-->
World of Warcraft: Mists of Pandaria İnceleme

Daha önce hiçbir WoW oyununda olmayan ufak detayların yanı sıra devrim niteliğinde önemli özellikler de MoP ile oyun severlerin beğenisine sunuluyor. Kısaca ufak detaylardan başlamak gerekirse; karakterimizin görsel detaylandırmasında daha önceki oyunlarda olmayan gerçekçilikler mevcut. Bunu ilk serbest dolaşım anında fark ediyorsunuz. Mesela havaya zıplayıp koştuğunuzda saçınızdan tutun da fiziki detaylara kadar her şey gerçeğe […]

04.10.2012 | ulasufuk

Daha önce hiçbir WoW oyununda olmayan ufak detayların yanı sıra devrim niteliğinde önemli özellikler de MoP ile oyun severlerin beğenisine sunuluyor. Kısaca ufak detaylardan başlamak gerekirse; karakterimizin görsel detaylandırmasında daha önceki oyunlarda olmayan gerçekçilikler mevcut. Bunu ilk serbest dolaşım anında fark ediyorsunuz. Mesela havaya zıplayıp koştuğunuzda saçınızdan tutun da fiziki detaylara kadar her şey gerçeğe yaklaştırılmış vaziyette.
 

 
Oyundaki yeni ırkımız elbette ki Pandarenler. Yedi farklı sınıf (Mage, Priest, Monk, Hunter, Shaman, Warrior ve Rogue) olabilen bu kahramanların genel olarak oldukça sevimli ve barışçıl görünüyorlar. Hikaye gelişimine bağlı olarak Alliance ve Horde adında iki taraftan birini seçiyoruz. Bu seçimin neden yapıldığı hikaye ile ilgili olduğu için fazla değinmek istemiyorum. Oyuna yeni eklenen sınıfımız olan Monk sınıfı oldukça dikkat çekici özelliklere sahip. Kısaca bahsetmek gerekirse; Yakın dövüşte oldukça etkililer, Chi enerjisi denilen yeni bir saldırı enerjisine sahip, birden çok pasif özelliği bulunuyor, One-Handed Axes, Polearms, One-Handed Maces, Staves, , One-Handed Swords, , ve Fist Weapons şeklinde bir çok silaha da mevcut olan Monk sınıfı güçlü ve dengeli bir sınıf olmuş.
 

 
Bir diğer yenilikten bahsetmek gerekirse; oyunda sahip olduğunuz hayvancıklarınız bulunmakta ve bu dostlarınızı sadece parkta gezdirmek için değil bir savaşçı olmaları için yanınızda bulunduruyorsunuz. Kısaca Pet Battle denilen sistemden bahsetmeye çalışıyorum. Peki nedir bu yenilik derseniz hemen izah edeyim. Oyunda sahip olduğunuz belli sayıdaki pet’lerinizi belli bir disiplin ile eğiterek diğer oyuncular ile müsabakalar düzenleyebiliyorsunuz. Bu sistem ilk başlarda oyunun en fazla tepki alan yönlerinden biriydi çünkü yapımı ciddiyetten uzaklaştırıyor eleştirilerine maruz bırakıyordu. Ancak gün geçtikçe ilgi gördüğünü belirtmeliyim.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!