir grubun arasına daldığımızda düşmanlarımızın sıra ile bize saldırmaları biraz fazla centilmence geliyor. Diğer yandan bakıldığında ise Connor […]

17.11.2012 | ulasufuk

Connor’ın dövüş sistemi de daha önceki oyunlara göre değiştirilmiş. Özünde her zaman olduğu gibi kontra atak saldırılara dayanan yakın dövüş sisteminde hedef seçim mantığı biraz daha kolaylaştırılmış. Ancak bu durum yapay zekanın da moronlaşmasına neden olmuş. Kalabalık bir grubun arasına daldığımızda düşmanlarımızın sıra ile bize saldırmaları biraz fazla centilmence geliyor. Diğer yandan bakıldığında ise Connor kelimenin tam anlamıyla usta bir suikastçı. Oyundaki yakın mesafeli bitiriş hamleleri göz hoş gelen animasyonlarla süslenmiş. Neredeyse her öldürdüğümüz düşmanın ölüm animasyonu tek tek tasarlanmış gibi.

Yakın dövüşteki bu kontra atak sistemi ve bitirici hareketler oyunun akıcılığından biraz götürse de serinin süre gelen ambiyansına uygun olmuş. Ancak konunun geçtiği dönem barutun icat olduğu ve mertliğin bozulduğu dönem. Bu nedenle seride ilk kez ateşli silahlar işin içine giriyor. Hal böyle olunca da oyunun tüm dinamikleri de değişiyor. Neyse ki Connor oyun boyunca sahip olduğu birbirinden farklı ateşli silahları büyük bir ustalıkla kullanıyor. Bu silahların büyük bir kısmı tüfek, tabanca şeklinde karşımıza çıksa da bazı görevlerde bomba ve mayınları da kullanmamız gerekiyor. Kısacası Connor ile birlikte Assassin’s Creed serisi farklı bir boyuta taşınıyor.
 

 
Connor tüm bu silahları sadece düşman askerleri üzerinde kullanmıyor. AC 3 ile birlikte para kazanmak için “cepçilik” yapma dönemi sona eriyor. Artık kahramanımızın ekmeğini avdan çıkarması gerekiyor. Daha önceki oyunlardan farklı olarak avcılık sistemi yeni oyunla bizleri karşılıyor. Sonuçta oyunun neredeyse tamamı geniş ormanlık arazide geçiyor. Şehirleşme henüz başlamadığı için gelir kaynakları da kısıtlı. Halkın geçim kaynakları arasında yaban hayvanların değerli kürkleri ön planda. Bu nedenle bir şekilde bu gelir kapısından payımıza düşeni almamız gerekiyor. Bu aşamada oyun bize avlayabileceğimiz bir çok yaban hayvanı sunuyor. Yalnız seçeceğiniz avlanma yöntemi ne kadar vahşi olursa av hayvanının kürküne vereceğiniz hasar da o kadar fazla oluyor. Bu durumda da kürkün değeri azalıyor. Peki en az hasarla en değerli kürkü nasıl elde ederim diye düşünüyorsanız cevap çok basit en iyi yaptığınız şeyi yapın. Yani tuzak kurun. İşin bu kısmı çok hoşuma gitti. Sonuçta bir suikastçının hayatını yönlendiriyoruz. En iyi meziyeti sessizce ölüm kusmak olduğuna göre bunun bir mükafatı da olmalı…
 

 
Hazır konu AC serisinin en önemli unsuru olan tuzaklar ve gizlilik konusuna gelmişken yeni oyunla birlikte değişen gizli saklanma yerlerinden bahsedelim. Bildiğiniz gibi daha önceki oyunlarda saklanacağımız yerler ya bir samanlığın içi, ya bir tentenin altı oluyordu. Yeni oyunumuz daha açık alanlarda geçtiği için her an bir samanlık bulmak ya da çatılarda tente bulmak zor. Kaldı ki büyük bir ormanın içinde çalılardan başka zeminde bir şey bulmak imkansız gibi. Az önce çalılardan mı bahsettim. Evet yeni oyunumuzda çalılar hayat kurtarıcı bir role sahip. Tamamen görünmez olmadan ilerleyebileceğimiz çalıların arasından düşmanların kendi aralarındaki konuşmaları dinlememiz gerekebiliyor. Çoğu görevde bu konuşmalar önemli bilgiler sunuyor.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!